Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

«Βιοκλιματικές Αναβαθμίσεις Δημόσιων Ανοικτών Χώρων»

Tην ένταξη του Δήμου Αμαρουσίου στο πρόγραμμα «Βιοκλιματικές Αναβαθμίσεις Δημόσιων Ανοικτών Χώρων», προώθησε oΥπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης, όπως αναφέρει ο ίδιος σε ανάρτηση στην προσωπική του ιστοσελίδα...
 Με προϋπολογισμό περίπου 5.500.000€, θα υλοποιήσει μέχρι το τέλος του 2015 το έργο «Βιοκλιματική αναβάθμιση γειτονιών του Δήμου Αμαρουσίου μέσω δημιουργίας διαδρομής πεζών –ποδηλάτων», σε μια έκταση 50 στρεμμάτων, στις πολεοδομικές ενότητες του Αγίου Θωμά, Παραδείσου και Πολυδρόσου.
 Το έργο αυτό, μέσω του οποίου θα κατασκευαστεί δίκτυο διαδρομής πεζών και ποδηλάτων μήκους πάνω από 3,5 χιλιόμετρα, θα συμβάλει στην συνεκτικότητα των πολεοδομικών ενοτήτων του Αμαρουσίου και θα δημιουργήσει ελκυστικές περιοχές για χρήση από τους μόνιμους κατοίκους και τους επισκέπτες. Στην κατασκευή του θα απασχοληθούν πάνω από 100 εργαζόμενοι για ένα χρόνο.
Επίσης, ο Υπουργός ΠΕΚΑ υπέγραψε σειρά Αποφάσεωνγια την ένταξη 14 έργων φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης στο πρόγραμμα«ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΙΙ», τα οποία χρηματοδοτούνται από το Επιχειρησιακό ΠρόγραμμαΠεριβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη (ΕΠΠΕΡΑΑ), με συνολική δημόσια δαπάνη6.345.528,66 εκατομμύρια ευρώ.

6/9/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου