Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Εφ΄όλης της ύλης απολογισμός της Δημοτικής Αρχής, μπροστά σε εκατοντάδες κατοίκους

Ένα πολύ ηχηρό και αδιαμφισβήτητο μήνυμα αναγνώρισης και στήριξης της προσπάθειας της Δημοτικής Αρχής έστειλαν οι εκατοντάδες πολίτες και οι εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων της πόλης του Αμαρουσίου που κατέκλυσαν το κλειστό γυμναστήριο Κοκκινιάς, προκειμένου να παρακολουθήσουν το Δημόσιο Απολογισμό του Δημάρχου Αμαρουσίου κ. Γιώργου Πατούλη για το έργο, τις δράσεις και τα αποτελέσματα αυτών το διάστημα που προηγήθηκε σε όλο το Μαρούσι, σε κάθε γειτονιά του προαστίου.
Στην ομιλία του ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης ευχαρίστησε από καρδιάς τους παριστάμενους για τη δυναμική παρουσία τους στην εκδήλωση για έναν εφ΄όλης της ύλης απολογισμό  της Δημοτικής Αρχής.
«Με τη δική σας στήριξη, αλλά και με τη δική μας δουλειά, με την καθημερινή προσπάθεια των στελεχών της Διοίκησης και με την καθοριστική συμβολή των εργαζομένων μας, καταφέραμε παρά τις δυσκολίες και τις αντιξοότητες της χρονικής περιόδου που διανύουμε,να διασφαλίσουμε σε βάθος χρόνου την οικονομική εξυγίανση και να απαλλάξουμε το Δήμο και την πόλη από τα βάρη του αμαρτωλού παρελθόντος που κληρονομήσαμε, να κρατήσουμε ψηλά το επίπεδο των υπηρεσιών που παρέχουμε στους συμπολίτες και να διασφαλίσουμε πως καμία γειτονιά δεν θα μείνει χωρίς έργα. 
Να στηρίξουμε επίσης στην πράξη τους συνανθρώπους μας των οποίων οι αντοχές δοκιμάζονται από τις συνέπειες της κρίσης. Κάθε μέρα που περνά, βρισκόμαστε όλο και πιο κοντά στην εκπλήρωση των στόχων μας. Κάθε μέρα που περνά δίνουμε λύσεις σε μικρά προβλήματα της καθημερινότητας και παράλληλα δρομολογούμε μόνιμες λύσεις σε ζητήματα και προβλήματα που ταλαιπωρούν την πόλη εδώ και χρόνια»


«Η πολιτική μας όλο αυτό το διάστημα που είμαστε Διοίκηση -υπογράμμισε ο κος Πατούλης είναι μια πολιτική που έχει σχεδιαστεί από ανθρώπους  που διαθέτουν σχέδιο και όραμα για το Μαρούσι, και απευθύνεται σε ανθρώπους που είναι συνειδητοποιημένοι πολίτες , που θέλουν να ζουν σε μια ανθρώπινη πόλη. 
Υλοποιούμε με συνέπεια και ευθύνη μια πολιτική που υπηρετεί το συμφέρον της πόλης και της τοπικής μας κοινωνίας.Φυσικά δεν ξεχνάμε ότι το 2014 είναι χρονιά εκλογών.Είμαστε αισιόδοξοι ότι οι συμπολίτες μας θα αξιολογήσουν θετικά την προσπάθεια μας. Θα αξιολογήσουν θετικά το έργο μας και θα μας παρέχουν για μια ακόμη φορά ισχυρή ψήφο εμπιστοσύνης στο σχέδιο που θα παρουσιάσουμε αναλυτικά το επόμενο διάστημα για την ανάπτυξη της πόλης μας για την επόμενη τετραετία. Στις εκλογές του 2014 θα συγκρουστούν δύο διαφορετικές αντιλήψεις. 
Από τη μια, θα είναι οι δυνάμεις της δημιουργίας, του έργου, της ομαλότητας και της σταθερότητας. Από την άλλη, θα αντιπαρατεθούν οι εκφραστές της αδράνειας,της απραξίας, της απουσίας σχεδίου και οράματος, του μηδενισμού και της ανασφάλειας. 
Είμαι βέβαιος ότι οι πολίτες του Αμαρουσίου θα κάνουν για μια ακόμη φορά τη σωστή επιλογή. Δεν θα επιτρέψουν να πάει η πόλη πίσω.Δεν θα επιλέξουν να χαθούν όσα με κόπο δημιουργήσαμε όλα αυτά τα χρόνια.»
 Ειδικότερα, ο κος Πατούλης στο Δημόσιο Απολογισμό μεταξύ άλλων αναφέρθηκε:
 Στην προσπάθεια οικονομικής εξυγίανσης για την απαλλαγή από τα χρέη του παρελθόντος και το νοικοκύρεμα του Δήμου, χωρίς να καταργηθεί καμία υπηρεσία, χωρίς να υποβαθμιστεί η ποιότητα των υπηρεσιών, χωρίς να επιβαρυνθούν οι δημότες. Σε μία εποχή που μειώθηκαν και εξακολουθούν να μειώνεται κατακόρυφα η κρατική χρηματοδότηση, το όφελος από το νοικοκύρεμα του Δήμου είναι όφελος για την πόλη και τους πολίτες. Το 2014 θα είναι η πρώτη χρονιά που ο Δήμος δεν θα είναι ελλειμματικός.
 Στη οριζόντια μείωση κατά 20% των ανταποδοτικών τελών για τα νοικοκυριά τις επιχειρήσεις, τη μεγαλύτερη μείωση που έγινε ποτέ στο Μαρούσι και στις απαλλαγές ή μειώσεις κατά 50% των ευπαθών κοινωνικά ομάδων. (πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, άτομα με αναπηρία, μακροχρόνια άνεργοι, μονογονεϊκές οικογένειες, χαμηλοεισοδηματίες με μικρες ιδικοκτησίες).
Στη δημιουργία πρότυπου δικτύου κοινωνικών υποστηρικτών δομών για την στήριξη στην πράξη και όχι στα λόγια αυτών που έχουν πραγματικά ανάγκη.(Κοινωνικό Παντοπωλείο, Δημοτικό Πολυιατρείο, Κοινωνικό Φαρμακείο, Γωνιά Αγάπης και Αλληλεγγύης, Πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι,  Δημοτικό Ασθενοφόρο,  Προγράμματα Πρόληψης Υγείας δωρεάν εμβολιασμούς και εξετάσεις, Κέντρο Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης,  Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης παιδιών και νέων με αναπηρία, Κέντρο Ημέρας Αλτσχάιμερ).
 Στη δημιουργία και λειτουργία δύο νέων ΚΑΠΗ σε Πολύδροσο και Αγία Φιλοθέη και σε ένα ακόμη που θα ανοίξει στη γειτονιά του Παραδείσου, αποδεικνύοντας έμπρακτα το ενδιαφέρον προς τους ανθρώπους που μας μεγάλωσαν.
 Στο πρότυπο δίκτυο Παιδικών Σταθμών μέσα από τους οποίους προσφέρονται υψηλού επιπέδου υπηρεσίες κάθε χρόνο σε εκατοντάδες παιδιά. Το Δίκτυο των 13 Παιδικών Σταθμών ενισχύθηκε και με τον νέο Βιοκλιματικό Σταθμό της Κοκκινιάς, ενώ προχωρά η κατασκευή ενός ακόμη σύγχρονου βιοκλιματικού παιδικού σταθμού στο Ψαλίδι.
 Στα σημαντικά τεχνικά έργα και έργα υποδομών που υλοποιήθηκαν και προγραμματίζονται στην πόλη που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των πολιτών. Το κλειστό γυμναστήριο στη Κοκκινιά. Οι δύο πεζογέφυρες. Οι νέες σχολικές αίθουσες του 4ου Νηπιαγωγείου -Δημοτικού στο Σωρό. Η Βιοκλιματική Ανάπλαση του Κέντρου. Η Βιοκλιματική Ανάπλαση των Γειτονιών μέσω της δημιουργίας διαδρομής πεζών και ποδηλάτων στις Π.Ε. Αγίου Θωμά, Πολυδρόσου, Παραδείσου. Η ανάπλαση του Κ.Χ.9760, του χώρου του πρώην αμαξοστασίου του Δήμου, επί της Αγίου Αθανασίου και Κονίτσης.  
Η κατασκευή πράσινων δωμάτων στο 7ο Γυμνάσιο και το 15ο Δημοτικό. Η ανακατασκευή τριών παιδικών χαρών Νέας Λέσβου, Ανάβρυτα και Νέο Μαρούσι. Η κατασκευή του 8ου – 9ου Γυμνασίου Λυκείου Αγίας Φιλοθέης.  Η ανάπλαση της Πλατείας Ηρώων. Η αξιοποίηση έκτασης 14 στρεμ. επί της οδού Ειρήνης για την κατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων. Η αναζήτηση χρηματοδότησης για την κατασκευή γηπέδου ποδοσφαίρου. η διεκδίκηση χρηματοδότησης για την κατασκευή νέου κλειστού γυμναστηρίου και υπόγειου χώρου στάθμευσης στη θέση του κλειστού «Σπύρος Λούης». Η κατασκευή έργων αντιπλημμυρικής προστασίας σε πρώτη φάση στις Π.Ε. Ψαλιδίου και Στουντίου.
Παρόντες στο Δημόσιο Απολογισμό της Δημοτικής Αρχής ήταν: Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ε. Γαρδέλης, οι Αντιδήμαρχοι Σπ. Σταθούλης, Ν. Πέππας, Β. Κόκκαλης, Δ. Καμπούκος, Δ. Σμυρνής και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Κ. Αντωνόπουλος, Αθ. Βλαχοπιώτης, Γ. Ζήκος, Αικ. Ιωάννου, Ευαγ. Κάββαλος, Ν. Κάββαλος, Δ. Καρλαύτης, Επ. Κατσιγιάννης, Ελ. Λέκκα, Κ.Νταλούκας, Αντ. Παρτσινέβελος, Ρ. Χαλιώτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου