Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Ψέμματα, ψέμματα, πες μου πως είναι ψέμμα!!!

                   Βγαίνουμε μπροστά για να ξαναγίνει το Μαρούσι ανθρώπινη πόλη 
To Σάββατο που μας πέρασε παρακολουθήσαμε να εκτυλίσσεται στην πλατεία Αγίας Λαύρας μια ακόμη θλιβερή παράσταση διαμαρτυρίας των γνωστών 20-25 συμπολιτών μας που έχουν θέσει σκοπό της ζωής τους να ακυρώσουν το μεγαλύτερο έργο που έχει γίνει στην πόλη μας τα τελευταία 30 χρόνια. Το έργο της Βιοκλιματικής Ανάπλασης του Κέντρου.
                     Είναι λίγοι, λένε ψέματα
Αυτή η ολιγομελής παρέα διαμαρτυρομένων που αποτελούνταν από στελέχη και φίλους δύο δημοτικών παρατάξεων που στις εκλογές του 2010 πήραν αθροιστικά ποσοστό μικρότερο του 10%, αλλά και γυρολόγους τηλεπερσόνες με πολιτικές φιλοδοξίες, προσπαθεί με θορυβώδεις συγκεντρώσεις και ανακοινώσεις στις οποίες κυριαρχεί το ψέμα και ο μηδενισμός, να ακυρώσει την προσπάθεια της σημερινής Διοίκησης του Δήμου μας να αλλάξει τη μοίρα της πόλης. Δεν θα τα καταφέρουν.
                                              5 από τα ψέματα που λένε
Στην προσπάθεια τους να παραπλανήσουν τους συμπολίτες μας χρησιμοποιούν μια σειρά από ψέματα και χαλκευμένα στοιχεία.

1ο Ψέμα: ισχυρίζονται ότι με την ανάπλαση της Αγίας Λαύρας θα καταστραφούν τα δέντρα και το πράσινο. Κι ότι αντικαθίστανται τα δέντρα και το χώμα από γρανίτες.
Ποια είναι η αλήθεια
Με την ολοκλήρωση των έργων ανάπλασης, το πράσινο και τα δέντρα της Πλατείας Αγίας Λαύρας θα αυξηθούν. Δεν θα κοπεί ούτε ένα δέντρο από τα υφιστάμενα, αντίθετα θα φυτευτούν νέα. Επίσης, τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν στην ανάπλαση θα είναι τα κατάλληλα που θα μειώσουν τη θερμοκρασία και θα επιτύχουν το επιθυμητό βιοκλιματικό αποτέλεσμα. Όσον αφορά στο πεύκο που έγειρε επικίνδυνα  και δεν κόπηκε όπως ψευδώς ισχυρίζονται ορισμένοι), εξαιτίας της διάβρωσης του εδάφους από την πρόσφατη σφοδρή νεροποντή του Φεβρουαρίου, θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια να διασωθεί.

2ο Ψέμα: ισχυρίζονται ότι η Βιοκλιματική Ανάπλαση του Κέντρου είναι ένα πανάκριβο έργο, που θα κοστίσει 7,2 εκ. ευρώ.
Ποια είναι η αλήθεια
Η Βιοκλιματική Ανάπλαση του Κέντρου θα κοστίσει λιγότερο από 3,75 εκ. ευρώ. Ο ανάδοχος του έργου που βγήκε μέσα από διαδικασίες ανοικτού διεθνή διαγωνισμού, έδωσε έκπτωση 36% στον αρχικό προϋπολογισμό, που αρχικά προκηρύχθηκε για 7.195.000 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ). Στα 4,6 εκ. ευρώ περίπου που είναι το ποσό της σύμβασης που υπογράφηκε, εάν αφαιρεθεί ο ΦΠΑ που θα είναι έσοδα του Κράτους, δηλ. όλων μας, προκύπτει ότι το έργο θα κοστίσει τελικά περίπου 3.750.000 ευρώ. Δηλαδή 50% φθηνότερο από όσο ισχυρίζονται οι πολέμιοι του έργου. Αλλά το κυριότερο είναι πως οι πολίτες του Αμαρουσίου δεν θα πληρώσουν ούτε ένα ευρώ για το έργο αυτό αφού χρηματοδοτείται 100% από το Ε.Σ.Π.Α.

3ο Ψέμα: ισχυρίζονται ότι η Βιοκλιματική Ανάπλαση του Κέντρου είναι ένα έργο που αποτελεί πολυτέλεια αυτή την περίοδο. Με τα ίδια χρήματα θα μπορούσαν να γίνουν άλλα έργα στην πόλη, περισσότερο χρήσιμα.
Ποια είναι η αλήθεια
Η Βιοκλιματική Ανάπλαση του Κέντρου χρηματοδοτείται από το Ε.Σ.Π.Α, από ειδικό κονδύλιο που αφορά μόνον σε βιοκλιματικές αναπλάσεις. Τίποτε άλλο. Εάν ο Δήμος Αμαρουσίου δεν διεκδικούσε τα συγκεκριμένα κονδύλια για την ανάπλαση του Κέντρου, τα χρήματα αυτά θα τα έπαιρνε άλλος Δήμος, για να υλοποιήσει δικές του αναπλάσεις. Τα συγκεκριμένα αυτά χρήματα που κερδίσαμε έπειτα από σκληρή διαπραγμάτευση εάν δεν τα αξιοποιούσαμε εμείς για το Κέντρο μας, θα τα έχανε η πόλη μας, θα τα έχαναν οι συμπολίτες μας. Την κρίσιμη αυτή περίοδο πιστεύει κανείς ότι έχουμε την πολυτέλεια να χάνουμε χρήματα;

4ο Ψέμα: ισχυρίζονται ότι η Βιοκλιματική Ανάπλαση που σήμερα υλοποιείται, θα είναι μια ακόμη ακριβή παρέμβαση όπως αυτή που προηγήθηκε παραμονές του 2004, με τους γνωστούς κυβόλιθους.
Ποια είναι η αλήθεια
Η Βιοκλιματική Ανάπλαση του Κέντρου που σήμερα υλοποιείται δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τις αποτυχημένες παρεμβάσεις του παρελθόντος. Και δεν έχει καμία σχέση γιατί: α) θα κοστίσει σημαντικά λιγότερα χρήματα από ό,τι οι κυβόλιθοι β) είναι ένα έργο που δεν θα πληρώσουν οι δημότες αλλά το Ε.Σ.Π.Α γ) εκτελείται υπό την επίβλεψη των αρμόδιων τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας αλλά και του Δήμου, σε αντίθεση με ό,τι γίνονταν στο παρελθόν δ) τα τεχνικά χαρακτηριστικά του έργου και η επιστημονική ομάδα κύρους που το σχεδίασε εγγυώνται την υψηλή ποιότητα και χρηστικότητα των παρεμβάσεων.

5ο Ψέμα: ισχυρίζονται ότι η τοποθέτηση υψηλών λαμαρινών στο εργοτάξιο της πλατείας Αγίας Λαύρας αποτελεί ένδειξη έλλειψης σεβασμού στους δημότες.
Ποια είναι η αλήθεια
Η τοποθέτηση λαμαρινών γίνεται επειδή σεβόμαστε πραγματικά τους συμπολίτες μας και τους διερχόμενους για λόγους ασφαλείας και μόνον. Για να αποκλείσουμε την πρόσβαση σε ένα εργοτάξιο που εγκυμονεί κινδύνους ατυχημάτων. Αλλά επιπλέον και για λόγους υγιεινής, για να μην μεταφέρονται κατά την περίοδο εκτέλεσης του έργου μικρόβια και μύκητες όπως συμβαίνει πάντοτε κατά την εκτέλεση παρόμοιων έργων.

Η αλήθεια είναι μία: Σήμερα στο Μαρούσι ζούμε τη σύγκρουση δύο διαφορετικών φιλοσοφιών
Στο Μαρούσι συγκρούονται το διάστημα αυτό δύο διαφορετικές φιλοσοφίες, που έχει η καθεμιά διαφορετικό στόχο.
Από τη μια πλευρά βρίσκονται οι δυνάμεις της αδράνειας και του μηδενισμού, η θλιβερή αλλά και θορυβώδης ταυτόχρονα μειοψηφία, που θέλει να πισωγυρίσει το Μαρούσι, που κατάντησε ελλείψει άλλων πειστικών θέσεων να στηρίζει όλα της τα επιχειρήματα στον κορμό ενός γερμένου πεύκου.
Από την άλλη πλευρά βρίσκονται οι δυνάμεις της δημιουργίας και της νέας αυτοπεποίθησης. Βρίσκεται η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών του Αμαρουσίου που θέλει έργα και όχι λόγια.
Η τοπική κοινωνία του Αμαρουσίου θέλει έργα που ενισχύουν την αυτοπεποίθηση και την προοπτική της πόλης, έργα που θα δώσουν οικονομική αλλά και «πράσινη ανάσα» στο απαξιωμένο σήμερα Κέντρο μας.

Οι «μάσκες» έπεσαν, σας πήραμε χαμπάρι
Όλοι οι νοήμονες πολίτες σε αυτήν την πόλη καταλαβαίνουν πλέον καλά πως:
πίσω από όλες αυτές τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίες και την σκανδαλολογία,
πίσω από την κατάθεση μιας σειράς επερωτήσεων από βουλευτές συγκεκριμένου κόμματος της Αντιπολίτευσης, όχι μόνον για το έργο της Ανάπλασης του Κέντρου, αλλά και για άλλα έργα που έγιναν στην πόλη όπως οι πεζογέφυρες επί της λεωφ. Κηφισίας, η κατασκευή Βρεφονηπιακών Σταθμών, η δημιουργία «πράσινων διαδρομών» και ποδηλατόδρομων,
δεν κρύβεται η υποκριτική αγάπη κάποιων, δήθεν για το περιβάλλον.

Κρύβεται η αγωνία και επιθυμία τους να μην γίνει έργο στην πόλη, γιατί εάν γίνει έργο δεν θα μπορέσουν να διεκδικήσουν το Δήμο στις επόμενες εκλογές. Κύριοι, οι μάσκες έπεσαν, σας πήραμε χαμπάρι. Πίσω από τον πομπώδη τίτλο της Επιτροπής που συστήσατε για την δήθεν προστασία των κοινόχρηστων χώρων και πλατειών του Αμαρουσίου, κρύβονται συγκεκριμένα κομματικά συμφέροντα και σκοπιμότητες. Μιλάτε υποκριτικά για βάζα και μέλια, αλλά το μυαλό σας είναι στο «Δήμο φιλέτο».
Υπηρετούμε διαφορετικές αξίες.
Η σημερινή Διοίκηση του Δήμου δεν καταλαβαίνει από απειλές. Έχοντας τη στήριξη και τη δημοκρατική νομιμοποίηση που της προσφέρει η μεγάλη πλειοψηφία του μαρουσιώτικου λαού, βγαίνει μπροστά αυτή την κρίσιμη για το μέλλον της πόλης μας περίοδο. Στηρίζουμε με το έργο μας την προσπάθεια να αλλάξει η εικόνα και η φυσιογνωμία του προαστίου μας.
Είμαστε αισιόδοξοι πως το Μαρούσι θα ξεπεράσει τα προβλήματα του εάν αναδείξουμε με τις πράξεις μας την εκδοχή μιας αισιόδοξης και δημιουργικής πλευράς. Αυτό γίνεται σήμερα στο Μαρούσι με τον καλύτερο τρόπο, σε μια ευαίσθητη και ταλαιπωρημένη γειτονιά, στο Εμπορικό του Κέντρο. Αυτό θα γίνει αύριο με τις αντίστοιχες αναπλάσεις που προωθούνται και σε άλλες γειτονιές της πόλης.

Η σημερινή Δημοτική Αρχή υπηρετεί διαφορετικές αξίες από αυτές που πρεσβεύουν οι κάθε λογής «μπαχαλάκηδες». Η Βιοκλιματική Ανάπλαση του Κέντρου σηματοδοτεί την Αναγέννηση του Αμαρουσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου