Πέμπτη 13 Ιουνίου 2019

Χ.Ε.Υ Κηφισίας:Αμεση ανάκληση της απόφασης Γ. Σταθάκη, ζητά ο Γ. Πατούλης

«ΌΧΙ στην ανοικοδόμηση - ΝΑΙ στην αξιοποίηση και στη δημιουργία κοινόχρηστων και κοινωφελών χώρων στο ακίνητο «ΧΕΥ» επί της Λ. Κηφισίας» προς όφελος των πολιτών, απαντά η Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου στη απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας -
Στην άμεση ανάκληση έστω και την ύστατη στιγμή της απόφασης με την οποία καθορίστηκαν οι χρήσεις γης και οι όροι δόμησης του «Χώρου Εγκαταστάσεων Υποστήριξης (ΧΕΥ  Λ. Κηφισίας), δυνάμει της οποίας καθορίζονται εμπορικές χρήσεις επιβαρυντικού χαρακτήρα, σε σχέση με τις επιθυμητές και ισχύουσες χρήσεις της περιοχής, ζητεί δια επιστολής προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ.  Γεώργιο Σταθάκη ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης.
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου καλεί τον κ. Υπουργό να διασφαλίσει ότι 
τα εν λόγω ακίνητα θα παραμείνουν ελεύθεροι αδόμητοι χώροι, προκειμένου να διασφαλιστεί η ισορροπία μεταξύ της εκμετάλλευσης και της ανάγκης δημιουργίας κοινόχρηστων χώρων, δηλώνοντας, ότι ο Δήμος Αμαρουσίου θα προβεί σε κάθε νόμιμη ενέργεια για την προάσπιση της δίκαιης αυτής διεκδίκησης για την πόλη.  

Ειδικότερα ο Δήμαρχος Αμαρουσίου τονίζει ότι «η απόφασή σας αυτή θα αποτελέσει τη βάση για τη δημιουργία ενός αστικού πολεοδομικού κέντρου που θα επιβαρύνει έτι περαιτέρω τον κορεσμένο ήδη από τις υπερτοτικές χρήσεις δήμο μας και επισημαίνει «την επιδεικτική απαξίωση των απόψεων του Δήμου, ο οποίος με ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά, και με σειρά επιστολών προς το Υπουργείο, έχει εκφράσει επανειλημμένως τη ρητή αντίθεσή του σε οποιαδήποτε επί τα χείρω εκμετάλλευση ή αξιοποίηση των εν λόγω ακινήτων, η οποία δεν συνεκτιμά τις επιβαρυμένες συνθήκες του αστικού περιβάλλοντος της περιοχής.»
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου υπογραμμίζει επίσης ότι με την εν κρυπτώ και χωρίς ενημέρωση απόφαση αυτή, η οποία ελήφθη λίγο πριν τη λήξη της θητείας της κυβέρνησης
«εκδηλώνετε την ασέβεια σας όχι μόνο προς το Δήμο, τον οποίο ουδέποτε εισακούσατε, αλλά, κυρίως, ως προς τους πολίτες και τις μελλοντικές γενιές.»
Θα είμαστε για ακόμη μια φορά απέναντί σας και τούτο διότι είναι ηθική υποχρέωσή μας να προστατέψουμε το οικιστικό περιβάλλον και να διασφαλίσουμε την αειφόρο ανάπτυξη, μέσω της δημιουργίας χώρων πρασίνου, καθώς και κοινόχρηστων χώρων στη πόλη μας, προσθέτει ο κ. Πατούλης.
                                                 € €  ●► « » ▲▼◄  $  $€$  $  ◄ ▼▲ « »  ●► € €

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου