Παρασκευή, 19 Αυγούστου 2016

Κατάργηση του ΕΔΣΝΑ ζητεί ο Γ. Πατούλης!!!

Επιδιώκοντας την «υψηλή» εποπτεία στη διαχείριση των απορριμμάτων
Ένα βήμα ακόμη προχωρά τον τακτικισμό του ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης αναφορικά με τη διαχείριση απορριμμάτων ζητώντας την κατάργηση του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ).
Ο δήμαρχος Αμαρουσίου, υπερσκελίζοντας τον πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης των 66 Δήμων της Αττικής Ν. Σαράντη και αξιοποιώντας τον ρόλο του ως προέδρου της ΚΕΔΕ, ξαφνικά υιοθετεί το πνεύμα των διατάξεων του νομοσχεδίου για την ανασυγκρότηση των Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων, το οποίο σε πρότερο χρόνο είχε καταγγείλει.
Αποκαλύπτει, μάλιστα, ότι σκοπός του είναι ο κομβικός ρόλος των δήμων στη διαχείριση των απορριμμάτων απαξιώνοντας τη χρησιμότητα του ΕΔΣΝΑ, ο οποίος όμως δεν καταργείται με βάση τις διατάξεις του νομοσχεδίου.
Ωστόσο οι επιδιώξεις του προέδρου της ΚΕΔΕ ακουμπούν στην απορρόφηση κονδυλίων του ΕΣΠΑ.
Αυτό το νόημα είχε και η χθεσινή απάντησή του στο ενημερωτικό σημείωμα της περιφερειάρχη Αττικής Ρ. Δούρου, το οποίο εστάλη και τους 66 δημάρχους.
Έχοντας απορρίψει το με «δημόσιο χαρακτήρα» «αποκεντρωμένο μοντέλο διαχείρισης απορριμμάτων της Αττικής», που προτάσσει ο Περιφερειακός Σχεδιασμός Διαχείρισης Αποβλήτων Αττικής, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ επιδιώκει να του πιστωθεί ως νίκη στο προηγηθέν ενημερωτικό σημείωμα της Ρ. Δούρου και να εμφανιστεί ο ίδιος ως εκφραστής του «διαλόγου».
Την ίδια ώρα, με μορφή ερωτημάτων, ο Γ. Πατούλης χαρακτηρίζει τη Ρ. Δούρου «μικρό πρωθυπουργό», που «δρα από μόνη της» και είναι «πάνω από κυβέρνηση», αλλά σημειώνει ότι, «παρά τις παραφωνίες Σαράντη», το «μέτωπο της Αυτοδιοίκησης πρώτου βαθμού είναι ενιαίο και αρραγές» και πως «με διάλογο και συνεννόηση θα δώσουμε λύση στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων της Αττικής».
Ο ίδιος επιμένει να χαρακτηρίζει «προσχηματική» την αιτιολόγηση ότι η ανάθεση γίνεται προκειμένου να επισπευσθούν οι διαδικασίες ένταξης στο νέο ΕΣΠΑ και διερωτάται εάν η καθυστέρηση οφείλεται στη βούληση της περιφέρειας «για έλεγχο των έργων αξίας δεκάδων εκατομμυρίων», χωρίς «καν να ερωτώνται οι δήμοι».
Χαρακτηρίζει, μάλιστα, «υβρίδιο» τον Ειδικό Διαβαθμιδικό Σύνδεσμο Αττικής και ζητεί «να καταργηθεί άμεσα», γιατί «δεν προσφέρει λύσεις» και “βραχυκυκλώνει πολλές προσπάθειες».
                                   ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ  Βισκαδουράκη Ηλέκτρα
                                        Δημοσίευση: 19 Αυγούστου 2016 19:00
                                                                 www.avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου