Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

50 έτη από την ίδρυση της Ενορίας του Αγίου Ελευθερίου

Με τιμές και τη δέουσα λαμπρότητα η πόλη του Αμαρουσίου υποδέχθηκε τεμάχια των Ιερών Λειψάνων των Αγίων Νηπίων υπό του Ηρώδου αναιρεθέντων και του Αγίου Νηφώνος Πατρ.Κων/λεως, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 50 έτη από της ίδρυσης της Ενορίας του Αγίου Ελευθερίου και του εορτασμού του Ιερού Ναού (15 Δεκεμβρίου).
Τα Ιερά Λείψανα που μετέφερε αντιπροσωπεία της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου Καλαμίου Αργολίδος, υποδέχθηκε στη συμβολή των οδών Κονίτσης και Αγίου Ελευθερίου, ο Δήμαρχος της πόλης κος Γιώργος Πατούλης, ο Αντιδήμαρχος Δημήτρης Σμυρνής και ο Δημοτικός Σύμβουλος Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος.
Με πανηγυρική πομπή, των μαθητών όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων της περιοχής του Σωρού, αντιπροσωπείας του Συλλόγου Ποντίων «Νίκος Καπετανίδης» και πλήθους πιστών, τα Ιερά Λείψανα μεταφέρθηκαν συνοδεία αγήματος της Φιλαρμονικής του Δήμου στον Ιερό Ναό του Αγίου Ελευθερίου.
Στα προπύλαια του Ναού παρελήφθησαν από τον Επίσκοπο Ναζιανζού κ. Θεοδώρητο και τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο Πρωτοπρεσβύτερο, Πατέρα Χρίστο Κυριακόπουλο, εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ.κ. Κυρίλλου. 
Παρίσταντο επίσης ο πρωτοπρεσβύτερος Π. Νικόλαος Μανώλης του Ι.Ν. Αγίου Ελευθερίου και πλήθος μελών του Ιερού Κλήρου της πόλης.
Ακολούθησε Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και ιερά αγρυπνία ιερουργούντος του Αρχιμανδρίτη Σαράντη Σαράντου.
Οι εορταστικές εκδηλώσεις του Ι. Ν. Αγίου Ελευθερίου θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου  με την επετειακή εορταστική εκδήλωση και μουσική συναυλία, υπό το Μουσικό Οργανισμό «ΤΕΤΤΙΞ» στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου