Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

«Together through Tourism»

Αντιπροσωπεία από μαθητές, εκπαιδευτικούς του 1ου Γυμνασίου Αμαρουσίου και διευθυντές σχολείων των ευρωπαϊκών χωρών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Erasmus+ υποδέχθηκε στο γραφείο του ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, στο πλαίσιο εθιμοτυπικής επίσκεψης με αφορμή τη συμμετοχή του σχολείου του Αμαρουσίου μαζί με άλλες τέσσερις ευρωπαϊκές χώρες στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα και συγκεκριμένα στη θεματική «Together through Tourism»  .
Με την ευκαιρία της επίσκεψης ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, μετέφερε την ικανοποίησή του που ένα σχολείο του Αμαρουσίου «συμμετέχει στο συγκεκριμένο πρόγραμμα που προάγει τη συνεργασία μεταξύ μαθητών και εκπαιδευτικής κοινότητας σε ευρωπαϊκό επίπεδο φέρνοντας κοντά τους νέους ανθρώπους». 
Παρόντων και εκπροσώπων από τα σχολεία της Βρετανίας, του Βελγίου, της Ισπανίας και της Τουρκίας, ο κ. Πατούλης, ευχαρίστησε όλους για την παρουσία τους και ευχήθηκε καλή επιτυχία στο πρόγραμμα δηλώνοντας, παράλληλα, ότι ο Δήμος Αμαρουσίου θα είναι αρωγός της προσπάθειας αυτής.
Το 1ο Γυμνάσιο Αμαρουσίου επιλέχθηκε να συμμετάσχει στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ σε σύμπραξη σχολείων συνολικά από πέντε ευρωπαϊκές χώρες: το Ηνωμένο Βασίλειο ως διοργανώτρια χώρα, το Βέλγιο, την Ισπανία, την Τουρκία και την Ελλάδα.
Καθ’ όλη τη διάρκεια του διετούς αυτού προγράμματος, οι μαθητές του σχολείου θα λάβουν μέρος σε μια σειρά εργασιών με θέμα τον τουρισμό, θα ανταλλάξουν πληροφορίες και απόψεις με τους συνομηλίκους τους από τα σχολεία άλλων χωρών και θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους στο blog του προγράμματος, στην ευρωπαϊκή εκπαιδευτική πλατφόρμα eTwinning, καθώς και στον τοπικό Τύπο υπό μορφή άρθρων.
Επίσης, μέσω του προγράμματος, 56 μαθητές του 1ου Γυμνασίου Αμαρουσίου μαζί με τους καθηγητές τους θα έχουν τη δυνατότητα να ταξιδέψουν σε χώρες της Ευρώπης, να επισκεφτούν τα σχολεία των εταίρων μας και να συνεργαστούν με τους ευρωπαίους συμμαθητές τους για την υλοποίηση των στόχων του προγράμματος που βασίζεται στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στον τομέα του τουρισμού.
Παρόντες στη συνάντηση ήταν, επίσης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Επαμεινώνδας Γαρδέλης, καθώς και οι Αντιδήμαρχοι Ρένα Χαλιώτη, Δημήτρης Καρλαύτης, Γιώργος Ζήκος, Ευθύμης Τσίγκας, Σπύρος Σταθούλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου