Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

Την Δευτέρα στο «Σπύρος Λούης» στις 7:00 μ.μ, η ανοιχτή εκδήλωση του Μετώπου κατά της «αντιμεταρρύθμισης» Μπαλτά

                  Οριο φοίτησης, ηλεκτρονική ψηφοφορία, 
συμμετοχή φοιτητών στις πρυτανικές εκλογές, τα κεντρικά ζητήματα
Μετά από μία μικρή αναβολή, η ανοιχτή εκδήλωση του Μετώπου κατά της «αντιμεταρρύθμισης» Μπαλτά  στα ΑΕΙ, που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 6 Μαΐου στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης μας «Σπύρος Λούης», σύμφωνα με εγκυρες πληροφορίες που έχει στη διάθεσή του το «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ», θα γίνει τελικά την προσεχή Δευτέρα στον ίδιο  χώρο στις 7:00 μ.μ...
Παραδίπλα(στο Δημαρχείο), 30 λεπτά αργότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προγραμματισμένη πολιτική εκδήλωση με ομιλητή τον Βουλευτή του Γιάννη Μπαλάφα!!!
Το Μέτωπο κατά της «αντιμεταρρύθμισης» Μπαλτά στα ΑΕΙ, το οργανώνει η πανεπιστημιακή κοινότητα.
Πρόκειται για προσπάθεια που έχει στόχο να συσπειρώσει πανεπιστημιακούς, φοιτητές, γονείς και πολιτικούς από όλο το πολιτικό φάσμα. 
Η προσπάθεια περιλαμβάνει αξιοποίηση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, μπαράζ εκδηλώσεων, με κορυφαία στην Αθήνα.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ», πανεπιστημιακοί,  όπως ο Θάνος Βερέμης, ο Νίκος Αλιβιζάτος, ο Ιωακείμ Γρυσπολάκης κ.αθα επιδιώξουν συσπείρωση δυνάμεων ώστε να αποτραπεί η ψήφιση κομβικών διατάξεων του νομοσχεδίου Μπαλτά που οδηγούν όπισθεν ολοταχώς τα πανεπιστήμια. 
Είναι κοινή πεποίθηση ότι το νομοσχέδιο διαπνέεται από τη φιλοσοφία του -πρωτοποριακού για την εποχή του, ξεπερασμένου πια - νόμου - πλαισίου του 1982 (επί ΠΑΣΟΚ), έστω κι αν κάποιες διατάξεις του προσιδιάζουν με εκείνες του νόμου - πλαισίου που ψηφίστηκε επί υπουργίας Μαριέττας Γιαννάκου.
Οι πανεπιστημιακοί έχουν στόχο να γίνει διάλογος προσβλέποντας στο δυναμικό κομμάτι των φοιτητών που δεν έχουν συστρατευθεί σε κομματικές νεολαίες
Και αυτοί είναι ουκ ολίγοι τα τελευταία χρόνια, που ο φοιτητικός συνδικαλισμός έχει απαξιωθεί, όπως καταδεικνύεται και από τη χαμηλή συμμετοχή στις φοιτητικές εκλογές.
Στο κέντρο του διαλόγου θα είναι κυρίως ζητήματα -ένα είδος «κόκκινων γραμμών»- όπως η θεσμοθέτηση ορίου φοίτησης (για να αποφευχθούν νέες στρατιές «αιωνίων»), η ηλεκτρονική ψηφοφορία και η συμμετοχή των φοιτητών στις πρυτανικές εκλογές. 
 Στην ανοιχτή εκδήλωση που θα γίνει την Δευτέρα 11 Μαΐου στο κλειστό γυμναστήριο Αμαρουσίου «Σπύρος Λούης» στις 7:00 μ.μ. θα γίνουν ομιλίες πανεπιστημιακών & φοιτητών με θέμα το πάνδημο αίτημα για ένα σύγχρονο, ανοιχτό πανεπιστήμιο και θα κληθούν οι πρώην υπουργοί Παιδείας Μαριέττα Γιαννάκου και Αννα Διαμαντοπούλου.
Σύμφωνα με δικές πληροφορίες, το «παρών» μεταξύ άλλων, αναμένεται να δώσει και ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης
Την ίδια στιγμή, συνεχίζουν οι φωνές για την απουσία διαβούλευσης επί του νομοσχεδίου, όπως αποφάσισε το υπουργείο Παιδείας.
Σε αυτό εστιάζει και την οξεία κριτική της η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος.
«Οταν στις 3 Μαρτίου ο αναπληρωτής υπουργός Τάσος Κουράκης ανακοίνωνε στο Δ.Σ. της ΔΟΕ ότι:
 πολύ σύντομα η πολιτική ηγεσία του υπουργείου θα κατέθετε σε διάλογο με τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες πολυνομοσχέδιο όπου θα περιλαμβάνονταν όλα τα μεγάλα ζητήματα που συζητήθηκαν σ’ εκείνη τη συνάντηση κι ότι θα μεσολαβούσαν πολλές και συχνές συναντήσεις πολιτικής ηγεσίας - ΔΟΕ 
όπου θα αναπτυσσόταν γόνιμος και αναλυτικός διάλογος, κανείς δεν φανταζόταν ότι θα γινόταν μάρτυρας της απόλυτης απαξίωσης κάθε διαδικασίας θεσμικού διαλόγου που επέβαλε η ηγεσία του υπουργείου» λέει η ΔΟΕ. 
Και τονίζει: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου