Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015

Το Μαρούσι υποδέχεται την εικόνα της Παναγίας της Σουμελά

Με πυρετώδεις ρυθμούς ετοιμάζεται άλλη μια πόλη της Αθήνας να υποδεχθεί την ιερά εικόνα της Παναγίας Σουμελά. Ο λόγος για το Μαρούσι Αττικής, που από την Τετάρτη 18 έως την Κυριακή 29 Νοεμβρίου θα φιλοξενήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Κοσμά το ιερότερο σύμβολο πίστης του ποντιακού ελληνισμού.
Προκειμένου η πόλη να υποδεχθεί με όλες τις τιμές την εικόνα της Παναγίας Σουμελά, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης συναντήθηκε με εκπροσώπους της εκκλησιαστικής κοινωνίας του τόπου, την αντιδήμαρχο Πολιτισμού και Αθλητισμού Ρένας Χαλιώτη, και τον πρόεδρο του Συλλόγου Ποντίων Αμαρουσίου «Νίκος Καπετανίδης» Δημήτρη Κοσμίδη.
«Είναι ιδιαίτερη τιμή για την πόλη μας να φιλοξενήσουμε την ιερή και θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Σουμελά, της Παναγίας του Πόντου και του απανταχού ελληνισμού», ανέφερε ο Γ. Πατούλης.

«Ο Δήμος Αμαρουσίου αγκαλιάζει με θέρμη και υποστηρίζει την πρωτοβουλία της εκκλησίας και του Συλλόγου Ποντίων Αμαρουσίου, ώστε να αποδοθούν οι τιμές και η μεγαλοπρέπεια που αρμόζουν στην Παναγία Σουμελά και να μπορέσουν όσο περισσότεροι πιστοί να προσκυνήσουν τη θαυματουργή εικόνα» υπογράμμισε ο δήμαρχος.
                                                       ΠΗΓΗ:www.pontos-news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου