Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Στο Μαρούσι το 1ο Ιατρείο Σπάνιων Νόσων στην Ελλάδα

Ο Ομιλος Ιατρικού Αθηνών εγκαινιάζει το πρώτο Ιατρείο Σπάνιων Νόσων στην Ελλάδα, καλύπτοντας ένα μεγάλο κενό που υπήρχε στη χώρα σε ό,τι αφορά την περίθαλψη των ατόμων που πάσχουν από Σπάνιες Νόσους.
Το Ιατρείο λειτουργεί στις εγκαταστάσεις του Παιδιατρικού Κέντρου στο Μαρούσι, με τη συμμετοχή κορυφαίων ιατρών πολλών παιδιατρικών ειδικοτήτων και υποειδικοτήτων.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο διεθνής επιστημονικός κόσμος έχει εστιάσει τα τελευταία χρόνια την προσοχή του στις Σπάνιες Νόσους, οι οποίες είναι κατά κανόνα σοβαρές και χρόνιες, ενώ ενδέχεται να απειλήσουν ακόμα και τη ζωή των πασχόντων. 
Στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στις περισσότερες άλλες χώρες, ένα νόσημα θεωρείται σπάνιο αν οι πάσχοντες είναι λιγότεροι των 5 ανά 10.000 άτομα. 
Μέχρι στιγμής έχουν αναγνωριστεί 7.000-8.000 σπάνια νοσήματα, το 80% των οποίων θεωρούνται γενετικής αιτιολογίας, ενώ το 30% των πασχόντων καταλήγουν πριν από τον 12ο μήνα της ζωής τους.
Όπως αναφέρει η εταιρεία, η ίδρυση του Ιατρείου αναδεικνύει τη δέσμευση του ομίλου Ιατρικού Αθηνών για διαρκή πρωτοπορία στις εξελίξεις της ιατρικής επιστήμης και ακολουθεί τις πρόσφατες αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την πληρέστερη και καλύτερη φροντίδα των ασθενών.
Την κλινική ευθύνη για τη λειτουργία του Ιατρείου Σπάνιων Νόσων του Παιδιατρικού Κέντρου Αθηνών ανέλαβε ο Ομότιμος Καθηγητής της Παιδιατρικής Χρήστος Σπ. Μπαρτσόκας, με την ειδικότητα του Κλινικού Γενετιστή. Σημειώνεται ότι το Ιατρείο συνεργάζεται με αντίστοιχα κέντρα του εξωτερικού.
Ο κ. Χρήστος Σπ. Μπαρτσόκας, Ομότιμος Καθηγητής Παιδιατρικής και Σύμβουλος του Παιδιατρικού Κέντρου Αθηνών, δήλωσε: 
«Οι σπάνιες νόσοι αποτελούν ασθένειες που απειλούν τη ζωή ή επιφέρουν χρόνια προβλήματα. Σε αυτό το πλαίσιο, θεωρούμε καθήκον μας τη δημιουργία ενός πρότυπου Ιατρείου Σπάνιων Νόσων, πιστοί στη διαρκή δέσμευσή μας για πρωτοπορία και καινοτομία. Στόχος του επιστημονικού προσωπικού του Ιατρείου είναι η προσφορά ποιοτικών ιατρικών υπηρεσιών για τα παιδιά αυτά που έχουν ιδιαίτερη ανάγκη».
Το Ιατρείο Σπανίων Νόσων του Παιδιατρικού ΚέντρουΑθηνών λειτουργεί κάθε Τετάρτη, από τις 15:00 έως τις 17:00. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν καθημερινά για ραντεβού στο τηλέφωνο 210 6862397.
Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στην ηλεκτρονική σελίδα του προγράμματος των τακτικών εξωτερικών ιατρείων του Παιδιατρικού Κέντρου Αθηνών. 

ΠΗΓΗ:www.euro2day.gr & www.imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου