Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Το «όλοι μαζί» ξεχάστηκε γρήγορα …

Την Κυριακή 6 Γενάρη 2013 το δημοτικό συμβούλιο συνεδρίασε για να εκλέξει το νέο προεδρείο του. Σύμφωνα με το νόμο η θέση του προέδρου ανήκει στην πλειοψηφούσα παράταξη, η θέση του αντιπροέδρου στη μείζονα μειοψηφία και η θέση του γραμματέα στην ελάσσονα μειοψηφία.
 Απαραίτητη προϋπόθεση για την εκλογή του αντιπροέδρου και του γραμματέα, είναι η υπερψήφισή τους και από τους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφούσας παράταξης. Εάν αυτό δεν γίνει τότε στη θέση του αντιπροέδρου ορίζεται ο πρώτος σε ψήφους δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας και γραμματέας ο πρώτος σε ψήφους δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφούσας παράταξης. Με αυτό τον τρόπο δηλαδή ο νόμος «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» δίνει το δικαίωμα στην πλειοψηφούσα παράταξη να πάρει και τη θέση του γραμματέα του προεδρείου και ουσιαστικά να «υποδείξει» τον αντιπρόεδρο του σώματος.
Διαψεύδουμε κατηγορηματικά τις ανακρίβειες του Γραφείου Τύπου του Δήμου ότι για πολιτικούς-παραταξιακούς λόγους δεν συμμετείχαμε στην εκλογή του Προεδρείου.
Αντίθετα υποστηρίξαμε την υποψηφιότητα του κ. Παναγιώτη Σαγρή για τη θέση του αντιπροέδρου και του κ. Δάμωνα Κλαπάκη για τη θέση του γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου, εφαρμόζοντας την πολιτική μας αντίληψη για αντιπροσωπευτικό προεδρείο.
Η παράταξη Πατούλη, για δεύτερη φορά, η πρώτη ήταν στις δημαιρεσίες του Γενάρη του 2011, επέλεξε την ίδια πολιτική. Την πολιτική του αλαζονικού αποκλεισμού ενός αντιπροσωπευτικού προεδρείου.
 
Επέλεξε να εμποδίσει την εκλογή του αντιπροέδρου και του γραμματέα του δημοτικού συμβουλίου, αποτελώντας θλιβερή πρωτοτυπία των μεγαλύτερων δήμων της χώρας.
Επέλεξε την παρακώλυση της λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου και των επιτροπών οικονομικών και ποιότητας ζωής.
«Ξέχασε» πάρα πολύ γρήγορα τα παχιά λόγια : «το Μαρούσι πάνω από όλα», «όλοι μαζί για το Μαρούσι» και προτίμησε το μικροπολιτικό, μίζερο μικροπαραταξιακό όφελος της θέσης του γραμματέα του δημοτικού συμβουλίου.
Όσοι πίστεψαν στα μεγάλα λόγια του κ. Πατούλη αισθάνονται σίγουρα θλίψη, απογοήτευση και ανησυχία για όσα θα επακολουθήσουν.
Εάν για το ζήτημα των θέσεων του προεδρείου του δημοτικού συμβουλίου, σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, επιλέγεται η πολιτική της αλαζονείας, του αποκλεισμού, και της επιβολής της άποψης του ισχυρού, τότε για τα άλλα ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία των θεσμών και της πόλης, στα εργασιακά, στις κοινωνικές υπηρεσίες προς τους δημότες, στο δημόσιο χαρακτήρα του Δήμου.
Η δημοτική κίνηση «ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ» θα εργαστεί με όλες της τις δυνάμεις ώστε να συμβάλει τόσο με τις προτάσεις της όσο με την πρακτική της, για την αναβάθμιση του δημοτικού συμβουλίου και τη . δημοκρατική λειτουργία του, χωρίς εκβιασμούς, καιροσκοπισμούς και σκοπιμότητες

Μαρούσι 09.01.2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου