Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Ο απολογισμός της αισχύνης από την Δημοτική Αρχή της ...καταισχύνης!

          Δημόσιος απολογισμό της Δημοτικής Αρχής Πατούλη
Την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου η Δημοτική Αρχή Πατούλη παρουσίασε τον απολογισμό του έργου της σε δημόσια συγκέντρωση στο κλειστό Γυμναστήριο Κοκκινιάς - Αμαρουσίου, μετατρέποντας μια διαδικασία δημοκρατικού διαλόγου σε ευτελή προεκλογική συγκέντρωση - φιέστα της Δημοτικής Παράταξης της πλειοψηφίας, με στόχο την προβολή του ανύπαρκτου έργου της Δημοτικής Αρχής Πατούλη ενόψη Δημοτικών εκλογών.
Αφού επιστρατεύτηκε λοιπόν ο κομματικός μηχανισμός της Ν. Δ. & ο παραταξιακός μηχανισμός της Δημοτικής Αρχής, αφού στάλθηκαν χιλιάδες μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου & χιλιάδες μηνύματα μέσω κινητών τηλεφώνων, αφού δρομολογήθηκαν λεωφορεία της Δημοτικής Συγκοινωνίας για τη μεταφορά των οπαδών, όλα πληρωμένα από τους Δημότες της πόλης του Αμαρουσίου, ανερυθρίαστα ο κ. Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης  απευθύνθηκε στο κοινό, που με τόσο κόπο συγκέντρωσε, για να παρουσιάσει τον απολογισμό του ανύπαρκτου έργου του, της εικονικής πραγματικότητας και της ΑΙΣΧΥΝΗΣ.
Τι λιγότερο θα μπορούσαμε να πούμε, αφού από το 2010 (χρονιά που η Δήμαρχος Γ. Πατούλης κατέλαβε το αξίωμα του Δημάρχου της πόλης) έως σήμερα, ο Δήμος Αμαρουσίου πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο.
Ο πραγματικός απολογισμός του έργου της Δημοτικής Αρχής συνίσταται στα παρακάτω:
Τεράστια χρέη, που δεν δημιούργησαν οι δημότες της πόλης, αλλά οι προηγούμενες Δημοτικές Αρχές – συμπεριλαμβανόμενης και της Δημοτικής Αρχής Πατούλη.
Ουσιαστική χρεοκοπία του Δήμου Αμαρουσίου και υπαγωγή του σε πρόγραμμα «οικονομικής εξυγίανσης», με απόφαση της Δημοτικής Αρχής Πατούλη από τον Ιούλιου του 2011.
Απολύσεις εκατοντάδων υπαλλήλων του Δήμου Αμαρουσίου από τον Ιανουάριο του 2011 έως τώρα (από 1800 υπαλλήλους το 2010 έχουν απομείνει λιγότεροι από 700 και ο στόχος είναι να μείνουν 350 συνολικά).
Πλήρης ευθυγράμμιση της πολιτικής της Δημοτικής Αρχής Αμαρουσίου με το πλαίσιο του Καλλικράτη και των αντιλαϊκών – αντεργατικών νόμων των μνημονιακών  κυβερνήσεων (ΕΕ – ΔΝΤ – ΕΚΤ).
Εκχώρηση ολόκληρων δραστηριοτήτων του Δημοτικού έργου σε ιδιώτες ( σίτιση βρεφονηπιακών σταθμών – καθαριότητα, απαξίωση της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου κλπ.).
Ανυπαρξία τεχνικών έργων και έργων υποδομής (πλήρης έλλειψη αγωγών όμβριων υδάτων, με αποτέλεσμα να πνίγονται άνθρωποι και να καταστρέφονται περιουσίες στο Μαρούσι του 2013).
Υλοποίηση άχρηστων και επιζήμιων για την πόλη έργων βιτρίνας – προεκλογικού χαρακτήρα («βιοκλιματική ανάπλαση» του κέντρου) με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται χιλιάδες Μαρουσιώτες, αφού το κέντρο της πόλης είναι απροσπέλαστο σε πεζούς και οχήματα εξαιτίας των έργων.
Καταστροφή και εκχώρηση σε ιδιωτικά συμφέροντα και των τελευταίων χώρων πρασίνου – αδόμητων χώρων του κέντρου (Πλατεία Αγίας Λαύρας – οικόπεδο Παναγόπουλου).
Ανοχή και συνεργασία στο μεγάλο κατασκευαστικό κεφάλαιο που κατέστρεψε και συνεχίζει να καταστρέφει το Μαρούσι με τα υπερτοπικά εμπορικά κέντρα, τα οποία παραμένουν στο απυρόβλητο από τη Δημοτική Αρχή Πατούλη (Mall – Golden Hull κλπ.).
Επιβολή νέων μέτρων χαρατσοεισπρακτικού χαρακτήρα, όπως η ελεγχόμενη στάθμευση  και  εκχώρησή τους σε ιδιώτες.
Κατάργηση κάθε είδους δωρεάν παροχής προς τους Δημότες – κατοίκους της πόλης και επιβολή ανταποδοτικών τελών και εισφορών στα προγράμματα αθλητισμού και πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου.
Υιοθέτηση όλων των αντεργατικών ρυθμίσεων και νόμων των μνημονιακών κυβερνήσεων αναφορικά με την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων των εργαζόμενων του Δήμου (προσλήψεις μέσω ΜΚΟ, ίδρυση ΚΟΙΝΣΕΠ κλπ.).
Καμία αγωνιστική διεκδίκηση από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής Αμαρουσίου απέναντι στις αντιλαϊκές πολιτικές που εφαρμόζονται από τις κυβερνήσεις ΝΔ – ΠΑΣΟΚ στο χώρο των ΟΤΑ.
Υποβάθμιση και εγκατάλειψη των γειτονιών της πόλης, που στενάζουν από την ανυπαρξία τεχνικών έργων και φροντίδας από το Δήμο.
Πλήρης αδιαφάνεια και αποκλεισμός των Δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης (μειοψηφίας) αναφορικά με τα οικονομικά – διοικητικά θέματα του Δήμου.
Πλήρης απαξίωση των κοινωνικών υπηρεσιών και δομών του Δήμου Αμαρουσίου (αποκλεισμός των βρεφών από τους βρεφονηπιακούς σταθμούς) και επιβολή ανταποδοτικών τελών με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.
Διασπάθιση και κατασπατάληση του Δημοτικού χρήματος, μέσω της συντήρησης ενός τεράστιου δικτύου προβολής του Δημάρχου (Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων), με χρήματα των Δημοτών του Αμαρουσίου.
Και ο μακροσκελής κατάλογος θα μπορούσε να συνεχιστεί με πολλές ακόμα αναφορές στο αρνητικό και επιζήμιο, για την πόλη του Αμαρουσίου και τους Δημότες – κατοίκους της πόλης, έργο της Δημοτικής Αρχής Πατούλη.
Πραγματικά ο απολογισμός του έργου της Δημοτικής Αρχής Πατούλη είναι ο απολογισμός της ΑΙΣΧΥΝΗΣ, από τη Δημοτική Αρχή της ΚΑΤΑΙΣΧΥΝΗΣ. Τη Δημοτική Αρχή Πατούλη που ήρθε στα πράγματα το 2007 υποσχόμενη να «αλλάξει» το νοσηρό κλίμα της εποχής της Δημοτικής Αρχής Τζανίκου και πολύ σύντομα αποδείχθηκε η διαφορετική όψη του ίδιου νομίσματος.
Αυτή την εποχή και αυτές τις πολιτικές που εφαρμόστηκαν στο πλαίσιο της καπιταλιστικής «ανάπτυξης» και της κερδοφορίας του κεφαλαίου καταστρέφοντας τον τόπο και το μέλλον των εργαζόμενων αυτής της πόλης και της χώρας, αυτές τις πολιτικές που επιβλήθηκαν από την Ε. Ε. και τις ντόπιες κυβερνήσεις – εντολοδόχους τους, αλλά και τις Δημοτικές Αρχές που τις ακολούθησαν και τις ακολουθούν, αυτές τις πολιτικές και τους εκφραστές τους που επιχειρούν με ψέματα και κοροϊδίες να μας πείσουν για τα ανύπαρκτα “ success story” τους, οφείλουμε όλοι να αποδοκιμάσουμε στις επικείμενες Δημοτικές εκλογές καταδικάζοντας τους στην ΚΑΤΑΙΣΧΥΝΗ.
 
                            Για την Αριστερή Ριζοσπαστική Δημοτική Κίνηση
                                                 ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ
                                                   Δ. Α. Πολυχρονιάδης
                         Αιρετός & Ανακλητός Εκπρόσωπος στο Δ. Σ. Αμαρουσίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου