Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη...

Με αφορμή την τοποθέτηση του υποψήφιου δημοτικού συμβούλου με τον συνδυασμό «Ενότητα Ανατροπή & Έργο για το Μαρούσι» Σπύρου Σαμιακού, σχετικά με την ομιλία του Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, στην τελετή ορκωμοσίας του νέου Δημοτικού Συμβουλίου, επισημαίνουμε ότι:
Αποτελεί επιλογή της Διοίκησης του Δήμου Αμαρουσίου να μην ανοίγει διάλογο δια του Τύπου με εκπροσώπους  από τον χώρο της αντιπολίτευσης που αναζητούν διέξοδο στα δικά τους προσωπικά πολιτικά αδιέξοδα μέσα από ανακοινώσεις σε βάρος του Δημάρχου της πόλης.
Πρέπει όλοι να σεβαστούν, κυρίως οι υποψήφιοι και τα μέλη της δημοτικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ στο Μαρούσι, ότι στη Δημοκρατία κυρίαρχος είναι ο λαός. Ο σεβασμός στις επιλογές του λαού αποτελεί αδιαπραγμάτευτη αρχή του δημοκρατικού πολιτεύματος, δεν είναι μια ala carte επιλογή, που την επιλέγουμε όποτε μας συμφέρει.
Στο Μαρούσι, οι πολίτες έχουν εμπιστευθεί σε τρεις συνεχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις, με συντριπτικά ποσοστά αποδοχής, το Γιώργο Πατούλη για Δήμαρχο και τη δημοτική του παράταξη για Δημοτική Αρχή.
Επίσης, στην τελευταία εκλογική αναμέτρηση έδωσαν στην παράταξη «Κόντρα στον Καιρό»(η οποία μετονομάστηκε σε «Ενότητα Ανατροπή & Έργο για το Μαρούσι»),  οσοστό πολύ χαμηλότερο κι από το ποσοστό του κόμματος που τους στήριζε. Επιπλέον, επέλεξαν να μην τους εκπροσωπεί στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης με την παράταξη του κου Μαγιάκη, ο κ.  Σαμιακός.
Ας σεβαστούν αυτή τη νωπή και πολύ καθαρή λαϊκή εντολή ο κ. Σαμιακός, και ο επικεφαλής του συνδυασμού του, κι ας αφήσουν στην άκρη τις ανακοινώσεις που ουσιαστικά επαναλαμβάνουν μονότονα όλα όσα υποστήριζαν και προεκλογικά.
Οι πολίτες του Αμαρουσίου δεν πείστηκαν από τα ψέματα, τις συκοφαντίες και την ουσιαστική ανυπαρξία οράματος και αναπτυξιακού σχεδίου για τη πόλη, από τη δημοτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ.
Αλλά δεν είναι μόνο στο Μαρούσι, σε όλη τη χώρα, από άκρη σε άκρη, οι πολίτες αποφάσισαν ότι οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούν να εκφράσουν μια νέα αντίληψη και να αποτελέσουν μια αξιόπιστη εναλλακτική πολιτική επιλογή για την Αυτοδιοίκηση. Γι’ αυτό και είναι ελάχιστοι αυτοί, λιγότεροι από το 10% του συνολικού αριθμού Δημάρχων, που εξελέγησαν σε εθνικό επίπεδο με την υποστήριξη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Δεν είναι, λοιπόν, αλαζονική η Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου, όπως υποστηρίζει ο αποτυχών να εκλεγεί υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος. Αλαζόνες είναι τα μέλη της δημοτικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ στο Μαρούσι που επιμένουν να κατηγορούν ένα Δήμαρχο που πριν δύο μόλις μήνες εξελέγη από την πρώτη Κυριακή με 58% , με τις ίδιες μονότονες θέσεις κι απόψεις που οι πολίτες απέρριψαν πανηγυρικά. Αυτή η απόρριψη είναι που φαίνεται ότι τους δημιουργεί θλίψη . Και το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου