Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Επισκέψεις του Γ. Πατούλη σε γειτονιές της πόλης

Συνεχίζοντας τις επισκέψεις του στις γειτονιές του Αμαρουσίου, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης έδωσε το «παρών» σε συγκεντρώσεις κατοίκων που έγιναν στο Κέντρο, στην Αγία Φιλοθέη, στο νέο Τέρμα, στην Κοκκινιά, στους Αγίους Αναργύρους και στο Πολύδροσο. 
Παρουσία δεκάδων δημοτών, ο κ. Πατούλης αναφέρθηκε στο έργο της Δημοτικής Αρχής κατά την τρέχουσα θητεία της, αλλά και σε όσα πρόκειται να γίνουν στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.
Κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στις δύσκολες συγκυρίες υπό τις οποίες η Δημοτική αρχή κλήθηκε να αναλάβει τη διοίκηση του Δήμου, με τα χρέη του παρελθόντος και την οικονομική κρίση, ο κ. Δήμαρχος τόνισε:
«Καταφέραμε να αλλάξουμε το Μαρούσι προς το καλύτερο, διεκδικώντας από την Κεντρική εξουσία πόρους για έργα στο Μαρούσι, βάζοντας πάνω από όλα το συμφέρον της πόλης και των δημοτών. Πετύχαμε πολλά και μπορούμε να πετύχουμε ακόμη περισσότερα στο μέλλον.
Πετύχαμε τη χρηματοδότηση από την Νομαρχία της Βιοκλιματικής ανάπλασης του Κέντρου, ενός έργου που θα αλλάξει το Μαρούσι, και δεν θα κοστίσει ούτε ευρώ στους δημότες, ενώ μέσω χρηματοδοτήσεων από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων κατασκευάσαμε την 1η πεζογέφυρα στη Λ. Κηφισίας που συνδέει το ανατολικό Μαρούσι με τον Κέντρο και εξασφαλίζει την ασφαλή πρόσβαση των κατοίκων, και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα είναι έτοιμη και η 2η πεζογέφυρα, από τις συνολικά 5 που προγραμματίζουμε.
Κι όλα αυτά, ενώ εδώ και 3,5 χρόνια δεν έχουμε αυξήσει ούτε ένα ευρώ τα δημοτικά τέλη, ενώ έχουν απαλλαγεί από την καταβολή τους οι άποροι, τα άτομα με αναπηρία και οι πολύτεκνοι. Επίσης, αποφασίσαμε μείωση 50% στα δημοτικά τέλη που πληρώνουν οι τρίτεκνες οικογένειες».
Αναφερόμενος στις Δημοτικές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου, ο κ. Πατούλης επεσήμανε ότι «Όλοι έχουμε την κομματική μας ταυτότητα, αλλά στις επερχόμενες εκλογές ψηφίζουμε για το μέλλον του Αμαρουσίου πάνω και πέρα από κόμματα. Η εφαρμογή του Σχεδίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης "Καλλικράτης", δεν μας επιτρέπει πειραματισμούς, γιατί δημιουργεί ένα νέο πλαίσιο λειτουργίας για τους Δήμους, το οποίο απαιτεί μια έμπειρη και ικανή Διοίκηση, ώστε να μη χαθεί χρόνος.Χρειαζόμαστε έμπειρους ανθρώπους, που γνωρίζουν τα προβλήματα και τους τρόπους επίλυσής τους, και που θα μπορούν να διεκδικήσουν από την Κεντρική Εξουσία πόρους για έργα στην πόλη, αλλά και να αντιταχθούν σε όσα προβλέπει το Μνημόνιο για τη χρηματοδότηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου