Δευτέρα 17 Αυγούστου 2015

Με λαμπρότητα & κατάνυξη το Μαρούσι γιόρτασε την Πολιούχο & προστάτιδα της πόλης Παναγία Θεοτόκο

Δισαρχιερατικός Εσπερινός στην Κοίμηση Θεοτόκου Αμαρουσίου
Την μεγάλη εορτή της Κοιμήσεως της Δεσποίνης Ημών Θεοτόκου & Αειπαρθένου Μαρίας, Πολιούχου και προστάτιδος της πόλης, πανηγύρισε και φέτος με λαμπρότητα και κατάνυξη το Μαρούσι.
Την παραμονή της μεγάλης Θεομητορικής εορτής στον ομώνυμο Καθεδρικό Ναό, τελέστηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νιγηρίας Αλεξάνδρου, συμπροσευχομένου του Σεβασμιωτάτου Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού Κυρίλλου με τη συμμετοχή σύσσωμου του Ιερού Κλήρου και πλήθους κόσμου.
Ο Σεβασμιώτατος Νιγηρίας αναφέρθηκε στο πολύ μεστό μήνυμά του, 
στη σημασία του προσωνυμίου "Θεοτόκος" που αποδίδεται και πως μπορεί ο καθένας από εμάς να γίνει Θεοτόκος και Χριστοτόκος.
"Η πρόσκληση της Παναγίας σήμερα αλλά και κάθε στιγμή να γίνουμε Θεοτόκοι και Χριστοτόκοι. 
Να δίνουμε σάρκα και οστά στον Χριστό.
Αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται να καταλάβουμε ότι η παρουσία μας μέσα στην Εκκλησία, δεν είναι ένα ατομικό γεγονός, αλλά βρισκόμαστε σε μια κοινωνία με ανθρώπους και καλούμαστε να φανερώσουμε και να γεννήσουμε τον Χριστό, στη ζωή των άλλων ανθρώπων. 
Να γίνουμε εμείς η Παναγία για τους άλλους ανθρώπους για να σαρκωθεί και να ξαναγεννηθεί ο Θεός για κάποιους ανθρώπους.
Όχι μόνο σε οικείους ανθρώπους. 
Να κάνουμε άνοιγμα προς τον άλλο, να αγκαλιάσουμε καθετί διαφορετικό.
Δεν χρειάζεται φόβος προς το διαφορετικό. 
Το διαφορετικό δεν είναι εχθρός, αλλά εκεί σαρκώνεται ο Χριστός. 
Στα στενά δρομάκια των διαδρομών μας.
Όποιοι και να είμαστε, όσο χαμηλά και να έχουμε πέσει, εκεί θα ανιχνευθεί Χριστός, αρκεί εμείς να τον αναζητήσουμε.
Τότε έρχεται ο καθένας από εμάς και γίνεται Θεοτόκος, δίνοντας όχι μόνο υλική υποστήριξη αλλά γεννώντας το έλεος και την αγάπη. 
Ο Χριστός ανιχνεύεται μέσα στον πόνο, την αγωνία, την μοναξιά και την απόρριψη."
Ακολούθησε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στους δρόμους του Αμαρουσίου, με την παρουσία του Δημάρχου Αμαρουσίου και της συζύγου του κ. Μαρίνας Σταυράκη (Προέδρου του ΠΕ.Α.Π Δήμου Πεύκης - Λυκόβρυσης), του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Επαμεινώνδα Γαρδέλη, της Αντιδημάρχου Ρένας Χαλιώτη & των δημοτικών Συμβούλων κ.κ. Νίκου Πέππα, Θανάση Βλαχοπιώτη, Πέτρου Κόνιαρη, Ελένης Βλάχου Σταματάκη & εκπροσώπων των Αστυνομικών Αρχών της πόλης.
Σύσσωμος ο λαός και ο κλήρος της πόλης καθώς και Άγημα του Στρατού Ξηράς, συνόδευσαν την Ιερά Εικόνα, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Αμαρουσίου, ενώ την εικόνα κρατούσαν άτομα από το Σώμα Προσκόπων και από την Ένωση Ποντίων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο του εορτασμού, ο Δήμος Αμαρουσίου την παραμονή του Δεκαπενταύγουστου διοργάνωσε στην πλατεία Αγίας Λαύρας παραδοσιακό λαϊκό και νησιωτικό γλέντι με την Στέλλα Κονιτοπούλου και με τη συμμετοχή Μαρουσιωτών και επισκεπτών.
                                                                  ΠΗΓΗ:eisagios.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου