Τρίτη 16 Αυγούστου 2016

Λαμπρός ο εορτασμός της Κοιμήσεως Θεοτόκου στο Μαρούσι

Με θρησκευτική κατάνυξη & κάθε επισημότητα, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου & Ωρωπού κ. Κυρίλλου, γιόρτασε το Μαρούσι την Κοίμηση της Θεοτόκου, Πολιούχου & Προστάτιδας της πόλης. 
Παρόντες στις εορταστικές εκδηλώσεις ήταν ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, εκπρόσωποι της ιεροσύνης, των τοπικών Αρχών της πόλης αλλά και πλήθος κόσμου.
Στον ομώνυμο Καθεδρικό Ναό της πόλης, παραμονή της μεγάλης εορτής για τη Χριστιανοσύνη, με τη συμμετοχή σύσσωμου του Ιερού Κλήρου τελέστηκε ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός. Ακολούθησε μεγαλοπρεπής λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας συνοδεία Αγήματος της Αεροπορίας, την Φιλαρμονική του Δήμου Αμαρουσίου, τον Σύλλογο Ποντίων Αμαρουσίου «Νίκος Καπετανίδης», των Οδηγών και των Προσκόπων Αμαρουσίου, και στη συνέχεια η Ακολουθία της Ιεράς Παρακλήσεως και των Εγκωμίων προς την Υπεραγία Θεοτόκο.

Στο πλαίσιο του εορτασμού, Ο Δήμος την παραμονή του Δεκαπενταύγουστου διοργάνωσε στην Πλατεία Αγίας Λαύρας παραδοσιακό, ρεμπέτικο, σμυρναίικο, νησιώτικο και δημοτικό τραγούδι με τον Σπύρο Πολυκανδριώτη και το συγκρότημά του με έκτακτη συμμετοχή τον Γιάννη Πολυκανδριώτη, και με τη συμμετοχή πλήθους Μαρουσιωτών.
Παρόντες στις εορταστικές εκδηλώσεις ήταν, επίσης, ο πρώην Υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Επαμεινώνδας Γαρδέλης, οι Αντιδήμαρχοι Ρένα Χαλιώτη, Σπύρος Σταθούλης, Νίκος Κάββαλος, Αθανάσιος Βελής, καθώς και οι δημοτικοί σύμβουλοι Νίκος Πέππας, Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, Πέτρος Κόνιαρης, Ελένη Βλάχου καθώς και εκπρόσωποι συλλόγων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου