Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015

Επίσκεψη Ολάντ στην «κοινοπραξία» νεοφυών επιχειρήσεων «Coralia» στο Μαρούσι, υπό βροχήν

Πολύ κοντά στo «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ»(λιγότερο από 1km), βρέθηκε το απόγευμα της Παρασκευής και λίγο πριν αναχωρήσει για το Παρίσι ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.
Συγκεκριμμένα πραγματοποίησε επίσκεψη  στην «κοινοπραξία» νεοφυών επιχειρήσεων «Coralia», όπου όλως τυχαίως εδρεύουν και τα γραφεία του ιστολογίου «TheToc».
Ο Γάλλος πρόεδρος χαιρέτησε τους εργαζόμενους, οι οποίοι δεν άφησαν την ευκαιρία να πάει χαμένη & επιχείρησαν να απαθανατίσουν την προσέλευσή του.
Η ισχυρή αστυνομική παρουσία έκανε ωστόσο το... δημοσιογραφικό τους έργο δύσκολο.
Το μόνο που τελικά κατόρθωσαν ήταν να βιντεοσκοπήσουν την είσοδο του Γάλλου προέδρου μέσα από το τζάμι υπό βροχή και ενώ έπεφτε το σκοτάδι.
              Συνάντηση Γ. Πατούλη - Φρανσουά Ολάντ
Με τον Πρόεδρο της Γαλλίας François Hollande συναντήθηκε χθες ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε εκδήλωση που διοργανώθηκε προς τιμήν του Γάλλου Προέδρου από το Ελληνογαλλικό cluster “corallia”  το οποίο φιλοξενείται στο Μαρούσι  και έχει ως πρωταρχικό στόχο του την προώθηση της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας. 

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης, με αφορμή τη συγκεκριμένη συνάντηση, δήλωσε ότι η Ελλάδα μπορεί να γίνει και πάλι ισχυρή αν στηριχθεί στην εξωστρέφεια, στις διεθνείς συνέργειες και συνεργασίες και στην υγιή επιχειρηματικότητα. Ο Γ. Πατούλης επισήμανε ότι για να επιτευχθεί μια «ειρηνική επανάσταση» στον τρόπο λειτουργίας του κράτους θα πρέπει να υπάρξουν μια σειρά από θεσμικές αλλαγές όπως έχει συμβεί εδώ και χρόνια σε άλλες χώρες της Ε.Ε.. 
Ενδεικτικό παράδειγμα αποτελεί η Γαλλία, όπου η τοπική ανάπτυξη βασίζεται σε σημαντικό ποσοστό στην αυτοδιοίκηση. Αντίστοιχα και στην Ελλάδα απαιτείται να υπάρξουν νομοθετικές παρεμβάσεις οι οποίες θα βοηθήσουν στην τοπική ανάπτυξη και στην εξυγίανση της εθνικής οικονομίας. 
Ο Γ. Πατούλης προανήγγειλε ότι η ΚΕΔΕ το επόμενο διάστημα θα αναπτύξει πρωτοβουλίες, μέσω των οποίων θα επιτευχθούν σε υψηλό βαθμό, συνεργασίες με αυτοδιοικητικούς και επιστημονικούς φορείς χωρών  όπως η Γαλλία, η Γερμανία, η Ισπανία και η Ιταλία. Τέλος ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ υπογράμμισε ότι η Αυτοδιοίκηση Πρώτου Βαθμού θα πρωτοστατήσει με κάθε τρόπο στην προσπάθεια της Μεταρρύθμισης του Κράτους και των θεσμικών αλλαγών, καθώς μόνο μέσα από μια τέτοια διαδικασία μπορεί να επιτευχθεί και πάλι η ανάπτυξη.                                                                                         Ποιά είναι η Coralia
«Να επενδύσει η Γαλλία στο μυαλό των νέων Ελλήνων». Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλαν σήμερα στον Φρανσουά Ολάντ οι ιδρυτές των startup εταιρειών υψηλής τεχνολογίας που δραστηριοποιούνται κάτω από την ομπρέλα της μονάδας Corallia, μιας «κοινοπραξίας» που συντονίζει περίπου 150 νεοφυείς επιχειρήσεις, τα γραφεία της οποίας επισκέφθηκε ο Γάλλος πρόεδρος.
Οι εταιρείες αυτές, οι οποίες μέσω του Corallia λειτουργούν σε clusters δηλαδή σε «οικοσυστήματα» εταιρειών που ανήκουν σε συγκεκριμένο τομέα, καταγράφουν υψηλές επιδόσεις και παράγουν καινοτόμο έργο στη μικροηλεκτρονική, τη διαστημική τεχνολογία και τα «σοβαρά παιχνίδια». Έχουν,δε, διεισδύσει ήδη στη γαλλική αγορά, αναπτύσσοντας σημαντικές συνεργασίες.

«Το cluster της διαστημικής τεχνολογίας έχει υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με την Aerospace Valley, στην Τουλούζ, εκεί βρίσκεται και η Air France. Επίσης έχουμε συνεργασίες με μεγάλους οργανισμούς στον τομέα της μικροηλεκτρονικής και των σοβαρών παιχνιδιών, όπως ανέφερε στο Έθνος ο διευθυντής του Corallia, καθηγητής Βασίλειος Μάκιος.
Όπως προσθέτει, «χρειαζόμαστε τη βοήθεια ώστε να υπάρχουν γαλλικές εταιρείες που θα δημιουργήσουν θυλάκους, οι οποίοι θα χρηματοδοτήσουν τα ελληνικά μυαλά. 
Θέλουμε να υπάρξουν κεφάλαια για να χρηματοδοτηθούν και αν αναπτυχθούν οι μικρές εταιρείες. 
Θέλουμε, να επενδύσουμε στα μυαλά των νέων ανθρώπων, οι οποίοι θα μείνουν και θα δουλέψουν εδώ. 
Το μεγάλο πλεονέκτημα της συνεργασίας με τη Γαλλία, που έχει ανεπτυγμένη τεχνολογία, θα είναι όχι μόνο να έρθουν επενδυτικά κεφάλαια αλλά και κέντρα δημιουργίας καινοτομικών προϊόντων ώστε να δοθεί η δυνατότητα στους νέους να κάνουν κάτι καινούργιο».
                                                               ΠΗΓΗ:www.thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου