Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Eρώτηση Λ. Μαγιάκη & Π. Κούκουζα για το Χ.Ε.Υ. «ΚΥΜΗΣ»

Κύριε πρόεδρε Γνωρίζετε ότι το Χ.Ε.Υ. «ΚΥΜΗΣ» μαζί με άλλα ακίνητα / Χ.Ε.Υ. επιχειρήθηκε ανεπιτυχώς το  2013 να πωληθεί από το Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ .
Η συνέχεια είναι γνωστή, αφού το Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ. αποφάσισε να κάνει ξεχωριστή δημοπράτηση ενός εκάστου εξ αυτών με πρώτο και καλύτερο το Χ.Ε.Υ. στο Σιδηροδρομικό σταθμό «ΝΕΡΑΤΖΙΩΤΙΣΣΑ» του οποίου ο διαγωνισμός ολοκληρώθηκε επιτυχώς την 20η Μαρτίου 2014.
Για το Χ.Ε.Υ. «ΚΥΜΗΣ», προς το παρόν τουλάχιστον, δεν υπάρχει καμιά επίσημη ανακοίνωση ότι πωλείται, ωστόσο υπάρχει η βεβαιότητα ότι αυτό θα γίνει σύντομα και σε ανύποπτο χρόνο.
Προκειμένου να μην συρθούμε αναγκαστικά και πάλι από τις εξελίξεις (όπως στη περίπτωση του Χ.Ε.Υ. «ΝΕΡΑΤΖΙΩΤΙΣΣΑ»), θέτουμε σε προ ημερησίας διάταξης ερώτημα  προς τη Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου,  το φλέγον ζήτημα της αποτροπής της πώλησης του Χ.Ε.Υ. «ΚΥΜΗΣ» με τη σκέψη ότι  η συγκεκριμένη έκταση  ΠΡΕΠΕΙ να παραμείνει προίκα και σημαντική παρακαταθήκη ως  ελάχιστο και σε καμιά περίπτωση έσχατο αντισταθμιστικό όφελος για τη περιβαλλοντική θωράκιση των κατοίκων της περιοχής του Ψαλιδίου η οποία έχει υποστεί  τις σημαντικές επιβαρύνσεις από την εγκατάσταση και τη λειτουργία του παράνομου υπερτοπικού κέντρου που εδρεύει στη γειτονιά τους που είναι περιοχή αμιγούς κατοικίας με σοβαρό  ελλειμματικό ισοζύγιο σε κοινόχρηστους  χώρους .
Έχοντας γνώση του περιεχομένου των ερωτήσεων - απαντήσεων προς και από το Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ. σε εν δυνάμει επενδυτές, έχουμε ως δημοτικός συνδυασμός και ως ενεργοί πολίτες την απόλυτη βεβαιότητα ότι αν δεν εμποδίσουμε με τον οποιοδήποτε προσφερόμενο τρόπο τη συγκεκριμένη πώληση, η περιοχή του Ψαλιδίου από αυτή την εμπορική επένδυση θα υποστεί τη μέγιστη περιβαλλοντική ζημιά  που θα προκληθεί από το σημαντικό κυκλοφοριακό όγκο που θα εισβάλει από τοπικούς οδούς της γειτονιάς, λαμβανομένου υπόψη ότι η κυκλοφοριακή σύνδεση μπορεί να γίνει μόνο από το παράπλευρο δίκτυο .
Για το συγκεκριμένο θέμα  ο δικός μας συνδυασμός προτείνει προς το Δημοτικό Συμβούλιο σειρά ενεργειών που έχουν ως εξής :
1.Να αποσυρθεί άμεσα ο εργολάβος που έχει εγκατασταθεί στο χώρο , η παρουσία του οποίου τον απαξιώνει περιβαλλοντικά.                                                                                                                2.Στη συνέχεια ο χώρος να καθαριστεί άμεσα και να δενδροφυτευτεί.                                             3. Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα – σε συνεργασία με τον Δήμο του Ηρακλείου – να αναληφθούν πρωτοβουλίες σχεδιασμού και οργάνωσης πολιτιστικών εκδηλώσεων στη λογική εκπομπής ισχυρού μηνύματος προς κάθε κατεύθυνση,  ότι ο χώρος ανήκει και θα παραμείνει στους Δημότες του.                                                                                                                                     4. Με τον οποιοδήποτε δόκιμο τρόπο το συγκεκριμένο οικόπεδο, να αξιοποιηθεί με χαρακτηριστικά κοινόχρηστου χώρου, πρασίνου και πολυχώρου αναψυχής για την οικογένεια και τους νέους και να δώσει αξία σε ένα χώρο που μέρα με τη μέρα απαξιώνεται σε μια περιοχή μάλιστα όπου κυριαρχεί το “The Mall”, το Υπουργείο Παιδείας, ο θόρυβος της Αττικής Οδού και εν γένει άθροισμα παράνομων υπερτοπικών  χρήσεων                                                                                                                     Κατόπιν αυτών ερωτάται η Δημοτική Αρχή σε τι ενέργειες σκοπεύει να προβεί προκειμένου να αποτρέψει την πώληση από το ΤΑΙΠΕΔ του συγκεκριμένου ΧΕΥ Κύμης
                                     Λευτέρης Μαγιάκης - Πέτρος Κούκουζας
                                                       Δημοτικοί σύμβουλοι
                                                       της δημοτικής κίνησης
                                                     «ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου