Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Μαρούσι Ανθρώπινη Πόλη:Παρουσιάστηκε το σχέδιο για μια σύγχρονη Πόλη με ανθρώπινες γειτονιές


Παρουσία εκατοντάδων συμπολιτών μας, δημοτικών συμβούλων, υποψηφίων δημοτικών συμβούλων, μελών συλλόγων της πόλης μας και εκπροσώπων της τοπικής κοινωνίας, έγινε σήμερα 26 Οκτωβρίου 2010 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο Αμαρουσίου, η παρουσίαση του σχεδίου του συνδυασμού «Μαρούσι-Ανθρώπινη Πόλη» για μια σύγχρονη Πόλη με ανθρώπινες γειτονιές.
Το πρόγραμμα παρουσίασε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και επικεφαλής του συνδυασμού, Γιώργος Πατούλης, ο οποίος αναφέρθηκε διεξοδικά στο πρόγραμμα του συνδυασμού για το Μαρούσι της επόμενη δεκαετίας. 
Το πρόγραμμα του Συνδυασμού «Μαρούσι – Ανθρώπινη Πόλη» είναι αποτέλεσμα ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού από εξειδικευμένους επιστήμονες, αλλά και ενός ευρύτατου δημόσιου διαλόγου με τους πολίτες του Αμαρουσίου. 

Είναι ένα σχέδιο έργων και παρεμβάσεων, αλλά και μεγάλων διεκδικήσεων, που απαντά στις ανάγκες της πόλης και των συμπολιτών μας και σε μια σειρά ερωτημάτων, όπως:

• Ποιο είναι το μοντέλο της πόλης που θέλουμε να ζούμε αλλά και το πως θα αντιμετωπίσουμε την άναρχη και χωρίς κανόνες ανάπτυξη των τελευταίων ετών.
• Πως θα «ξαναζωντανέψουμε» τις γειτονιές μας.
• Ποια θα είναι η νέα πολεοδομική μας στρατηγική.
• Με ποια έργα και παρεμβάσεις θα αναβαθμίσουμε το αστικό περιβάλλον και την ποιότητα ζωής των κατοίκων.
• Πως θα συνδυάσουμε την ανάδειξη του Αμαρουσίου σε σύγχρονο μητροπολιτικό κέντρο του Λεκανοπεδίου, χωρίς να αναιρέσουμε την οικιστική φυσιογνωμία του προαστίου μας.
• Ποιες νέες κοινωνικές υποδομές θα προσθέσουμε στις ήδη υπάρχουσες, που θα υπηρετούν τον ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα που θέλουμε να έχει η πόλη μας.

• Με ποιους πόρους θα χρηματοδοτηθούν τα αναγκαία έργα και παρεμβάσεις και σε πόσο χρόνο. Και με ποιο τρόπο θα οδηγήσουμε τον Δήμο Αμαρουσίου σε τροχιά ανάκαμψης και εξυγίανσης.
Το Πρόγραμμα του Συνδυασμού «Μαρούσι – Ανθρώπινη Πόλη» περιγράφει τη φιλοσοφία και τους βασικούς άξονες του αναπτυξιακού σχεδίου του Γιώργου Πατούλη για τα επόμενα χρόνια. Και υπηρετεί το συνολικό σχεδιασμό του για το Μαρούσι της επόμενης δεκαετίας. Μια πόλη πιο όμορφη, πιο λειτουργική, πιο ανθρώπινη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου