Τρίτη 18 Αυγούστου 2015

«Πατουλιάδα» the return

Όπου η ΚΕΔΕ απαντά στο Νewpost με μια ανακοίνωση αμπέλι & περβόλι

Ω ναι ζούμε το απόλυτο silly season. Γράφεις εσύ για την επιστολή Πατούλη στον Τσίπρα, όπου ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, δήμαρχος Αμαρουσίου & πρόεδρος του ΙΣΑ ζητάει να εξισωθούν οι αμοιβές των δημάρχων με τις αμοιβές των βουλευτών, και λαμβάνεις όχι μία αλλά δύο απαντήσεις! 
Μία, σχετικώς «επαγγελματική», από τον Δήμο Αμαρουσίου και άλλη μία, αμπέλι και περβόλι, από την ΚΕΔΕ. 
Σε δουλειά να βρισκόμαστε δηλαδή και μαθήματα δεοντολογίας να δίνουμε.
Με την απάντηση του Δήμου Αμαρουσίου δεν θα ασχοληθώ, καθότι τη βρίσκω μάλλον αδιάφορη και άχρωμη. Η απάντηση της ΚΕΔΕ ωστόσο αξίζει να παρατεθεί ολόκληρη. 
Για να μαθαίνουν οι μικροί και να θυμούνται οι παλαιότεροι τι ακριβώς συμβαίνει όταν κάποιος γίνεται βασιλικότερος του βασιλέως και όταν η τρικυμία αφήνει πίσω της το φλιτζάνι.
Δυο παρατηρήσεις μόνο. 
Πρώτον, δεν είμαι «πρώην …ιός». Δούλεψα εικοσιτόσα χρόνια στην ‘Ελευθεροτυπία», αλλά ποτέ δεν ήμουν μέλος της συγκεκριμένης δημοσιογραφικής ομάδας. 

Προφανώς ο συντάκτης της ανακοίνωσης πιστεύει ότι όλοι όσοι περάσαμε από την Κολοκοτρώνη & την Μίνωος ήμασταν συντάκτες του «Ιού», στο στυλ «όλοι οι Κινέζοι ίδιοι είναι και πώς να τους ξεχωρίσεις».
Δεύτερον, όταν παραθέτουμε κάτι εντός εισαγωγικών, ότι και καλά το έχει γράψει κάποιος έτσι ακριβώς, φροντίζουμε να είμαστε ακριβείς κι εμείς οι ίδιοι. 
Όχι επειδή γουστάρουμε να βάζουμε λόγια στο στόμα του άλλου. Αν ο συντάκτης της ανακοίνωσης ανακαλύψει κάπου στο χθεσινό κείμενό μου τη φράση "κανείς δεν είναι άξιος να έχει τον ίδιο μισθό με αυτούς, πολλώ δε μάλλον οι δήμαρχοι" να περάσει από το Newpost να παραλάβει χρυσούν ωρολόγιον.
                                              Ας μην καθυστερούμε όμως. 
          Ορίστε η ανακοίνωση της ΚΕΔΕ και καλή σας απόλαυση που λένε στα ρεστοράν:
                              «ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ 
                    Προς το δημοσιογράφο με το όνομα Χρήστος Ξανθάκης
                                        Απάντηση του Προέδρου της ΚΕΔΕ

Όταν η δημοσιογραφία λαϊκίζει. Όλα να τα περιμένει κανείς αυτές τις καυτές μέρες του Αυγούστου που ζούμε. Ακόμη και την υποστήριξη συλλήβδην του κεντρικού πολιτικού προσωπικού από την ανεξάρτητη έκφραση γνώμης του πρώην ...ιού.

Την ώρα που είναι καταφανές ότι οι προεκλογικές δεσμεύσεις έγιναν «αέρας κοπανιστός», την ώρα που δεκάδες χιλιάδες μετανάστες ξεβράζονται από τη θάλασσα στα νησιά μας και η κυβέρνηση απλώς τους παρατηρεί, την ώρα που όσοι είχαν την απρονοησία να δώσουν τα ταμειακά τους διαθέσιμά διαπιστώνουν ότι δεν θα τα πάρουν ποτέ πίσω, την ώρα που τα προγράμματα ΕΣΠΑ εξανεμίζονται, οι φόροι μεγεθύνονται, οι συντάξεις μειώνονται με αποκλειστικά κυβερνητική ευθύνη λόγω της πολύμηνης ολιγωρίας και των μακρόσυρτων και αδιέξοδων ...διαπραγματεύσεων, 
ο δημοσιογράφος Χρήστος Ξανθάκης μένει έκθαμβος μπροστά στις μεγάλες ευθύνες που με πληρότητα αναλαμβάνουν όλοι οι βουλευτές μας σήμερα και επιτέλους συμπεραίνει: 
Άξιος ο μισθός τους! Προχωράει δε ακόμη περισσότερο:
 "κανείς δεν είναι άξιος να έχει τον ίδιο μισθό με αυτούς, πολλώ δε μάλλον οι δήμαρχοι". 
Οι δήμαρχοι που λειτουργούν κοινωνικές δομές χωρίς πόρους, που υποδέχονται τους μετανάστες με εθελοντική εργασία, που βλέπουν τα τραπεζικά τους αποθέματα να καταναλώνονται στις δόσεις για τους εταίρους λόγω κυβερνητικής ανικανότητας. 
Όχι, αυτό δεν είναι τίποτα μπροστά στις αποφάσεις που θα κληθούν να πάρουν οι βουλευτές για ...να σηκωθούν τα μιράζ κατά των Τούρκων (έλεος), ή για να ...μην κλείσουν οι τράπεζες (όταν η κυβέρνηση τις έκλεισε)! ή για να κατασβέσουν τις πυρκαγιές (που ακόμη θα έκαιγαν χωρίς τη συνδρομή του α' και του β' βαθμού αυτοδιοίκησης).

Θεωρεί βέβαια δεδομένη και την ερμηνευτική του τοποθέτηση, ότι δηλαδή η αιτούμενη εξίσωση των μισθών, αφορά αποκλειστικά αύξηση των μισθών των δημάρχων και όχι μείωση των μισθών των βουλευτών. 
Πως το ξέρει; Μα από εκείνη την επί χρόνια κακώς εννοούμενη κεκτημένη ταχύτητα που θεωρεί ότι η κάθε διεκδίκηση αφορά αποκλειστικά το συντεχνιακό μας συμφέρον και όχι το συμφέρον της χώρας. Έτσι έμαθε τόσα χρόνια, έτσι πράττει.
Εμείς επιμένουμε όμως ότι η ισότητα απέναντι στο νόμο βουλευτών και δημάρχων πρέπει να ισχύσει παντού, όπως άλλωστε συμβαίνει και στην υπόλοιπη Ευρώπη. 
Στους μισθούς ασφαλώς, αλλά και στα δικαιώματα εκπροσώπησης (π.χ. ο δήμαρχος παραιτείται για να θέσει υποψηφιότητα για βουλευτής, ενώ ο βουλευτής δεν παραιτείται για να θέσει υποψηφιότητα ως δήμαρχος), στα δικαιώματα δικαστικής ασυλίας και οπουδήποτε αλλού γίνεται καταφανής η πάγια αντίληψη ότι «όλα μπορούν να ρυθμίζονται μόνο από το Κράτος», γι' αυτό και το Κράτος πρέπει να είναι υπερδιογκωμένο και οι κεντρικοί εκπρόσωποί του να απολαμβάνουν αυτοί όλα τα προνόμια, ενώ οι άλλοι εκπρόσωποι (από Τ.Α., επιμελητήρια κλπ) να είναι β' κατηγορίας. 

Αυτή μάλιστα η ισότητα, σε πολλές περιπτώσεις είναι ανάγκη να κατέβει από την υπερβολή που έχει διαφυλάξει για τον εαυτό του το κεντρικό πολιτικό σύστημα προς πιο ευρωπαϊκά πολιτικά πρότυπα, από τα οποία απέχουμε ακόμη παρασάγγας.
Εάν χρειάζεται και εθελοντικά, άλλωστε αυτό πράττει εδώ και χρόνια η τοπική αυτοδιοίκηση α’ βαθμού με μη αμειβόμενους δημοτικούς συμβούλους και με αμισθί τους μισούς Αντιδημάρχους.
Για να βγει λοιπόν η χώρα από τα αδιέξοδα Βουλευτές και Δήμαρχοι θα πρέπει να συμβάλλουν ισότιμα.»
                                                              του Χρήστου Ξανθάκη
                                                                ΠΗΓΗ:  newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου