Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

«Σέβεται» τη δικαστική κρίση, η Δημοτική Κίνηση «ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ»

Μετά την απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών για τη μη άσκηση ποινικής δίωξης κατά μελών της Διοίκησης Πατούλη για το θέμα των πεζογεφυρών της Λ. Κηφισίας η Δημοτική Κίνηση «ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ» εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση.
Για τη διαδικασία η μη άσκηση δίωξης στην διοίκηση Πατούλη και όχι για την ουσία
Όλοι πλέον στο Μαρούσι γνωρίζουν πως η κατασκευή των πεζογεφυρών στοίχισε τα τριπλάσια χρήματα στο Ελληνικό δημόσιο
Η Δημοτική Κίνηση «ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ» σέβεται τη δικαστική κρίση, διατηρεί όμως ανεπιφύλακτα τη θέση της ότι το έργο υπερκοστολογήθηκε και στοίχισε στο Δημόσιο πολύ περισσότερο από ότι θα στοίχιζε αν είχε επιλεγεί η διαδικασία του ανοιχτού διαγωνισμού και όχι αυτή δια προσκλήσεων περιορισμένου αριθμού εργοληπτικών εταιριών.
Οι δικαστές αποφάνθηκαν ότι σύννομα η Διοίκηση Πατούλη επέλεξε τη συγκεκριμένη διαδικασία χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα ήταν εξ ίσου σύννομο να προκηρυχθεί ανοιχτός διαγωνισμός.
Στο θέμα του κόστους οι δικαστές δεν εξέδωσαν κρίση  λόγω αμφιβολιών «καθόσον δεν μπορεί να οδηγήσει σε ασφαλή κρίση η αόριστη σύγκριση του συνολικού κόστους εκτέλεσής του (έργου), με το κόστος εκτέλεσης άλλων συναφών τεχνικών έργων που εκτελέστηκαν σε άλλες περιοχές…».
Αποφασίστηκε δηλαδή να μη ασκηθεί δίωξη, όχι επί της ουσίας του ζητήματος (κόστος κατασκευής), αλλά επί της διαδικασίας.

Η Δημοτική Κίνηση «ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ» σεβάστηκε το απόρρητο της διαδικασίας και τα εμπλεκόμενα πρόσωπα χωρίς να δημοσιοποιήσει την αρχική απόφαση του εισαγγελέα που παρέπεμπε σε δικάσιμο μέλη της διοίκησης, περιμένοντας την τελική  κρίση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών.
Ας δώσει η διοίκηση Πατούλη  στη δημοσιότητα όλα τα σχετικά έγγραφα προκειμένου οι πολίτες να σχηματίσουν και οι ίδιοι τη δική τους άποψη.

Σε ότι αφορά το πολιτικό θάρρος αυτό δεν λείπει από την παράταξή μας και είμαστε πάντοτε έτοιμοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας.
Καλούμε και προκαλούμε τη Διοίκηση Πατούλη να επιδείξει η ίδια το πολιτικό θάρρος που επικαλείται.
Να ακυρώσει το δεύτερο διαγωνισμό που έκανε για την κατασκευή άλλων δύο πεζογεφυρών με την ίδια διαδικασία του κατεπείγοντος στις αρχές του 2011 (με προσκλήσεις ενδιαφέροντος) και να προκηρύξει για το ίδιο θέμα ανοιχτό διαγωνισμό.
Και τότε θα δούμε ποιοι θα πρέπει να ζητήσουν συγνώμη για τους πράξεις τους.

Μαρούσι 03.09.2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου