Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016

Aύριο ο «τελευταίος ασπασμός» στο Νίκο Δούση - Ρασσιά


Σε ηλικία μόλις 56 ετών έφυγε νωρίς σήμερα το πρωί από τη ζωή, ο επί σειρά ετών δημοτικός σύμβουλος, γιατρός-μικροβιολόγος Νίκος Δούσης-Ρασσιάς  
Ο Νίκος Δούσης-Ρασσιάς γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Μαρούσι και σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών με υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών. 
Διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος Αμαρουσίου και παράλληλα με την πολιτική ανέπτυξε και σημαντική ανθρωπιστική δράση, συμμετέχοντας σε αποστολές μεταφοράς τροφίμων και υλικών αγαθών τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων, ενώ διακρίθηκε και στον συγγραφικό χώρο με το βιβλίο του «Οι διαδρομές της ψυχής μου».
Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη 21 Ιουλίου στις 18:00, στο κοιμητήριο Αμαρουσίου.
Ο Δήμαρχος Γιώργος Πατούλης και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου εξέφρασαν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών, Γιώργος Καραμέρος έγραψε στο facebook  για τον Μαρουσιώτη, Γιατρό της Ειρήνης, Νίκο Δούση Ρασσιά:
«Τα θερμά μου συλληπητήρια στην οικογένεια του Μαρουσιώτη Γιατρού της Ειρήνης Νίκου Δούση Ρασσιά που τίμησε τον όρκο του Ιπποκράτη στις εμπόλεμες ζώνες του κόσμου και έφυγε τόσο πρόωρα από την ζωή. Οι αγαπημένοι του άνθρωποι να τον θυμούνται με περηφάνια για όσα προσέφερε στους ανθρώπους όλου του κόσμου.
]Πάντα ευπροσήγορος και αλληλέγγυος»













Η παράταξη «ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ & ΕΡΓΟ για το ΜΑΡΟΥΣΙ» με αανκοίνωσή της εκφράζει στην οικογένεια και τους συγγενείς του εκλιπόντος πρώην δημοτικού συμβούλου Νίκου Δούση-Ρασσιά τα θερμά της συλληπητήρια.
Ο Νίκος Δούσης-Ρασσιάς, τονίζει, με τη διεθνή ανθρωπιστική του δράση βρέθηκε δίπλα  σε συνανθρώπους μας που βρίσκονταν σε εμπόλεμες χώρες, σε  κατεστραμμένες από φυσικά φαινόμενα περιοχές ή σε προσφυγικά στρατόπεδα και από αυτή την άποψη η προσφορά του ήταν αξιόλογη και θα τιμά τη μνήμη του αλλά και την πόλη μας.
Τα συλλυπητήριά του για Νίκο Δούση - Ρασσιά εξέφρασε & ο επικεφαλής της παράταξης «Μαρούσι, η πόλη μας» Κώστας Βλάχος.
«Η μαρουσιώτικη γη υποδέχεται σήμερα ένα από τα πιο αξιόλογα τέκνα της: 
τον άνθρωπο, γιατρό και δημοτικό σύμβουλο Νίκο Δούση - Ρασσιά.
Ο Νίκος, με τον οποίο είχα την τύχη να συμπορευτώ μαζί του στις εκλογές του 2006, με το συνδυασμό του Πάνου Αλεξανδρή, ήταν γόνος ιστορικής Μαρουσιώτικης οικογένειας και δίκαια έχαιρε επί σειρά ετών της εμπιστοσύνης των δημοτών της πόλης μας, τόσο επί διοικήσεως Π. Τζανίκου, όσο και επί διοικήσεως Γ. Πατούλη.
Ως άνθρωπος, υπήρξε πάντα καταδεκτικός, ευγενής και φιλικός. 
Ως γιατρός τίμησε το λειτούργημά του στην πράξη, συμμετέχοντας σε σημαντικές ανθρωπιστικές αποστολές, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό και με τη διεθνή ανθρωπιστική του δράση και βρέθηκε δίπλα  σε συνανθρώπους μας που είχαν ανάγκη, είτε βρίσκονταν σε εμπόλεμα κράτη, είτε σε  κατεστραμμένες από φυσικά φαινόμενα περιοχές, είτε σε προσφυγικά στρατόπεδα και από αυτή την άποψη η προσφορά του ήταν τεράστια και θα τιμά τη μνήμη του, αλλά και την πόλη μας.
Εγώ προσωπικά, αλλά και τα μέλη του συνδυασμού «Μαρούσι, η πόλη μας» εκφράζουμε τη βαθύτατη λύπη μας στη σύζυγό του Έρικα και στις κόρες του Δήμητρα και Λουκία».
Το ιατρικό σώμα πενθεί έναν μεγάλο ανθρωπιστή

Ο Νίκος Δούσης-Ρασσιάς διακρίθηκε και για την πλούσια ανθρωπιστική δράση του, τόσο στην Ελλάδα, όσο και κυρίως στο εξωτερικό, συμμετέχοντας ακόμη και σε επικίνδυνες αποστολές, προκειμένου να σταθεί δίπλα στους συνανθρώπους του. Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 21 Ιουλίου στις 18:00, στο νεκροταφείο Αμαρουσίου.
Ο Νίκος Δούσης-Ρασσιάς
Γεννήθηκε το 1959 στο Μαρούσι. Ολοκλήρωσε με άριστα το Κολέγιο Αθηνών κι αποφοίτησε από την Ιατρική Αθηνών με τιμητική υποτροφία από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών. 
Έλαβε ειδικότητα στη μικροβιολογία, ενώ ανέπτυξε παράλληλα, σημαντική ανθρωπιστική δράση.
Ο σεισμός και το τσουνάμι στο Πακιστάν αποτέλεσαν τη μεγάλη καμπή στην ανθρωπιστική του καριέρα. 
Μαζί με λίγους ακόμη βετεράνους των ανθρωπιστικών αποστολών ιδρύουν τους «Γιατρούς της Ειρήνης», των οποίων ήταν πρόεδρος.
Την περίοδο 2006-2007 πραγματοποίησε επανειλημμένες αποστολές στον Λίβανο, με κορυφαία αυτή στην οποία οι ανήλικες κόρες του, Δήμητρα & Λουκία, παρέδωσαν χέρι-χέρι ανθρωπιστική βοήθεια σε σιιτικό ορφανοτροφείο.
Το 2008 μετά από πολύμηνες προσπάθειες, οι «Γιατροί της Ειρήνης» καταφέρνουν να φέρουν νόμιμα από το Ιράκ μια γυναίκα η οποία δώρισε επιτυχώς το νεφρό της στον γιο της, ένα νεαρό πρόσφυγα από το Ιράκ 
σε τελικό στάδιο νεφρικής ανεπάρκειας, μια επιχείρηση που συγκίνησε την ελληνική, αλλά και την ιρακινή κοινή γνώμη και έμεινε γνωστή ως 
«Η Διάσωση του Ναριμάν».
Την ίδια χρονιά, οι «Γιατροί της Ειρήνης» πραγματοποιούν τη μοναδική ελληνική αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Νότια Οσετία και αποσπούν για την ενέργεια τους αυτή την επίσημη ευγνωμοσύνη της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
Το 2009 ζει την κορυφαία στιγμή της ανθρωπιστικής του σταδιοδρομίας, όταν στις 12 Ιανουαρίου οι «Γιατροί της Ειρήνης» έγιναν οι πρώτοι Έλληνες και εκ των ελαχίστων δυτικών, που έσπασαν την πολιορκία και εισήλθαν στη Λωρίδα της Γάζας υπό ανηλεή βομβαρδισμό της ισραηλινής αεροπορίας.
Μέσα στο ίδιο έτος οι «Γιατροί της Ειρήνης» είναι η μοναδική ελληνική ανθρωπιστική παρουσία στους σεισμοπαθείς της πόλης Αquila στην Ιταλία, ομοίως, η μοναδική μέχρι σήμερα ελληνική ανθρωπιστική αποστολή και εκ των ελαχίστων διεθνώς, λόγω της πολύ υψηλής επικινδυνότητας, που βρέθηκε δίπλα στους πρόσφυγες από τις συγκρούσεις μεταξύ των κυβερνητικών στρατευμάτων και των Ταλιμπάν στο Wadi Swat του Πακιστάν, στα σύνορα με το Αφγανιστάν.
Τον Ιανουάριο του 2010 ο Νίκος Δούσης-Ρασσιάς βρίσκεται μαζί με την ΕΜΑΚ κοντά στους πλημμυροπαθείς της περιοχής Σκόδρα της Αλβανίας, στα σύνορα με το Μαυροβούνιο και εν συνεχεία αναχωρεί για το Porte au Prince της Αϊτής.
Πιο πρόσφατη αποστολή του στη δοκιμαζόμενη από τον εμφύλιο πόλεμο Συρία.
                                                       * Πηγή: www.ellines.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου