Κυριακή 12 Μαΐου 2013

Πρόταση ψηφίσματος συμπαράστασης υπέρ των απεργών καθηγητών


Ψήφισμα συμπαράστασης υπέρ των καθηγητών της Δ. Ε. - μελών της ΟΛΜΕ, ώστε να συζητηθεί και να αποφασιστεί από το Δ. Σ. Αμαρουσίου κατά την μεθαυριανή συνεδρίαση του  Δημοτικού Συμβουλίου(14 / 5 /2013), υπέβαλε προς τον Πρόεδρο Δ. Σ. Αμαρουσίου κ.  Επ. Γαρδέλη, η Αριστερή  Ριζοσπαστική Δημοτική  Κίνηση  «ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ»
Το ΨΗΦΙΣΜΑ έχει ως εξής:
«Το Δ. Σ. Αμαρουσίου καταδικάζει και καταγγέλλει την απαράδεκτη και αντιδημοκρατική ενέργεια της τρικομματικής κυβέρνησης (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ) να προχωρήσει στην πολιτική επιστράτευση των καθηγητών της ΟΛΜΕ πριν ακόμα αποφασίσουν, μέσω των Γ. Σ. των ΕΛΜΕ της χώρας, την προκήρυξη απεργίας με θεσμικά αιτήματα.

       Οι αιτιολογίες της κυβέρνησης σχετικά με την επιστράτευση των καθηγητών της ΟΛΜΕ, ότι η απεργία τους στρέφεται ενάντια στην κοινωνία και τους μαθητές των Λυκείων που θα δώσουν πανελλαδικές εξετάσεις για την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ και ΑΤΕΙ την ίδια περίοδο, δεν πείθουν κανέναν και αποτελούν το πρόσχημα για την ουσιαστική αμφισβήτηση και κατάργηση του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος της απεργίας, προϋπόθεση για την επιβολή και εδραίωση των αντιλαϊκών πολιτικών των μνημονίων που εκπορεύονται από την ΕΕ και το ΔΝΤ.
    Ενάντια σε αυτές τις πολιτικές που επιδιώκουν την κατάργηση της Δημόσιας και Δωρεάν Παιδείας και την απογείωση των ταξικών φραγμών στη μόρφωση για τα παιδιά του ελληνικού λαού παλεύουν οι καθηγητές της ΟΛΜΕ και όχι ενάντια στα συμφέροντα των μαθητών τους και της κοινωνίας.
    Συμφέρον της κοινωνίας και της νεολαίας αυτής της χώρας είναι η ανατροπή των πολιτικών των μνημονίων και της θηλιάς των δανειακών συμβάσεων που έχουν περάσει στο λαιμό του ελληνικού λαού ΕΕ και ΔΝΤ με τη συναίνεση των ντόπιων εκφραστών τους (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ ).
    Καλούμε την κυβέρνηση να πάρει πίσω το μέτρο της πολιτικής επιστράτευσης των καθηγητών της ΟΛΜΕ και να παγώσει άμεσα τα υπό ψήφιση μέτρα που πλήττουν το εργασιακό καθεστώς των εκπαιδευτικών και τη Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία.
    Η κυβέρνηση οφείλει να προσέλθει άμεσα σε ουσιαστικό διάλογο με την ΟΛΜΕ (σύμφωνα με τις προτάσεις της ίδιας της ΟΛΜΕ) και να σταματήσει τον κατήφορο της διάλυσης της Δημόσιας και Δωρεάν Παιδείας που ακολουθεί, σύμφωνα με τις επιταγές της τρόικα.
   Δηλώνουμε απερίφραστα τη συμπαράστασή μας στον αγώνα των καθηγητών της ΟΛΜΕ για ΔΗΜΟΣΙΑ και ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ για όλους».    

                                               Δ. Α. Πολυχρονιάδης
             Αιρετός & Ανακλητός Εκπρόσωπος της  στο Δ. Σ. Αμαρουσίου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου