Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019

Την Κυριακή στις 9:00 μ.μ. στο ΙΔΙΟΜΕΛΟ, η μουσική παράσταση «Weaving Worlds»

Ο κάθε ένας αποτελεί έναν ξεχωριστό κόσμο με τα προ-σωπικά βιώματα και τις αναφορές του. 
Μέσα σε ένα μουσικό πλέγμα από διάφορες μουσικές πα-ραδόσεις και προσωπικες συνθέσεις ο Paul Goodman, η Μανωλία Κοκολογιάννη και ο Γιάννης Ζάννης συνομιλούν τις αναφορές του και τα βιώματά τους φιάχνοντας έναν πρωτότυπο μουσικό κόσμο. 
Η Ινδική ρυθμολογία συναντά ήχους που πηγάζουν από την Τουρκία, την Ιρλανδία, την Κρήτη, τα Βαλκάνια. 
Μέσα από αυτή την συνομιλία οι αποστάσεις μικραίνουν και τα όρια εξαλείφονται. 
Οι τρεις μουσικοί παρουσιάζουν τους διαλόγους τους στον Χώρο Τέχνης Ιδιόμελο την Κυριακή 15/12 στις 21:00 και προσκαλούν τον κάθε ένα από εμάς να εμπλουτίσει με την παρουσία του αυτή την μοναδική ύφανση.  
Χώρος Τέχνης Ιδιόμελο, 
Ελευθερίου Βενιζέλου 17 και Βασι-λέως Κωνσταντίνου, 
Μαρούσι, πλησίον ΗΣΑΠ. 
Κυριακή 15/12/19 Έναρξη: 21.00 
Είσοδος: 8 ευρώ, με κρασί 
Πληροφορίες - κρατήσεις: 210 68 17 042   
Ο Paul Goodman είναι ένας σύγχρονος μουσικός και συνθέ-της, ερμηνευτής του σαζιού και της Kρητικής λύρας με δρα-στηριότητα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. 
Έχει ασχοληθεί με τις μουσικές παραδόσεις της Ελλάδας και ιδιαίτερα της Κρήτης, της Τουρκίας και άλλων περιοχών γύρω και πέρα από την Μεσόγειο. 
Η έρευνα του τον οδήγησε στο ‘Μουσικό Εργαστήρι Λαβύρινθος’ του Ross Daly, όπου είχε την ευ-καιρία να βρεθεί και να μαθητεύσει κοντά σε μεγάλους μου-σικούς και δασκάλους. 
Από το 2005 δίνει παραστάσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, όπως η Ιρλανδία, η Γαλλία, η Ιταλία, η Σερβία και η Ολλανδία, πολλές φορές ως προσκεκλημένος σολίστας. Στις συνθέσεις του ο Paul Goodman συνδυάζει στοιχεία ε-πιρροών με τον αυθορμητισμό και την φρεσκάδα ενός αν-θρώπου που ακούει κάτι καινούριο σε αυτούς τους διαχρο-νικούς ήχους. 
Οι συνθέσεις του έχουν χαρακτηριστεί ως ταυτόχρονο διάλογο ανάμεσα στο παρελθόν, το μέλλον, το θεϊκό, το παροδικό και το αιώνιο. 
Η πρώτη του δισκογραφική δουλειά που κυκλοφόρησε το 2015 με τίτλο «Strangely Familiar» έγινε αποδεκτή με πολύ καλές κριτικές. 
Ο δίσκος αυτός εκθειάστηκε για το ανεπιτή-δευτο ύφος του, την πρωτοτυπία των συνθέσεων και την έξυπνη ενορχήστρωση. 
Ο δεύτερος δίσκος του Paul με τίτ-λο «Yet» κυκλοφόρησε στις αρχές του 2019.Το «Yet» λαμ-βάνει επίσης πολύ καλές κριτικές για την πρωτοτυπία των συνθέσεων και την προσεγμένη επεξεργασία ήχου σε κάθε στάδιο της δημιουργίας του.  
Η Μανωλία Κοκολογιάννη είναι εικαστικός και μουσι-κός. 
Σπούδασε στην Σχολή Καλών και Εφαρμοσμένων Τε-χνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. 
Ασχολείται με τις διάφορες εκφάνσεις της τέχνης όπως το θέατρο, η διδασκαλία, η κατασκευή χρηστικών αντικειμένων και οι εκθέσεις. 
Παράλληλα ασχολείται με την μουσική και την κρητική λύρα. 
Μαθήτευσε κοντά σε σημαντικούς ερμηνευτές και δασκά-λους της λύρας όπως ο Ζαχάρης Σπυριδάκης, ο Ιάκωβος Πατεράκης και ο Ηλίας Ανδρεουλάκης. Μέσα από το Μου-σικό Εργαστήριο Λαβύρινθος του Ross Daly ήρθε σε επαφή τόσο με άλλες μουσικές παραδόσεις όσο και με σύγχρονους μουσικούς και δασκάλους από την Ελλάδα, την Τουρκία, την Αμερική, την Ευρώπη, κ.α. Από το 2012 συνεργάζεται με τον μουσικό και συνθέτη Paul Goodman σε διάφορα project δίνοντας συναυλίες στην Αθήνα, στα Χανιά, στο Η-ράκλειο, στον Βόλο, στην Πάτρα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας. Επίσης συμμετείχε στις δισκογραφικές δου-λειές «Strangely Familiar» και «Yet» του Paul Goodman.  
O Γιάννης Ζάννης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1979. 
Ξεκίνησε να σχολείται με την μουσική κάνοντας κλασσικές σπουδές στην κιθάρα από μικρή ηλικία. Αργότερα και μέσα από τις σπουδές του, ασχολήθηκε με άλλα είδει μουσικής όπως η jazz και η rock μουσική. 
Από το 1999 άρχισε να ασχολείται με την Κλασσική Ινδική Μουσική και την εκμάθηση της τά-μπλας. 
Ο πρώτος του δάσκαλος και εμπνευστής του υπήρ-ξε ο Λευτέρης Μητρόπουλος. 
Σύντομα άρχισε να ταξιδεύει στην Ινδία για να συνεχίσει τις σπουδές του στην πόλη Μπενάρες (Βαρανάσι) μία πόλη με πολλή πλούσια μουσική παράδοση. Από τότε έχει μαθητεύ-σει κοντά σε σημαντικούς Ινδούς δασκάλους όπως ο Sri Pyare Lalji , o Pt Kishore Kumar Mishra κα. Το 2013 πήρε το Δίπλωμα της Τάμπλας από το Ινδικό Πανεπιστήμιο Prayag Sangeet Samiti. Έχει παίξει συναυλίες ινδικής μουσικής στην Ινδία, την Τουρκία, το Βέλγιο, το Ισραήλ και την Ελλάδα και έχει συν-δοδεύσει μουσικούς όπως ο Dr Jibendre Narayan Goswami, o Druvnath Mishra, o Ido Segal κα. Επίσης έχει διδάξει την τάμπλα σε σημαντικούς θεσμούς όπως το Pangea World Music Center και το Μουσικό Εργα-στήριο Λαβύρινθος.   
●►Paul Goodman – λύρα, σάζι, συνθέσεις 
●► Κοκολογιάννη – λύρα 
Γιάννης Ζάννης – τάμπλα
                                         € « » ●► $    ▲▼◄► € € $$ € €   ◄ ►▲▼► ◄● « » €
                             

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου