Τρίτη 28 Μαΐου 2019

Η πλάνη του κ. Τσίπρα

Είναι γεγονός ότι ως τώρα τουλάχιστον ο κ. Τσίπρας δεν είχε συνηθίσει να χάνει. 
Αν και η αίσθηση παντοδυναμίας που τον διακατείχε, εξέπνευσε το βράδυ της Κυριακής, ο ίδιος δεν φαίνεται να το αντιλαμβάνεται.
Η αλαζονεία δεν υπήρξε ποτέ καλός σύμβουλος για κανένα και πολύ περισσότερο για τους πολιτικούς. 
Είναι γεγονός ότι ως τώρα τουλάχιστον ο κ. Τσίπρας δεν είχε συνηθίσει να χάνει. 
Αν και η αίσθηση παντοδυναμίας που τον διακατείχε, εξέπνευσε το βράδυ της Κυριακής, ο ίδιος δεν φαίνεται να το αντιλαμβάνεται.
Με τη χθεσινή ομιλία του στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, απέδειξε ότι δεν κατάλαβε καν γιατί έχασε. 
Ψέλλισε μεν κάτι για κάποια λάθη που έγιναν, χωρίς φυσικά να τα προσδιορίσει και απέδωσε την ήττα στο ότι ένα μέρος των πολιτών που τον υποστήριζαν δεν πήγε να ψηφίσει. 
Ούτε λίγο ούτε πολύ η εκτίμηση του για τη βαρύτατη ήττα που υπέστη, προσομοιάζει με το γνωστό ανέκδοτο που κάποιον τον φτύνουν, αλλά αυτός υποστηρίζει ότι ψιχαλίζει…
Δυστυχώς για τον σημερινό, υπό προθεσμία πλέον,πρωθυπουργό η αποδοκιμασία των πολιτών για την πολιτική του υπήρξε συντριπτική. 
Η πλειονότητα της κοινωνίας του γύρισε την πλάτη, παρά τη συστηματική προσπάθεια εξαγοράς που επεδίωξε τις τελευταίες προεκλογικές εβδομάδες, γιατί συνειδητοποίησε για τα καλά ότι οι υποσχέσεις και οι ελπίδες που «πούλησε» ήταν φύκια αντί για μεταξωτές κορδέλες.
Επιμένει μέχρι και σήμερα στο γνωστό «αφήγημα» του περί σύγκρουσης των δύο κόσμων, παριστάνοντας τον εαυτό του ως προστάτη των φτωχών και των αδυνάτων και τον αντίπαλο του ως το… τέρας της αποκαλύψεως που έρχεται για να πιει το αίμα του λαού. 
Δεν κατάλαβε όμως ότι το δικό του παραμύθι κρίθηκε και αποδοκιμάστηκε πλήρως.
Η πρόωρη προκήρυξη των εθνικών εκλογών ήταν η αναπόφευκτη συνέπεια αυτής ακριβώς της αποδοκιμασίας των πολιτών.
Δεν ήταν απόδειξη της δημοκρατικής του προσήλωσης, όπως θέλει να την παρουσιάζει αλλά αναγκαστική επιλογή παράδοσης, ουσιαστικά, της εξουσίας.
Όσο και να προσπαθήσει τις επόμενες εβδομάδες να καλλιεργήσει τα διχαστικά του διλήμματα,όσο και να προσπαθήσει να τονώσει το χαμένο ηθικό των στελεχών και ψηφοφόρων του Σύριζα, η αντίστροφη μέτρηση για τον ίδιο και την κυβέρνηση του έχει αρχίσει.
Η αποτίμηση των πολιτών για το βίο και την πολιτεία του έχει ήδη βγει. 
Μένει να επιβεβαιωθεί οριστικά ξανά στις κάλπες των εθνικών εκλογών.
                                            € €  ●► « » ▲▼◄  $  $€$  $  ◄ ▼▲ « »  ●► € €
                                   ΠΗΓΗ://www.tovima.gr/2019/05/28/opinions/i-plani-tou-k-tsipra/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου