Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018

Στο σφυρί στις 19 Δεκεμβρίου το εμπορικό κέντρο «Avenue»!!!

Ξεκίνησε τη λειτουργία του το Μάιο 2007 και καλύπτει έκταση 22.000 τ.μ.
Στο σφυρί βγαίνει μέσω ηλεκτρονικού διαγωνισμού, από τις πιστώτριες τράπεζες το εμπορικό κέντρο Avenue στο Μαρούσι (Λ. Κηφισίας 41-45).
Το εμπορικό κέντρο ανήκει στην Τρόπαια, πρώην Σάνυο και βγαίνει τμηματικά σε πλειστηριασμό στις 19 Δεκεμβρίου 2018 για συνολικό τίμημα που ξεπερνά τα 17 εκατ. ευρώ.
To εμπορικό κέντρο Avenue ξεκίνησε τη λειτουργία του το Μάιο 2007 και καλύπτει έκταση 22.000 τετραγωνικά μέτρα, στα οποία στεγάζεται η υπεραγορά Σκλαβενίτη (11.500 τετραγωνικά μέτρα), το JUMBO το Η&Μ, το Volta Fun Town και 60 επώνυμα καταστήματα, ενώ διαθέτει και 4.000 τετραγωνικά μέτρα χώρο πρασίνου.
Υπενθυμίζεται ότι το 2012 το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε ότι ήταν παράνομη και αντισυνταγματική η μεταφορά συντελεστή δόμησης που επέτρεπε την ανέγερση του εμπορικού κέντρου στο οικοδομικό τετράγωνο που περικλείεται από τη Λ. Κηφισίας και τις οδούς Γούναρη, Δημοκρίτου και Ζηρίδη.
Το Συμβούλιο της Επικρατείας έκανε δεκτές τις προσφυγές που είχαν καταθέσει ο Σύλλογος «Παρέμβαση Πολιτών Αμαρουσίου» και κάτοικοι της περιοχής ζητώντας να ακυρωθούν: 
1) η απόφαση της Πολεοδομίας Αγίας Παρασκευής που επέτρεπε τη μεταφορά συντελεστή (άρθρο 7 Ν. 3044/2002), 
2) η οικοδομική άδεια της Πολεοδομίας Αμαρουσίου για τη νομιμοποίηση τμήματος υπογείου με μεταφορά συντελεστή και 
3) η οικοδομική άδεια της Πολεοδομίας Αμαρουσίου με την οποία εγκρίθηκε «κατ' επέκταση και καθ' ύψος» (ισόγειο και α' όροφος) το επίμαχο εμπορικό κέντρο και επετράπησαν νέες διαρρυθμίσεις.
Το εμπορικό κέντρο, όπως άλλωστε και με άλλα που κρίθηκαν παράνομα, ουδέποτε κατεδαφίστηκε ενώ ένα χρόνο αργότερα το 2013 η ιδιοκτήτρια του εμπορικού κέντρου, Σάνυο, μετονομάστηκε σε «Τρόπαια Συμμετοχική», η οποία αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα και υψηλές υποχρεώσεις.
Ο πλειστηριασμός του εμπορικού κέντρου αποφασίστηκε καθώς η πρώην Σάνυο δεν τήρησε τους όρους ομολογιακού δανείου, ύψους 12 εκατ. ευρώ.
                                         €  ●► « » ▲▼◄  $    $  ◄ ▼▲ « »  ●► €
ΠΗΓΗΓ://www.insider.gr/epiheiriseis/emporio/101137/bgainei-sto-sfyri-emporiko-kentro-avenue-sto-maroysi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου