Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016

Δεν είδα, δεν άκουσα, δεν με αφορά!!!

Αυτή είναι η απάντηση του Υπουργείου Υγείας(μέσω της Διοίκησης του Γ.Ν.Ν. Ιωνίας «Κωνσταντοπούλειο - Πατησίων» ) στο έγγραφο των Επιθεωρητών Υγείας για την «υγειονομική βόμβα» της οδού Χαλκίδος.
Η απάντηση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας στην αποκαλυπτική έκθεση των Επιθεωρητών Δημόσιας Υγείας για τις άθλιες συνθήκες υγιεινής που επικρατούν στο υπό κατάληψη κτίριο της οδού Χαλκίδος 19 , τις οποίες ανέδειξε με ανακοίνωσή του ο Ι.Σ.Α. , αναδεικνύει την προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζονται τα ζητήματα της δημόσιας υγείας.
Αντί να ληφθούν άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που υπάρχουν , κρύβονται πίσω από την ανακοίνωση της Διοίκησης του Γ.Ν.Ν.Ιωνίας «Κωνσταντοπούλειο - Πατησίων», στην οποία αναφέρεται ότι το υπό κατάληψη κτίριο δεν ανήκει στο Νοσοκομείο, αλλά βρίσκεται ακριβώς δίπλα σε αυτό.
Αντί να λάβουν υπόψη τους τα όσα αναφέρουν οι Επιθεωρητές Δημόσιας Υγείας στο έγγραφο τους, πατάνε στο γεγονός ότι το υπό κατάληψη κτίριο δεν ανήκει στο Νοσοκομείο , αλλά είναι δίπλα σε αυτό. Λες κι ό ένας τοίχος που χωρίζει τα δύο κτίρια είναι αρκετός για να κρατήσει μακριά τις όποιες μολυσματικές ασθένειες. Λες και δεν έχουν αξία οι ζωές των προσφύγων και μεταναστών που ζουν σε άθλιες συνθήκες υγιεινής, μερικά μέτρα μακριά από το Νοσοκομείο.
Αυτός είναι ο ανθρωπισμός και η αλληλεγγύη των κ.κ. Πολλάκη και Μπασκόζου.
 Επιλέγουν την τακτική «δεν είδα, δεν άκουσα, δεν με αφορά» και με τον τρόπο αυτό νομίζουν ότι θα αποφύγουν τις ευθύνες τους.
Να είναι βέβαιοι ότι δεν θα τους το επιτρέψουμε. Η θα αποφασίζουν επιτέλους να ασκήσουν τις αρμοδιότητές τους, ή θα τους αναγκάσουμε να παραιτηθούν.
Επισυνάπτεται η ανακοίνωση της Διοίκησης του Γενικού Νοσοκομείου Ν. Ιωνίας
Με αφορμή την ανακοίνωση – καταγγελία του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κ. Πατούλη, σχετικά με την κατάληψη κτηρίου στην οδό Χαλκίδος 19, στα Πατήσια.
=================================================================
Η Διοίκηση του Γ.Ν.Ν.Ιωνίας «Κωνσταντοπούλειο - Πατησίων» ενημερώνει οτι το υπό κατάληψη κτήριο δεν ανήκει στο Νοσοκομείο μας (πρώην Πατησίων), απλά βρίσκεται ακριβώς δίπλα από αυτό.
Η Διοίκηση του Γ.Ν.Ν.Ιωνίας «Κωνσταντοπούλειο - Πατησίων» από την πρώτη μέρα της κατάληψης (21/07/2016) παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις, ενημέρωσε άμεσα τους υπεύθυνους φορείς, Δ/νση αστυνομίας - ΕΚΕΠΥ-Διοίκηση 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας και  έλαβε όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των εγκαταστάσεων του πρώην Νοσοκομείου Πατησίων, το οποίο φυλάσσεται όλο το 24ωρο από προσωπικό ασφαλείας. Σε συνεργασία με την 1η ΥΠΕ δρομολογείται σχέδιο αξιοποίησης του πρώην Νοσοκομείου Πατησίων.
Είμαστε στη διάθεση του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών καθώς και κάθε άλλου ενδιαφερόμενου για την παροχή λεπτομερών πληροφοριών που αφορούν το Γ.Ν.Ν.Ιωνίας «Κωνσταντοπούλειο - Πατησίων»
                                                             Ακριβές Αντίγραφο
                                                                 Η  Γραμματέας
                                                                Ευγενία Ιγγλέζου
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου