Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Στο Μαρούσι «ποτίζουν» με δηλητήριο την γύρη των Φοινικοειδών & εξοντώνουν τις Μέλισσες!!!

                   Η "ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ" ΤΩΝ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΩΝ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ 
Αξιότιμοι Κύριοι: Δήμαρχε του ωραίου και δραστήριου Δήμου Αμαρουσίου Αττικής, που είχατε αυτή την επαινετή πρωτοβουλία οργάνωσης της ΗΜΕΡΙΔΑΣ. Καθηγητές, που με την ειδικότητα της επιστήμης σας συμμετέχετε στην επιτυχία του σκοπού της,και σας ευχαριστούμε γ΄αυτό.
Αγαπητοί φίλοι των φοινικοειδών, που είμαστε μαζί σας και εμείς οι μελισσοκόμοι αφού οι μέλισσές μας, σε εποχή που έχουν περάσει οι ανθοφορίες, προστρέχουν στις ταξιανθίες των φοινικοειδών, για να συλλέξουν την πρωτεϊνούχα γύρη τους και να ανταποδώσουν τη γονιμοποίησή τους, για να πολλαπλασιαστούν, ώστε  να  επιβιώσουν με αυτή την κοσμογονικά θεμελιωμένη δοσοληπτική συναλλαγή τους .
Αγαπητοί συνάδελφοι μελισσοκόμοι, που συμμετέχετε στην ημερίδα αυτή και εσείς που δεν μπορέσατε, αλλά όλοι σας από το Δεκέμβρη μέχρι σήμερα έχετε κάνει συνολικά σχεδόν 30.000 επισκέψεις στη ιστοσελίδα μας και θα σας ενημερώσουμε, με ανάρτηση αυτής της παρέμβασης, όπως και   για τις λοιπές πληροφορίες από την ημερίδα: ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ και ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ για ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ,ευχόμαστε.
Ευχαριστούμε τον κ Δήμαρχο αν δώσει λόγο  στην ιστοσελίδα μας, για να πούμε αυτά που περιέχει η παρέμβασή μας, αν όχι δεν πειράζει, εμείς τα γράφουμε… έτσι σαν ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ,
για τα μισά μελίσσια που πεθαίνοντας στην Αττική το 2012, σαν δείκτες προστασίας του περιβάλλοντος (έτσι είναι από τη ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ τους φτιαγμένες οι μέλισσες να πετούν με διαβατήριο ελευθέρας)
Μας ειδοποίησαν ότι στο Μαρούσι ποτίζουν με δηλητήριο τη γύρη τους στους φοίνικες και τις εξοντώνουν, χωρίς να ενδιαφέρονται να προσέξουν  ότι εκεί στο σημείο που ποτίζουν εμείς συλλέγουμε γύρη που γίνεται δηλητηριασμένη.
Μπορεί όμως, η τυπολογία της ημερίδας να προκαλεί  τη σκέψη: Ότι ο λόγος μας είναι έξω από το θεματολόγιο της, αφού αυτό αναφέρεται  στα φοινικοειδή του περιβάλλοντος του Δήμου. 
Και σ΄ αυτή τη σκέψη απαντάμε ότι: 

Μαζί με το περιβάλλον δημιουργήθηκε η μέλισσα, για να το αυξήσει, να το ρυθμίσει και να το προστατέψει,όπως έκαμε και το 2012 στη Αττική. 
Και είναι πιστές  σ΄αυτή την εντολή, που αν την παραβούν θα ερημωθεί η ΓΗ  μας και η ευθύνη θα είναι δική μας όπως πορευόμαστε.
Η προσπάθεια που έγινε  για προστασία των φοινικοειδών,βέβαια δεν τα έσωσε, αλλά τη μελισσοκομία κατάστρεψε. Με τη  χρησιμοποίηση εντομοκτόνου της νέας  γενιάς των νεονικοτινοειδών που δόθηκε άδεια  κατ΄εξαίρεση και για τελευταία φορά χρήσης:
 Διατύπωση που παράγει πληροφόρηση, ότι έχει ξαναδοθεί τέτοια άδεια το 2010   ,2011, που οι μελισσοκόμοι παρατηρούσαμε  απώλειες στα μελίσσια μας, μέχρι που οι μέλισσες αποκάλυψαν την αιτία το 2012.
Και βέβαια γνωρίζουμε ότι η μελισσοκτονία, ανάλογη με τη ζωοκτονία, ποινικά, είναι εγκληματική πράξη( βαθμού κακουργήματος), όταν υπάρχει πρόθεση. Και  ελαφρύνεται σε πλημμέλημα, όταν συντρέχει άγνοια για  ενδεχόμενο καταστρεπτικό αποτέλεσμα και ακόμη περισσότερο όταν υπάρχει κατάσταση ανάγκης ή πανικού…
Αλλά  τι από αυτά μπορεί να προβληθεί ,όταν  επικαλεσθούμε την προηγούμενη πληροφόρηση, που μας δίνει η  ημερίδα του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, στις 5 Δεκέμβρη 2011, που αποφάσισαν οι ειδικοί, 4 ακίνδυνους τρόπους  καταπολέμησης   του  ρυγχοτού σκαθαριού  των φοινικοειδών, για να προστατευτούν οι μέλισσες . 
Και όταν  η Ελληνική Επιστημονική Εταιρία Μελισσοκομίας πήρε Νέα Διαβεβαίωση, ότι δεν θα δοθεί ξανά κατ-εξαίρεση  άδεια χρήσης  εντομοκτόνων για τους φοίνικες, ότι το Υπουργείο θα ενημερώσει όλες τις Διευθύνσεις  και τους Γεωπόνους, να ελέγχουν τους ιδιώτες και ότι θα εκδόσουν φυλλάδιο και αφίσες,για τον κίνδυνο που διατρέχουν οι μέλισσες από αυτούς τους ψεκασμούς:
Και από αυτά τίποτα δεν έγινε, αντίθετα το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων χωρίς ενημέρωση, προειδοποίηση,δεύτερη σκέψη, αποφάσισε και έδωσε ξανά  άδεια χρήσης των εντομοκτόνων, φέρνοντας απόγνωση για την καταστροφή των μελισσιών  στην Αττική,του μοναδικού επικονιαστή της υπάρχουσας χλωρίδας και απογοήτευση στους μελισσοκόκους από την καταστροφή της περιουσίας τους.
Οι μεγάλες αυτές απώλειες των αποικιών των μελισσών της Αττικής προκλήθηκαν  από ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΙΣ ΟΦΕΙΛΩΜΕΝΩΝ και υποσχεμένων ενεργειών, που καταγράφονται στη δεύτερη σελίδα της αρτημένης αναφοράς μας στις 08/ο4/2013 με τίτλο: Καταστροφή της Αττικής μελισσοκομίας το  2010,2011 και 2012 ,ΟΧΙ ΟΜΩΣ και το 2013 ,ενώ αυτά   ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΜΑΣ.Και τα υπενθυμίζουμε να μην επαναληφθούν το 2ο13 ,που πολύ το φοβόμαστε οι μελισσοκόμοι όταν :{Με ψήφο της Ελλάδας ΤΑ ΝΕΟΝΙΚΟΤΙΝΟΕΙΔΗ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ στην ΕΥΡΏΠΗ, }, όπως μας ενημερώνει η ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ,τεύχος 3,ΜΑΪΟΥ-ΙΟΥΝΙΟΥ 2013,σελίδα 147, την οποία και σας επισυνάπτουμε σε φωτοτυπία.Αλλά  αναμένονται εξελίξεις,αφού έχει ξεσηκωθεί ολόκληρη η Ευρώπη εναντίον αυτών των  επικίνδυνων φυτοκαταστρεπτικών εντομοκτόνων,που εξαφανίζουν τις μέλισσες ρυπαίνουν το έδαφος με δηλητήρια που παραμένουν μόνιμα. Και που εξυπηρετούν  τα μεγάλα συμφέροντα των φαρμακευτικών εταιρειών.

ΠΗΓΗ:http://tomelissi.wordpress.com/2013/05/14/%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B5%CE%BC%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B7%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B4%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CE%BC%CE%B1%CF%81/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου