Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Είδε ΔένΔΙΑ & του έθεσε ζητήματα, ο Γ. Πατούλης ...

Η ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των κατοίκων, η διασφάλιση της ευταξίας και λειτουργικότητας της πόλης μετά την απορρόφηση της Δημοτικής Αστυνομίας από την ΕΛ.ΑΣ καθώς και το ζήτημα της μεταφοράς του αστυνομικού τμήματος Αμαρουσίου στο Κέντρο της πόλης, απασχόλησαν την συνάντηση  που είχε σήμερα ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρ. του Σ.Π.Α.Π Γιώργος Πατούλης. 
Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Πατούλης, έθεσε στον Υπουργό τα παρακάτω ζητήματα:
Την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των κατοίκων της πόλης, μέσω της αύξησης της παρουσίας των αστυνομικών δυνάμεων κυρίως στις γειτονιές της πόλης αλλά και την ενίσχυση σε προσωπικό του Αστυνομικού Τμήματος Αμαρουσίου.
Την διασφάλιση της ευταξίας και της λειτουργικότητας της πόλης ενόψει της ανάθεσης των αρμοδιοτήτων της Δημοτικής Αστυνομίας στην Ελληνική Αστυνομία μετά τις 23 Σεπτεμβρίου.
Πλέον έχουν δημιουργηθεί προβλήματα σχετικά με το πόσο αποτελεσματικά θα ασκούνται μια σειρά από αρμοδιότητες όπως η χρήση των κοινόχρηστων χώρων, ο έλεγχος των διατάξεων για την υπαίθρια διαφήμιση, ο έλεγχος τήρησης της καθαριότητας σε κοινόχρηστους υπαίθριους χώρους, η εκτέλεση διοικητικών κυρώσεων που αφορούν στη λειτουργία καταστημάτων και επιχειρήσεων, η ελεγχόμενη στάθμευση, η διενέργεια αυτοψιών κλπ.
Την ανάγκη μεταφοράς του Αστυνομικού Τμήματος Αμαρουσίου στο Κέντρο της πόλης.

Επίσης, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Πατούλης, με την ιδιότητα του Προέδρου του Σ.Π.Α.Π
έθεσε στον Υπουργό δύο ζητήματα:
Το πρώτο αφορά στην ασφάλιση των εθελοντών που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο Σύνδεσμο, για το οποίο ο Υπουργός δεσμεύθηκε ότι θα υπάρξει νομοθετική πρόβλεψη.

Το δεύτερο αφορά στην ενίσχυση του στόλου των οχημάτων του Σ.Π.Α.Π με οχήματα που θα παραχωρηθούν από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου