Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018

Με μέλη της Σ.Ε. διεξαγωγής του Συλλαλητηρίου για το Μακεδονικό, συναντήθηκε ο Γ. Πατούλης


Με μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Διεξαγωγής του Συλλαλητηρίου για το Μακεδονικό που έχει προγραμματιστεί για αύριο Κυριακή 4 Φεβρουαρίου, στις 2:00 μ.μ. στην Πλατεία Συντάγματος είχε χθες συνάντηση ο Δήμαρχος Αμαρουσίου & Πρόεδρος ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης.
Η Συντονίστρια των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου κ Νίνα Γκατζούλη, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων, κ Γεώργιος Τάτσιος, ο δημοσιογράφος του Hellas FM (Greek – American Radio Station) κ Δημήτρης Φιλιππίδης & ο Επίκουρος Καθηγητής Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης κ Νίκος Κόιος,  συζήτησαν με τον Δήμαρχο Αμαρουσίου τις τελευταίες οργανωτικές λεπτομέρειες του συλλαλητηρίου αλλά και τις βασικές γραμμές των ψηφισμάτων που θα παραδοθούν στους Δήμου, αλλά και στις ΠΕΔ σε όλη την χώρα.
 Ο κύριος στόχος των ψηφισμάτων είναι να καταγραφεί η βούληση του Ελληνικού Λαού όπως αυτή θα εκφραστεί στο συλλαλητήριο και να μετουσιωθεί σε ηχηρό μήνυμα προς όλους τους αποδέκτες.
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος ΚΕΔΕ, κος Γ. Πατούλης τόνισε την σημασία της κοινοποίησης των ψηφισμάτων σε όλα τα αρμόδια όργανα και φορείς της Ευρώπης όπως το Ευρωπαικό Συμβούλιο Δήμων και Περιφερειών και το Κογκρέσο Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης...
ώστε να γίνουν κοινωνοί της ξεκάθαρης θέσης του Ελληνικού λαού, σχετικά με το θέμα της ονομασίας της FYROM αλλά και των αλυτρωτικών ζητημάτων που προκύπτουν από το Σύνταγμα της.

Συγκεκριμένα ο κος Πατούλης προχώρησε στην παρακάτω δήλωση:
«Η θέση μας είναι ξεκάθαρη και αδιαπραγμάτευτη, κι όχι σύνθετη. Στο ζήτημα της ονομασίας του γειτονικού μας Κράτους δεν μπορεί να υπάρξει καμία υποχώρηση από την πάγια εθνική θέση ότι δεν υπάρχει μακεδονικό έθνος και ως εκ τούτου, καθίσταται απαγορευτική κάθε χρήση του ονόματος ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ από το κράτος των Σκοπίων
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, εκφράζοντας τη θέληση της μεγάλης πλειοψηφίας των τοπικών κοινωνιών, αναλαμβάνει για μια ακόμη φορά την ευθύνη να μπει μπροστά, με κάθε τρόπο και μέσο, σε μια μεγάλη εθνική προσπάθεια, πάνω από κόμματα και παρατάξεις, για να αποτραπεί μια δυσμενής εθνική εξέλιξη. Αναλαμβάνουμε την ιστορική ευθύνη, μαζί με τους πολίτες, να επιβάλουμε  στο «Μακεδονικό» την εθνική γραμμή, που θα διασφαλίζει μακροπρόθεσμα όχι μόνον τα εθνικά μας συμφέροντα, αλλά και την ειρηνική συνύπαρξη των λαών μας.» 
                                                          € $  ●► « » ▲▼◄ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου