Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019

«Ορκισμένος εχθρός του Δημόσιου Σχολείου ο Γ. Πατούλης», απεφάνθη ο ... Εντός, Εκτός & επί των Τειχών της πόλης του Αμαρουσίου, Δ. Πολυχρονιάδης!

«Θα μας βρει απέναντί του» απειλεί ανερυθρίαστα, ο Πρόεδρος του ΣΕΠΕ & επικεφαλής της «Αριστερής» Ριζοσπαστικής Δημοτικής Κίνησης «ΕΚΤΟΣ των ΤΕΙΧΩΝ»!
Για άλλη μια φορά ο απερχόμενος Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος της Κ. Ε. Δ. Ε. Γ. Πατούλης «ξαναχτυπά» επιχειρώντας να βάλει φραγμό στην υλοποίηση της εφαρμογής της Δίχρονης υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης από το Υπουργείο Παιδείας με βάση το νόμο 4521/2018 αντιδρώντας, αναφορικά με την υπουργική απόφαση του Υπουργού Παιδείας για ένταξη του Δήμου Αμαρουσίου στην υποχρεωτική εφαρμογή της Δίχρονης Προσχολικής Αγωγής και εκπ/σης από το σχολικό έτος 2019 – 2020 ζητώντας τη μη εφαρμογή του νόμου 4521/2018 σχετικά με την εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής υποχρεωτικής εκπαίδευσης στο Δήμο Αμαρουσίου ενώ ήδη έχουν γίνει οι εγγραφές των νηπίων και προνηπίων του Δήμου Αμαρουσίου στα Δημόσια Νηπιαγωγεία.
Το υποκριτικό δήθεν ενδιαφέρον του κου Πατούλη ξεπερνά κάθε όριο, αφού σύμφωνα με τις δηλώσεις του: «Προτεραιότητα για αυτόν είναι η ασφαλής στέγαση των νηπίων σε αίθουσες που πληρούν τις προδιαγραφές ασφάλειας και υγιεινής και  παρέχουν ποιοτικές υπηρεσίες αντίστοιχες των δημοτικών παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών».
Προκαλούμε τον κο Πατούλη να μας απαντήσει πότε ενδιαφέρθηκε στα 13 χρόνια που χρημάτισε Δήμαρχος Αμαρουσίου (2006 – 2019) για την ανέγερση ενός Δημόσιου Νηπιαγωγείου στο Δήμο Αμαρουσίου με βάση τις εκ του νόμου σχετικές αρμοδιότητές του;
Προκαλούμε τον κο Πατούλη και όσους τον στήριξαν στη διάρκεια της Δημαρχιακής του θητείας να μας πουν ποιες ενέργειες έκαναν για τη μείωση και κατάργηση των τροφείων στους Δημοτικούς Βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Αμαρουσίου την περίοδο 2006 – 2019;
Προκαλούμε τον κο Πατούλη να μας απαντήσει ποια κτήρια Δημοτικών Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Αμαρουσίου πληρούν τις προδιαγραφές ασφάλειας και υγιεινής συγκρινόμενα με τα κτήρια των Δημόσιων Νηπιαγωγείων του Αμαρουσίου;
Προκαλούμε τον κο Πατούλη να μας απαντήσει πόσα βρέφη φιλοξενήθηκαν φέτος (2018 – 2019) στους Δημοτικούς Βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Αμαρουσίου και πόσα προνήπια;
Ικανοποιήθηκαν όλες οι αιτήσεις των ενδιαφερόμενων γονέων βρεφών για φοίτηση των παιδιών τους στους Δημοτικούς Βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου μας και αν όχι γιατί;
Προκαλούμε τον κο Πατούλη να μας απαντήσει ποια είναι η σύνθεση του προσωπικού των Δημοτικών Βρεφονηπιακών σταθμών σε σχέση με την επιστημονική επάρκεια των εργαζόμενων (απόφοιτοι Παιδαγωγικών Τμημάτων Νηπιαγωγών και απόφοιτοι Α.Τ.Ε.Ι. Βρεφονηπιοκόμων) σύμφωνα με τα οριζόμενα από το νόμο; Ακόμα τι είδους εργασιακές σχέσεις (μόνιμες ή ελαστικές) υπάρχουν στο χώρο των εργαζόμενων στους Δημοτικούς Βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου μας; Ποια είναι η αναλογία βρεφών ανά βρεφονηπιοκόμο και προνηπίων ανά Νηπιαγωγό.
Επειδή για όλα τα παραπάνω ξέρουμε πολύ καλά ότι δεν πρόκειται, για άλλη μια φορά, να λάβουμε απάντηση αφού οι κοινωνικές υπηρεσίες στο Δήμο Αμαρουσίου έχουν καταρρεύσει εξαιτίας των πολιτικών που εφαρμόζει και υλοποιεί τόσα χρόνια ο Δήμαρχος Γ. Πατούλης, οδηγώντας ευθέως την παροχή αντίστοιχων υπηρεσιών στην ανταποδοτικότητα και την ιδιωτικοποίηση, λέμε ξεκάθαρα:
Ο κος Πατούλης εκφράζει ανερυθρίαστα τα συμφέροντα των ιδιωτών σχολαρχών που λυμαίνονται το χώρο της Δίχρονης Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης και προωθεί το πρόγραμμα της Ν. Δ. για πλήρη εξανδραποδισμό της Δημόσιας & Δωρεάν Παιδείας με εισαγωγή ιδιωτικοοικονομικών κριτηρίων και VOUCHER (κουπονιών) ανταποδοτικότητας. Δυστυχώς γι’ αυτόν και ευτυχώς για εμάς, όλοι μας έχουμε αντιληφθεί πλέον το ρόλο του.
ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΟΤΙ ΘΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ  και θα παλέψουμε για ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΕΚΦΡΑΖΕΙ Ο ΚΟΣ ΠΑΤΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΟΜΟΪΔΕΑΤΕΣ ΤΟΥ.
Καλούμε τις Δημοτικές Παρατάξεις και τον εκλεγμένο Δήμαρχο του Αμαρουσίου να πάρουν θέση επί των δηλώσεων Πατούλη και να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους αναφορικά με την εφαρμογή της Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης. 
Ο κος Πατούλης δεν έχει πλέον κανένα θεσμικό ρόλο για να μιλάει, αφού είναι απερχόμενος Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε., εκτός κι αν επιδιώκει με τις δηλώσεις του αυτές να κάνει επίδειξη «εκλογικής δύναμης» του ιδίου, των ομοϊδεατών του και του κόμματος το οποίο στηρίζει.
Σε ό,τι αφορά τις θέσεις της Αριστερής Ριζοσπαστικής Δημοτικής Κίνησης ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ τονίζουμε ότι ως παράταξη παλεύουμε:
1.Για την κατάργηση του νομοθετικού πλαισίου του νόμου του Κλεισθένη (συνέχεια του Καλλικράτη) που διέπει τη λειτουργία των Ο.Τ.Α. και τη σχέση – λειτουργία των Δήμων με τις σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας & δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
2.Για το Ενιαίο δωδεκάχρονο σχολείο (Δημοτικό – Γυμνάσιο – Λύκειο) και τη Δίχρονη Υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή & Εκπ/ση (νηπιαγωγείο) με δημόσιο, δωρεάν και υποχρεωτικό χαρακτήρα (για όλα τα παιδιά που κατοικούν στη χώρα μας ντόπια – μεταναστόπουλα και προσφυγόπουλα)  και 14χρονο ενιαίο σχεδιασμό παρεχόμενη αποκλειστικά από την πολιτεία και το Υπουργείο Παιδείας χωρίς καμία εμπλοκή των Δήμων σε αυτήν, αντιπαλεύοντας τις ταξικές και κοινωνικές διαφορές που υπάρχουν και οξύνονται εξαιτίας των εφαρμοζόμενων αντιλαϊκών – αντεργατικών πολιτικών μεταξύ των μαθητών και των οικογενειών τους.
3.Στο πλαίσιο αυτό διεκδικούμε σχολικές επιτροπές ξεχωριστές για κάθε σχολική μονάδα με απευθείας επιχορήγηση από κρατικούς πόρους για κάλυψη των λειτουργικών αναγκών των σχολείων ανάλογα με τον αριθμό των μαθητών και τις κτηριακές ανάγκες κάθε σχολικής μονάδας και λειτουργία της κάθε σχολικής επιτροπής με ενιαίους κανόνες λειτουργίας, διαφάνεια και δημόσιο οικονομικό απολογισμό. 
4.Επανασύσταση του Ο. Σ. Κ. που καταργήθηκε από την κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου και δεν επανιδρύθηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ώστε να αντιμετωπιστεί το οξύ στεγαστικό πρόβλημα των Δημόσιων Σχολείων της χώρας με Δημόσιες Δαπάνες χωρίς την εισαγωγή του ιδιωτικού κατασκευαστικού κεφαλαίου και τις απόλυτα επιζήμιες για το δημόσιο συμφέρον Σ.Δ.Ι.Τ. (Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα) για την ανέγερση και εκμετάλλευση σχολικών κτηρίων που οι περισσότερες Δημοτικές Παρατάξεις υποστηρίζουν με τις οποίες (Σ.Δ.Ι.Τ.) είμαστε κάθετα αντίθετοι.
5.Πλήρη κάλυψη των αναγκών σε εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό (σχολικούς νοσηλευτές, σχολικούς βοηθούς, σχολικούς φύλακες, τραπεζοκόμους, καθαριστές/καθαρίστριες)  των σχολικών μονάδων με σύσταση οργανικών θέσεων και μόνιμους διορισμούς με κάλυψη από δαπάνες του Γ. Κ. Π. – ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΛΑΣΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ (κάθε είδους) ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ.
6.Ανέγερση με δαπάνες του Γ. Κ. Π. των απαραίτητων σχολικών μονάδων στην περιοχή του Δήμου Αμαρουσίου σύμφωνα με τις προτάσεις των φορέων της περιοχής (δηλ. της Ένωσης Γονέων Αμαρουσίου, του Σύλ. Εκπ. Π. Ε. Αμαρουσίου, της τοπικής Ε.Λ.Μ.Ε. κ.λπ.) στα ήδη υπάρχοντα δεσμευμένα – απαλλοτριωμένα από τον μη λειτουργούντα πλέον Ο.Σ.Κ. οικόπεδα ευρισκόμενα εντός του Δήμου Αμαρουσίου αλλά και σε άλλα οικόπεδα ιδιοκτησίας του Δήμου Αμαρουσίου ή του κράτους. Ανέγερση νέων σχολικών κτηρίων στο Δήμο Αμαρουσίου(10ο Νηπιαγωγείο Αμαρουσίου, 13ο Νηπιαγωγείο Αμαρουσίου,  18ο Νηπιαγωγείο Αμαρουσίου, 5ο Δημ. Σχ. Αμαρουσίου, 11ο Δημ. Σχ. Αμαρουσίου, 16ο Δημ. Σχ. Αμαρουσίου,  8ο Γυμνάσιο – 9ο Λύκειο Αμαρουσίου, 6ο Λύκειο Αμαρουσίου κ.ά.). Αναβάθμιση – επέκταση  των ήδη υπαρχόντων κτηρίων(περιπτώσεις όπως το 1ο Δημ. Σχ. Αμαρουσίου, το 10ο Δημ. Σχ. Αμαρουσίου) με προσθήκη αιθουσών  – κατασκευή ανελκυστήρων ή αναβατορίων για τις ανάγκες των ΑΜΕΑ, σύγχρονη αντικεραυνική και αντισεισμική προστασία, πυρασφάλεια κ.λπ.).
7.Καμία παραχώρηση σχολικών κτηρίων ή δημόσιων εκτάσεων στο ΤΑΙΠΕΔ με βάση τις μνημονιακές συμφωνίες που εκτελούνται από όλες τις κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων (ΝΔ – ΚΙΝΑΛ(ΠΑΣΟΚ) – ΣΥΡΙΖΑ).
8.Μέτρα στήριξης για την άμεση εφαρμογή της ΔΙΧΡΟΝΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ στο Δήμο Αμαρουσίου (και σε όλη τη χώρα) ώστε από το επόμενο σχολικό έτος 2019 - 2020 όλα τα προνήπια και νήπια να φοιτούν δωρεάν στα Δημόσια Νηπιαγωγεία (να σταματήσει η Δημοτική Αρχή Αμαρουσίου να αντιστρατεύεται στην εφαρμογή του νόμου για τη ΔΙΧΡΟΝΗ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ και να πράξει όσα επιτάσσει ο νόμος για την άμεση στήριξη της εφαρμογής της).
9.Δημόσιοι & δωρεάν για όλα τα βρέφη Βρεφικοί σταθμοί χωρίς τροφεία και προϋποθέσεις εγγραφής, ώστε όλα τα βρέφη ηλικίας 0 – 4 ετών να φοιτούν σε αυτούς. Σταθερές και μόνιμες εργασιακές σχέσεις για τις/τους εργαζόμενες/-ους των Βρεφονηπιακών Σταθμών.
10.Δημιουργία δομών στήριξης μέσα στα Δημόσια Σχολεία για τις/τους μαθητές/μαθήτριες με μαθησιακά και κοινωνικά προβλήματα αποτελούμενες από σχολικούς ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, λογοθεραπευτές, ειδικούς παιδαγωγούς με αποκλειστική ευθύνη και δαπάνες του Γ.Κ. Π. και του Υπουργείου Παιδείας χωρίς εμπλοκή ιδιωτών ή άλλων ιδιωτικού χαρακτήρα φορέων.
11.Παροχή από το Δημόσιο Σχολείο όλων των απαιτούμενων από τη σύγχρονη ελληνική οικογένεια εκπαιδευτικών αναγκών των παιδιών (ξένες γλώσσες, αθλητισμός, χορός, μουσική κ.ά.) χωρίς να πληρώνουν οι γονείς σε ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς οργανισμούς ή να εμπλέκονται άλλοι φορείς εκτός του Υπουργείου Παιδείας.
12.Αύξηση των δαπανών για την Παιδεία στο 5% του Α.Ε.Π. ή στο 15% του Γ. Κ. Π.
13.Ανάδειξη και χρήση των χώρων των σχολείων από τα παιδιά της κάθε γειτονιάς ώστε τα σχολεία να μετατραπούν σε κύτταρα πολιτιστικών και αθλητικών δραστηριοτήτων για κάθε γειτονιά της πόλης μας.
                                                       € €  ●► « » ▲▼◄  $  $€$  $  ◄ ▼▲ « »  ●► € €
                                                                             Για την Αρ. Ριζ. Δημ. Κίνηση          
                                                                       ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ Αμαρουσίου                 
                                                                                    Δ. Α. Πολυχρονιάδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου