Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

Ανέλαβε το νέο ΔΣ του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης

Στην τελετή τοποθέτησης του νέου Προέδρου και του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ), παρευρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό σήμερα, Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου η Υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Εύη Χριστοφιλοπούλου.
Νέος Πρόεδρος του ΕΚΔΔΑ είναι ο Ομότιμος Καθηγητής Ιωάννης Χρυσουλάκης. To νέο Δ.Σ. απαρτίζουν οι:
 Ιωάννης Σπηλιωτόπουλος, Νικόλαος Λένος, Μιχάλης Χρηστάκης, Παρασκευάς – Παναγιώτης Βεντήρης, Γεώργιος Δακής, Βλάσσης Σιώμος, Κωνσταντίνα Καραγιάννη, Θεμιστοκλής Μπαλασόπουλος.
Θέση μέλους στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο κατέχουν επίσης οι Διευθυντές των εκπαιδευτικών μονάδων του ΕΚΔΔΑ καθώς και ο υπεύθυνος συντονιστής της Μονάδας Τεκμηρίωσης και Καινοτομιών του ΕΚΔΔΑ.
Σημειώνεται ότι η επιλογή του νέου Προέδρου του ΕΚΔΔΑ, έγινε για πρώτη φορά με αντικειμενικό τρόπο και με δομημένες διαδικασίες, με την εμπλοκή του ΑΣΕΠ σε όλα τα στάδια, σε αντίθεση με τη μέχρι σήμερα διαδικασία πολιτικών διορισμών από τις εκάστοτε πολιτικές ηγεσίες, αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Στο χαιρετισμό που απήυθηνε η κα Χριστοφιλοπούλου τόνισε ότι: «Το ΕΚΔΔΑ, ένας από τους πιο σημαντικούς δημόσιους φορείς ποιότητας και ουσιαστικού έργου, περνά σε νέα εποχή, αναλαμβάνοντας επιτελικό ρόλο στην προσπάθεια εκσυγχρονισμού του δημοσίου για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και των επιχειρήσεων. Συνεχίζοντας τις καλές πρακτικές, το ΕΚΔΔΑ καλείται να αναπτύξει περισσότερο την εξωστρέφειά του, με διεθνείς συνεργασίες και να ανοιχτεί στην κοινωνία με διάθεση των δεδομένων και του εκπαιδευτικού υλικού του.
Η εφαρμογή των παραπάνω γίνεται ακόμη πιο επιτακτική, δεδομένου ότι το ΕΚΔΔΑ αποτελεί τον εκτελεστικό βραχίονα του ΥΔΜΗΔ τόσο για την εκπαίδευση, την αξιολόγηση και τη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού του δημοσίου, όσο και για την προώθηση της διαφάνειας και της αξιοκρατίας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον απερχόμενο Πρόεδρο και το Δ.Σ. για την ουσιαστική συνεργασία που είχαμε και να ευχηθώ καλή δύναμη και καλή επιτυχία στο νέο Πρόεδρο και το Δ.Σ.».
«Η εξαίρετη και διαφανής διαδικασία ανάδειξης του Προέδρου του ΕΚΔΔΑ, θα αποτελέσει πιλότο για το μέλλον για ανάλογες διαδικασίες που θα πραγματοποιήσει πλέον το ΕΚΔΔΑ. Το ΕΚΔΔΑ από σήμερα μπαίνει στη νέα σύγχρονη εποχή αντλώντας τις βέλτιστες πρακτικές των πλέον προηγμένων Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης, τις οποίες και θα διδάξει στα στελέχη της δημόσιας διοίκησης και τοπικής αυτοδιοίκησης. Το ΕΚΔΔΑ θα αποτελέσει τον άξονα για την εθνική πολιτική Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ως Εθνικό Κέντρο Διακυβέρνησης. Τέλος η διεθνοποίησή του ξεκινά από αύριο».
 
                                             ΠΗΓΗ:www.euro2day.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου