Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015

Εκπληκτικά τα 3 νέα 3D Βιντεο, για τα ευρήματα της Αμφίπολης

Εντός των επόμενων ημερών οι ανακοινώσεις  του Υπ. Πολιτισμού για την ταυτότητα του νεκρού, που βρέθηκε στον  λόφο Καστά 
Τα εντυπωσιακά ευρήματα του Τύμβου της Αμφίπολης  έστρεψαν τη διεθνή προσοχή στην Ελλάδα, εξακολουθούν ακόμη να εμπνέουν.
Έτσι πολλοί ερασιτέχνες αλλά και επαγγελματίες  κινηματογραφιστές, εντυπωσιασμένοι από το μεγαλείο της αποκάλυψης δημιούργησαν  εντυπωσιακά βίντεο, αξιοποιώντας  όλα τα τελευταία επιτεύγματα της επιστήμης των υπολογιστών.
Δύο εκ των δημιουργών είναι οι Νίκος Αλεξάνδρου και  Δημήτρης Τσαλκάνης,  οι οποίοι  έφτιαξαν μια σειρά τρισδιάστατων βίντεο στα οποία απεικονίζεται το εσωτερικό του τύμβου, σύμφωνα πάντα με τις ανακαλύψεις των αρχαιολόγων και τα όσα έδωσαν στη δημοσιότητα, μέσω φωτογραφιών.
                                          
Είναι χαρακτηριστικό πως κανένα από αυτά τα βίντεο «εικονικού κόσμου» δεν είναι συνδεδεμένα με το Υπουργείο Πολιτισμού, ούτε χρηματοδοτήθηκαν από καμμιά δημόσια υπηρεσία, αλλά έγιναν με μόνο κίνητρο  το μεράκι των δημιουργών τους και η αγάπη τους για τον αρχαίο Ελληνικό πολιτισμό. Με τα χρώματα που προσέθεσαν στα βίντεοαλλά και την υπερσύχρονη τεχνολογία που χρησιμοποιούν δημιουργούν την εντύπωσημιας εκπληκτικής επίσκεψης μέσα στον τάφο, την εποχή που κατασκευάσθηκαν, λίγοπριν δεχθούν τον μεγάλο νεκρό, για τον οποίο κατασκευάστηκε το υπέροχο αυτόοικοδόμημα.
                                         

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου