Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018

Περί «Πωλητικής»: Οι «διανοητές» & το Μακεδονικό

Η ευαισθητοποίηση των θεσμικών οργάνων του λεγόμενου «πνευματικού» κόσμου για τα εθνικά ζητήματα ανάγεται στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας
Kι εκεί που αρχίζεις να βαδίζεις στην Πανεπιστημίου για να πας μέχρι τα Μικέλ του Συντάγματος, μη τυχόν και σου φέξει να καμαρώσεις τον Καρανίκα να πίνει τον καφέ του, ακριβώς έξω από το θέατρο Ρεξ βλέπεις συγκεντρωμένους ηθοποιούς να διανέμουν φυλλάδια στους διαβάτες, καλώντας τους σε μια παράσταση με θέμα τον Παύλο Μελά και τον Μακεδονικό Αγώνα.
Ο Σύλλογος Ελλήνων Ηθοποιών, με μια πρωτοβουλία της στιγμής, δημιούργησε ένα θεατρικό δρώμενο με θέμα εθνικό και στόχο να ευαισθητοποιήσει το κοινό για κάτι που τους αφορά όλους.
Λίγα βήματα αργότερα πέφτεις πάνω σε διαδήλωση πανεπιστημιακών που κρατούν σημαίες και πανό και διαδηλώνουν υπέρ της ελληνικότητας της Μακεδονίας.
Την ίδια στιγμή οι βοηθοί των πανεπιστημιακών καθηγητών, φοιτητές, διανέμουν στους περαστικούς κείμενα, ψηφίσματα και εργασίες με περιεχόμενο τον κραταιό και απαστράπτοντα ελληνικό πολιτισμό των μακεδονικών βασιλείων, που φώτισαν και ωφέλησαν μέγα τμήμα της ανθρωπότητας.

Λίγο πιο πάνω, στο ύψος της Κλαυθμώνος, πετυχαίνειςμπουλούκι ακαδημαϊκών που έχουν στήσει μικροφωνική και ο ένας μετά τον άλλονκαι η άλλη μετά την παράλλη βγάζουν πύρινους αλλά επιστημονικά τεκμηριωμένουςλόγους εναντίον της απόπειρας των Σκοπιανών πορτοφολάδων να... τσουρνέψουν Ιστορία χιλιετιών και να την ιδιοποιηθούν.
Ταυτόχρονα, βλέπεις το πίσω μέρος μια διαδήλωσης εκπαιδευτικών της ΟΛΜΕ που κατευθύνεται προς τη Βουλή, με συνθήματα εναντίον της ανοχής του πολιτικού κόσμου στον επεκτατισμό των Σκοπίων. 
Σε ξενοδοχείο επί της λεωφόρου Βασιλίσσης Αμαλίας είναι συγκεντρωμένοι οι εκδότες βιβλίων που ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμα του ΕΚΕΒΙ και του συλλόγου τους, και συντονίζουν τις εκδοτικές δράσεις τους για τη διάδοση της ιστορικής αλήθειας.
Υστερα βλέπεις και τους δημοσιογράφους, τους εικαστικούς, τη Λυρική Σκηνή και μετά... ξύπνησες! 
Παρακοιμήθηκες, βρε ονειροπόλε, και θα αργήσεις στη δουλειά...
                                                             Παναγιώτης Λιάκος
                                                            € $  ●► « » ▲▼◄
                                                   ΠΗΓΗ://www.dimokratianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου