Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019

Ειδική κατάρτιση από Γερμανούς για το θέμα της «Κοινωνίας της Μετανάστευσης»!!!

Πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί το ζήτημα της κοινωνίας των μεταναστών κατά τη συνεργασία με νέους ανθρώπους κατά τέτοιο τρόπο ώστε να ενδιαφέρονται να συμβάλουν ενεργά στη διαμόρφωση αυτού του είδους & έτσι να συμβάλλουν στην ειρηνική συνύπαρξη;
Η ερώτηση αυτή θα διεξαχθεί από Γερμανικό - Ελληνικό σεμινάριο εμπειρογνωμόνων από τις 8 έως τις 15 Δεκεμβρίου στο Grünheide - Kagel του Βρανδεμβούργου.
Στόχος της κατάρτισης είναι να ενισχυθούν οι ειδικοί της εργασίας για τη νεολαία στην αντιμετώπιση των προκλήσεων που θέτει η μετανάστευση και στην οργάνωση των μεταναστευτικών κοινωνιών στη Γερμανία και την Ελλάδα. 
«Ο Γερμανικο - Ελληνικός διάλογος είναι ιδιαίτερα συναρπαστικός γιατί διάφορα μοντέλα μεταναστευτικών κοινωνιών εμφανίζονται και στις δύο χώρες λόγω της γεωγραφικής θέσης και του οικονομικού χάσματος μεταξύ βόρειας και νότιας Ευρώπης», λέει ο οργανισμός Fusion eV, ο οποίος διοργανώνει το σεμινάριο με την ελληνική Οργανώστε την πρακτική των ΜΚΟ.
1Το Fusion eV έχει πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας στο πλαίσιο της μετανάστευσης και την ανάπτυξη και εφαρμογή δημιουργικών μεθόδων με στόχο την ενίσχυση των νέων και τη συμβολή τους στην ανάπτυξη ως υπεύθυνων πολιτών. Από την ίδρυση του FUSION-Διαπολιτισμικά Έργα Βερολίνου eV το 1996, το θέμα της μεταναστευτικής κοινωνίας αποτέλεσε το επίκεντρο του έργου της. Με το "ZEBRA KAGEL" η FUSION eV δημιούργησε ένα χώρο όπου η συζήτηση για το θέμα μπορεί να εμβαθύνει σε μια χαλαρή, ευχάριστη ατμόσφαιρα.

 Σε συνεργασία με τις νέες πρωτοβουλίες που βασίζονται σε πρόσφυγες, το σχέδιο διερευνά και αναπτύσσει καινοτόμους και δημιουργικούς τρόπους προσέγγισης και κινητοποίησης των νέων ώστε να συμμετάσχουν ενεργά στη διαμόρφωση της κοινωνίας της μετανάστευσης. 
Η κατάρτιση στις δεξιότητες θα πρέπει επίσης να χρησιμεύσει για την προώθηση της διαπολιτισμικής κατανόησης και ανταλλαγής στο γερμανοελληνικό πλαίσιο και να δώσει ώθηση στην ανάπτυξη κοινών δράσεων όπως οι συναντήσεις των νέων.
Ως εκ τούτου, εκτός από τη διδασκαλία εκπαιδευτικών εργαλείων, η κατάρτιση για την ανάπτυξη σχεδίων και η πληροφόρηση σχετικά με τις ευκαιρίες χρηματοδότησης για τη διεξαγωγή διεθνούς νεολαίας θα ενσωματωθούν στο πρόγραμμα.
                                Το πρόγραμμα
8:12 - Άφιξη
9:12 - Συνάντηση, την οικοδόμηση της ομάδας, είσοδος στην έννοια, η κοινωνία της μετανάστευσης»
12.10 - Ανταλλαγή εμπειριών
11.12 - επίσκεψη στο Βερολίνο
12/12 - παιχνίδια Interactive Μετανάστευση και εργαλεία για τους εργαζόμενους της νεολαίας * εσωτερικό
13.12 - Πρόγραμμα Ανάπτυξη Εκπαίδευση
12.14 - Ανοικτή Εκδήλωση: Παρουσίαση των αποτελεσμάτων , Wrap Party
15:12 - αναχώρηση
 Η περιοχή του έργου «Zebra Κάγκελ»
ZEBRA KAGEL σε Grünheide-Κάγκελ στην περιοχή του Βρανδεμβούργου Oder-Spree παρέχει απόσταση από την αστική φασαρία και υπερδιέγερση, χώρο και χρόνο για να ανακάμψει, για δημιουργικές δραστηριότητες, για ευχάριστη μάθηση και χαλαρή προβληματισμό και την επικοινωνία για τις μεγάλες προκλήσεις η εποχή μας: η κλιματική αλλαγή, η κοινωνία της μετανάστευσης, η παγκοσμιοποίηση, η εκπαίδευση, ο πολιτισμός, το μέλλον της εργασίας, ο μεταβαλλόμενος τρόπος ζωής.
 Το κόστος συμμετοχής για την επαγγελματική εκπαίδευση είναι 50 Ευρώ.
                         € « » ●► $    ▲▼◄► € € $$ € €   ◄ ►▲▼► ◄● « » €

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου