Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

Σε ιδιωτική εταιρία για 12 χρόνια ο Οδοφωτισμος της πόλης!!!

           «ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΥ»
 Με απόφαση της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου στις 29 Σεπτεμβρίου παραχωρείται για 12 χρόνια σε ιδιωτική εταιρία η αναβάθμιση, διαχείριση και συντήρηση όλου του Δημοτικού Οδοφωτισμού της πόλης.
Μια πολύ κρίσιμη κοινωνική υπηρεσία του Δήμου που διαχειρίζεται η Δ/ση Περιβάλλοντος και η Δημοτική Υπηρεσία Ηλεκτροφωτισμού και πληρώνεται από τους δημότες μέσω των ανταποδοτικών τελών, επιχειρείται να περάσει στα χέρια εργολάβων.
 Όταν σε όλη την Ευρώπη οι Δήμοι ξαναπαίρνουν στα χέρια τους τις Υπηρεσίες που είχαν ιδιωτικοποιήσει την προηγούμενη δεκαετία, η διοίκηση Πατούλη παραμένει πιστή στο δογματικό νεοφιλελευθερισμό της σχολής Φούχτελ.
 Απεμπολεί τη συνταγματική της υποχρέωση να υπερασπίσει το δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα του Δήμου και ταυτόχρονα υποβαθμίζει μέχρι ουσιαστικής διάλυσης το τεχνικό δυναμικό του Δήμου. Αδιαφορεί για το εργασιακό μέλλον των δημοτικών υπαλλήλων και υποθάλπει την απασχόληση των 400€ το μήνα.
Η αναβάθμιση του ηλεκτροφωτισμού της πόλης με σύγχρονες τεχνολογικές μεθόδους για μείωση δαπανών, καλύτερη ποιότητα φωτισμού & προστασία του περιβάλλοντος είναι απαραίτητη.
Αυτό όμως μπορεί να γίνει με χρηματοδότηση του Δήμου και όχι με την εκχώρηση σε ιδιώτες.

Με πρόσχημα ότι ο Δήμος δεν έχει χρήματα για να εκτελέσει τις αναγκαίες επενδύσεις μια κοινωνική ανάγκη γίνεται αντικείμενο κερδοσκοπίας ιδιωτών και μάλιστα εκ του ασφαλούς αφού τα έσοδα τους είναι διασφαλισμένα μέσω των ανταποδοτικών τελών.
 Το επιχείρημα δεν βασίζεται στην πραγματικότητα.
Τα τελευταία 8 χρόνια ο Δήμος δεν διέθεσε περίπου 51 εκ.€, που εισέπραξε από τους δημότες μέσω των ανταποδοτικών τελών, για τη βελτίωση της Καθαριότητας και του Ηλεκτροφωτισμού, όπως είχε υποχρέωση εκ του Νόμου.
Επί πλέον υπάρχουν διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία για εκτέλεση τέτοιου είδους έργων μέσω του Ταμείου Παρακαταθηκών & Δανείων, μέσω Ευρωπαϊκών προγραμμάτων & του ΣΕΣ 2014-2020.
Ακόμα και ο δανεισμός μέσω εμπορικών τραπεζών επιτρέπεται σύμφωνα με το νόμο 4357/14. Αναρωτιόμαστε λοιπόν για τους λόγους που η Δημοτική Αρχή δεν θέλει να αξιοποιήσει αυτές τις ευκαιρίες και προστρέχει στο ιδιωτικό κεφάλαιο.
 Φαίνεται πως η ενασχόληση του κ. Δημάρχου στην ΚΕΔΕ, τον ΙΣΑ, τα εσωτερικά του Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης και τελευταία στην κούρσα διαδοχής της Ν.Δ δεν του επιτρέπουν να «βάλει και άλλους μπελάδες στο κεφάλι του». Ο Δήμος έρχεται σε δεύτερη μοίρα.
 Καλούμε τη Δημοτική Αρχή να μην προχωρήσει σε διαγωνισμό και τους δημότες σε συνεργασία με τους εργαζόμενους στο Δήμο να μην επιτρέψουν μια τέτοια εξέλιξη.
 Ο Δήμος να αναβαθμίσει το τεχνολογικό και επιχειρησιακό του επίπεδο και όχι να διαλύει τις δομές του ιδιωτικοποιώντας κρίσιμες υπηρεσίες που παρέχει στους δημότες.
 Τα χρήματα που πληρώνουν οι δημότες στο Δήμο πρέπει να γυρίζουν στους ίδιους υπό μορφή ανταποδοτικών υπηρεσιών υψηλής ποιότητας και όχι να γίνονται κέρδη ιδιωτικών επιχειρήσεων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου