Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Την Προσεχή Τετάρτη η έκτακτη Γ.Σ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π. Ε. Αμαρουσίου

       Στο 3ο & 11ο  Δημ. Σχολεία Αμαρουσίου στις 7:00 μ.μ(Φλοίας 34 & Μεσογείων).
           ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ!
Το εκπαιδευτικό κίνημα, τη χρονιά που πέρασε έδωσε μια πεντάμηνη μάχη ενάντια στην «αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας».
Μια μάχη που αποκάλυψε τις πραγματικές στοχεύσεις της πολιτικής της κυβέρνησης. Ότι δηλαδή, η αξιολόγηση-αυτοαξιολόγηση, αποτελεί το εργαλείο για την προώθηση αλλαγών-τομών που θα οδηγήσουν, στις διαθεσιμότητες και στις μαζικές απολύσεις εκπαιδευτικών, ενώ ταυτόχρονα διαμορφώνει τις συνθήκες για το φθηνό σχολείο της αγοράς, την κατηγοριοποίηση των σχολικών μονάδων και κυρίως, επιχειρεί να αθωώσει την καταστροφική πολιτική του μνημονίου στην εκπαίδευση και να ενοχοποιήσει εκπαιδευτικούς και γονείς για όλα τα εκπαιδευτικά και κοινωνικά δεινά.
Οι εκπαιδευτικοί, έδωσαν σοβαρότατο μήνυμα αντίστασης προς την κοινωνία, με τις μαζικές περιφρουρήσεις έξω από τα «επιμορφωτικά» κέντρα, που ακύρωσαν τα σεμινάρια των διευθυντών στο τέλος Ιουνίου.
Έτσι, λειτούργησαν ενισχυτικά και για τον υπόλοιπο δημόσιο τομέα, που την ίδια περίοδο, είχε να αντιμετωπίσει το νόμο-καρμανιόλα του Μητσοτάκη.
Στο Δημόσιο, σύμφωνα με το νόμο Μητσοτάκη, (ν. 4250/2014) το 15% των εργαζόμενων επρόκειτο να αξιολογηθούν υποχρεωτικά “ελλιπείς”, δηλαδή «άχρηστοι» προκειμένου να δημιουργηθεί μια μόνιμη δεξαμενή για απολύσεις-διαθεσιμότητες. Όμως αυτό δεν έγινε, επειδή ήταν συντριπτική η συμμετοχή των συναδέλφων στην απεργία - αποχή από την αξιολόγηση που είχε κηρύξει η ΑΔΕΔΥ.
Μάλιστα σε πρώτη φάση ακόμα και μια σημαντική μερίδα διευθυντών αρνήθηκε να προχωρήσει στον επιμερισμό των ποσοστών. Η μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων δεν παρέδωσε την «έκθεση αυτοαξιολόγησης» και η κυβέρνηση αναγκάστηκε σε συνεχείς υποχωρήσεις ως προς την υλοποίηση του Νόμου 4250. Ενώ ο νόμος αρχικά προέβλεπε ότι θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία μέχρι τέλος Ιουνίου, οι προθεσμίες μετατέθηκαν τέσσερις φορές και τελικά πήγαν στο τέλος Οκτωβρίου, με την κυβέρνηση να υπόσχεται ότι αυτοί που θα καταταχθούν στο 15% δεν θα υποστούν βλαπτική μεταβολή για φέτος!
Το κίνημα ενάντια στην αξιολόγηση του ν. 4250 στο δημόσιο, με μαζικότητα, επιμονή, αποφασιστικότητα και διάρκεια, κέρδισε μέσα στο καλοκαίρι μια μικρή νίκη. Ανάγκασε την κυβέρνηση σε μια μερική έστω υποχώρηση και κέρδισε τον αναγκαίο χρόνο για να οργανωθεί μια γενική νικηφόρα αντεπίθεση για την κατάργηση των νόμων της αξιολόγησης.
Συναδέλφισσες-συνάδελφοι
Η ΑΔΕΔΥ με νέα απόφαση του Γενικού Συμβουλίου της στις 21 Αυγούστου, επαναπροκήρυξε την απεργία-αποχή και την επέκτειναν και στην εκπαίδευση. Αυτό σημαίνει: Απεργία-αποχή από όλες τις διαδικασίες υλοποίησης της ατομικής αξιολόγησης (ΠΔ 152/13) των εκπαιδευτικών, αλλά και της αυτοαξιολόγησης – αξιολόγησης της σχολικής μονάδας και κάθε διαδικασία αξιολόγησης του εκπαιδευτικού έργου που πραγματοποιείται σε υλοποίηση του σχετικού νομοθετικού πλαισίου (ν. 4024/11, ν. 4142/13, ΠΔ 152/13, ν. 3848/10, ν. 3679/10)».
Με την εμπειρία και τη δυναμική από τη «μάχη του καλοκαιριού» ενάντια στην αξιολόγηση στο δημόσιο και την αυτοπεποίθηση που αυτή έδωσε, καλούμε όλους τους συναδέλφους, και, άμεσα, τους διευθυντές των σχολικών μονάδων για αποχή από κάθε διαδικασία αξιολόγησης (ατομική αξιολόγηση, αυτοαξιολόγηση σχολικής μονάδας, σχέδια εργασίας στα πλαίσια του υπάρχοντος αξιολογικού πλαισίου), καθώς όλοι οι συνάδελφοι καλύπτονται απολύτως συνδικαλιστικά και νομικά από την προκηρυχθείσα απεργία-αποχή από το συγκεκριμένο καθήκον της αξιολόγησης, που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ. (Στέλνονται συνημμένα: η απόφαση του Γ.Σ. της ΑΔΕΔΥ, το εξώδικο της ΑΔΕΔΥ, η απόφαση της ΔΟΕ).
Καλούμε τους Συλλόγους Διδασκόντων, ακόμα και αυτούς που δεν συντάχτηκαν με τις αποφάσεις του κλάδου ενάντια στην αυτοαξιολόγηση, να μην προχωρήσουν σε καμία έγκριση ή εφαρμογή σχεδίων δράσης της αυτοαξιολόγησης, να απέχουν από όλες τις διαδικασίες και να μην αποστείλουν τίποτε. Οι συνάδελφοι καλύπτονται συνδικαλιστικά και νομικά πλήρως από τις παραπάνω αποφάσεις των Ομοσπονδιών.
Καλούμε τους διευθυντές-διευθύντριες των σχολείων σε πιθανή κλήση υποβολής φακέλων αξιολόγησης να συνταχτούν με τις αποφάσεις ΔΟΕ-ΑΔΕΔΥ, που καλύπτουν κάθε ενέργεια αποχής.
Ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι την τελική δικαίωση, μέχρι την ακύρωση των επαίσχυντων νόμων. Με τον αγώνα μας ενάντια στην αξιολόγηση-χειραγώγηση υπερασπιζόμαστε τα εργασιακά και μορφωτικά δικαιώματα της δημόσιας εκπαίδευσης. Τα επιτυχημένα αποτελέσματα του αγώνα αυτού δείχνουν τη δυναμική των ενωτικών και οργανωμένων αγώνων. Με θάρρος και πίστη στις αγωνιστικές δυνάμεις μας, συσπειρωνόμαστε στις συλλογικές αποφάσεις και συνεχίζουμε.

                                                   Για το ΔΣ του Συλλόγου
                            ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π. Ε.  ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ                           
 
                 Πληροφ. Καββαδία Φ.                   Κοινοποίηση: Δ. Ο.Ε.                  
        Email:syll2grafeio@gmail.com        Συλλόγους Εκπ/κών Π. Ε. Αττικής                                 

                 Δικτυακός τόπος:: www.syllogosekpaideutikonpeamarousiou.gr
                                                         ΠΗΓΗ:www.alfavita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου