Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017

Κόντρα Πατούλη - Καραμέρου για τα αντιπλημμυρικά στο Μαρούσι

«Κραδασμούς» στο Μαρούσι προκαλεί η αυτοδιοικητική κόντρα που ξεκίνησε με αφορμή την υπόθεση των αντιπλημμυρικών έργων στη Δυτική Αττική.
Εξαπολύοντας σφοδρές κατηγορίες απάντησε ο αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών, Γ. Καραμέρος, στις αιτιάσεις του δημάρχου Αμαρουσίου, όταν ο Γ. Πατούλης καταλόγισε ευθύνες στην περιφερειακή αρχή για τη μη υλοποίηση της αντιπλημμυρικής θωράκισης του συγκεκριμένου δήμου.
Ολα ξεκίνησαν όταν ο δήμαρχος έστρεψε τα βέλη του προς την περιφέρεια, ζητώντας «να δώσει τώρα λύση» για τα αντιπλημμυρικά, για τα οποία ανέφερε ότι έχει καταθέσει εδώ και ενάμιση χρόνο 10 «ώριμες μελέτες», για κάθε πολεοδομική ενότητα, συνολικού ύψους 19,1 εκατ. ευρώ.
Ο αντιπεριφερειάρχης αντέκρουσε τα παραπάνω απαντώντας, μεταξύ άλλων, ότι:
Για τα μισά από τα παραπάνω έργα ο δήμος έχει καταθέσει τίτλους έργων, χωρίς μελέτες.
Για το έργο του ρέματος Σαπφούς, ενώ είναι σε αναμονή από την περιφέρεια και ενταγμένα στον προϋπολογισμό της 6,3 εκατ., ο δήμος καθυστερεί να διορθώσει ελλιπέστατη «αλλά ακριβοπληρωμένη» μελέτη «που πάσχει πρωτίστως σε γεωτεχνικά ζητήματα».
Για το αντιπλημμυρικό στο Πολύδροσο, έχει υπογραφεί από τον Μάιο η προγραμματική σύμβαση για την περιοχή του Αγίου Θωμά, όμως «η δημοπράτησή του δεν έχει γίνει από τον Δήμο Αμαρουσίου ακόμα».
«Ολα τα ανωτέρω καταδεικνύουν ότι η Περιφέρεια Αττικής δεν μπορεί να υποκαταστήσει την ανεπάρκεια της δημοτικής αρχής που έχει αφήσει την πόλη και τα αντιπλημμυρικά έργα στον αυτόματο πιλότο», σχολίασε ο αντιπεριφερειάρχης.
                                         Συντάκτης: Στέργιος Ζιαμπάκας
ΠΗΓΗ:www.efsyn.gr/arthro/kontra-patoyli-karameroy-gia-ta-antiplimmyrika-sto-maroysi
================================================================
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:twitter.com/karameros
Ο Δήμος Αμαρουσίου σήμερα, 4 μέρες μετά την καταστροφή στη Μάνδρα κατεδαφίζει εδώ 
και χρόνια απαλλοτριωμένο κτίσμα στο ρέμα Σαπφούς που απειλούσε την κοίτη του ρέματος. 
Το απαιτούσαμε μήνες! @perattikis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου