Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

ΠΕΖΟΓΕΦΥΡΕΣ: Δικαίωση Γιώργου Πατούλη από την Ελληνική Δικαιοσύνη

Αναμένει τώρα & την δημόσια συγγνώμη από τον Λ. Μαγιάκη
Με την τεκμηριωμένη και αμετάκλητη απόφαση που εξέδωσε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών στις 27 Αυγούστου 2013, δικαιώθηκαν απόλυτα η Διοίκηση Γ. Πατούλη και τα μέλη της Δημαρχιακής Επιτροπής που συμμετείχαν στη συνεδρίαση της 1ης  κ΄ 27ης .8.2008 και της 8ης.9.2008, για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκαν το ζήτημα της δημοπράτησης του έργου των δύο πεζογεφυρών.
Με την απόφαση αυτή παράλληλα δίνεται αποστομωτική απάντηση στα όσα συκοφαντικά υποστήριζε το προηγούμενο διάστημα πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα η δημοτική παράταξη της αντιπολίτευσης Κόντρα στον Καιρό
(τόσο με δημόσιες ανακοινώσεις και τοποθετήσεις στελεχών της, όσο και με την κατάθεση επερωτήσεων στις οποίες παρέσυραν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ), αλλά κι ο επικεφαλής της κ Λ. Μαγιάκης, ο οποίος μάλιστα προσέφυγε στη Δικαιοσύνη.
Ο λαός μας όμως λέει ότι «το ψέμα έχει κοντά ποδάρια», κι αυτό επιβεβαίωσε με την απόφασή του το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών, το οποίο αφού εξέτασε τους ισχυρισμούς του κ. Μαγιάκη αποφάσισε να μην ασκηθεί κατηγορία σε βάρος των μελών της Δημαρχιακής Επιτροπής , αφού έκρινε ότι:

«δεν υπήρξαν επαρκείς ενδείξεις ικανές να στηρίξουν δημόσια κατηγορία σε βάρος των κατηγορουμένων για την αποδιδόμενη σε αυτούς αξιόποινη πράξη της παράβασης καθήκοντος από κοινού και κατ’ εξακολούθηση»...
«το κατ’ εξοχήν αρμόδιο για τον έλεγχο της νομιμότητας εφαρμογής της σχετικής διαδικασίας όργανο ( Ελεγκτικό Συνέδριο), που επικεντρώνεται στην ύπαρξη τυχόν πλημμελειών με τις οποίες νοθεύεται ο ελεύθερος ανταγωνισμός ή πλήττεται η διαφάνεια της όλης διαδικασίας ή δεν διασφαλίζεται το δημόσιο συμφέρον, απεφάνθη, μέσω του προσυμβατικού ελέγχου της σύμβασης με τη μειοδοτούσα τεχνική εταιρεία, ότι δεν συνέτρεχε νόμιμος λόγος που να κωλύει την υπογραφή του υποβληθέντος ενώπιόν του προς έλεγχο σχεδίου σύμβασης» «οι ισχυρισμοί του καταγγέλλοντα (δηλ. του Λ.Μαγιάκη) ότι το συγκεκριμένο έργο υπερκοστολογήθηκε, γεγονός…
το οποίο δεν αποδείχθηκε εν προκειμένω, καθόσον δεν μπορεί να οδηγήσει σε ασφαλή κρίση η αόριστη σύγκριση του συνολικού κόστους εκτέλεσής του, με το κόστος εκτέλεσης άλλων συναφών τεχνικών έργων που εκτελέστηκαν σε άλλες περιοχές…..».
Στην ίδια απόφαση το Συμβούλιο έκρινε πως συνέτρεχαν ουσιαστικοί λόγοι που δικαιολογούσαν την διαδικασία ανάθεσης που επιλέχθηκε, που στηρίζονταν σε πραγματικά περιστατικά όπως:
τα 11 τροχαία ατυχήματα που είχαν προκληθεί στο σημείο , στο διάστημα από 1-1-2005 έως 14-9-2009, τρία εκ των οποίων ήταν θανατηφόρα, όπως προέκυψε από έγγραφο της Τροχαίας Κηφισιάς ότι το συγκεκριμένο θέμα ( η κατασκευή πεζογεφυρών), αποτελούσε ένα από τα βασικότερα που απασχολούσαν την καθημερινότητα των δημοτών ότι η απόφαση για την ανάγκη εκτέλεσης του έργου αλλά και την εφαρμοζόμενη διαδικασία ελήφθη από το Δημοτικό Συμβούλιο με μεγάλη πλειοψηφία (19-7), γεγονός από το οποίο συνάγεται ότι δεν ψηφίστηκε μόνον από τους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας.
Με αυτήν την «καθαρή» απόφαση, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών επιβεβαιώνει ότι η Διοίκηση Γ. Πατούλη προχώρησε στην υλοποίηση ενός έργου που ήταν απαραίτητο για την ασφάλεια των μετακινήσεων των κατοίκων του Αμαρουσίου, με απόλυτη διαφάνεια , τηρώντας τη νομιμότητα και διαφυλάσσοντας το δημόσιο συμφέρον.

Αυτό που τώρα αναμένουμε είναι να δούμε αν μετά την απόφαση αυτή της Δικαιοσύνης θα έχει το πολιτικό θάρρος και την ευπρέπεια να ζητήσει συγγνώμη για τα όσα συκοφαντικά υποστήριζε για τις πεζογέφυρες, ο επικεφαλής της Παράταξης Κόντρα στον Καιρό κ. Λ. Μαγιάκης και τα στελέχη του συνδυασμού του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου