Κυριακή 9 Ιουνίου 2019

Στις 11:00 π.μ. η εκδήλωση στο Δάσος Συγγρού για τα παιδιά


Το Ίδρυμα Γεωπονικών Επιστημών (ΙΓΕ), Οι Φίλοι Δάσους Συγγρού και η Δράση Bee&BE – Μελισσόκηποι Παντού, προσκαλούν εσάς και τα παιδιά σας, την Κυριακή 9 Ιουνίου, 11:00 -13:00 στο Δάσος Συγγρού, στον Κήπο του Πύργου. 
Κατά την περιήγησή μας στον Κήπο θα δούμε και θα μάθουμε πολύ ενδιαφέροντα πράγματα για τα αρωματικά βότανα και φυτά και για τη χρησιμότητά τους ως τροφή της μέλισσας. Παράλληλα θα εστιάσουμε στον σημαντικό ρόλο της μέλισσας για τη ζωή και τη συνέχεια της στον πλανήτη, καθώς αποτελεί τον βασικό επικονιαστή στη φύση.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται  στα πλαίσια της προσπάθειας ευαισθητοποίησης του κοινού και ειδικότερα των παιδιών σχετικά με τη σημασία των μελισσών στη διατήρηση του Οικοσυστήματος και της τροφής μας, αφού -πέραν της αναπαραγωγής των λουλουδιών και των φυτών- επικονιάζουν φρούτα, λαχανικά, σιτηρά και ζαρζαβατικά.

Οι Φίλοι του Δάσους Συγγρού θα πραγματοποιούν δεκάλεπτες ξεναγήσεις για τα παιδιά, ενώ η ομάδα της Δράσης Bee&BE θα ενημερώνει τους γονείς για το πόσο εύκολα μπορούμε να δημιουργούμε μελισσόκηπους στο μπαλκόνι μας.
Επίσης, στο Μουσείο Μελισσοκομίας του Πύργου Συγγρού θα γίνουν ξεναγήσεις για τους επισκέπτες στις 12:00 και 12:40, ενώ θα πραγματοποιούνται παράλληλες δράσεις για τα παιδιά όπου θα μοιραστούν γλαστράκια με αρωματικά βότανα για να ξεκινήσουν τον δικό τους μελισσόκηπο!
Προαιρετική πρόταση για όσους το επιθυμούν αποτελεί το πικ-νικ στη φύση, όσοι ενδιαφέρονται παρακαλούνται να φροντίσουν για τα απαραίτητα  😊
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την υποστήριξη και τη συνεργασία σας στην πραγματοποίηση της Εκδήλωσής μας
                                   Με εκτίμηση, Φίλοι Δάσους Συγγρού – ΙΓΕ – Δράση Bee&BE
                                         € €  ●► « » ▲▼◄  $  $€$  $  ◄ ▼▲ « »  ●► € €

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου