Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

Ένας χρόνος από την οικολογική καταστροφή στο «οικόπεδο Παναγόπουλ​ου»

Στις 26 Δεκέμβρη 2011 η εταιρία “EKTASIS” για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντά της έκοψε «νόμιμα» τα τρία αιωνόβια πεύκα στο οικόπεδο «Παναγόπουλου», στο κέντρο της πόλης, καταστρέφοντας πάνω στην πρεμούρα της και ένα επιβατικό αυτοκίνητο.
Ένα χρόνο αργότερα «η επένδυση που θα έδινε ζωή στο εμπορικό κέντρο», κατά τα λεγόμενα της δημοτικής αρχής και του προέδρου του εμπορικού συλλόγου, δεν προχώρησε, το οικόπεδο δεν χρησιμοποιείται για στάθμευση αυτοκινήτων, το περιβάλλον πληγώθηκε και βέβαια τα πεύκα έχουν ήδη καεί στα τζάκια των εργολάβων.
Αυτή είναι η αστική «νομιμότητα» που βάζει πάνω από την ίδια τη ζωή και την υγεία των ανθρώπων τα οικονομικά συμφέροντα ακόμα και χρεωκοπημένων εταιριών του άρθρου 99 του πτωχευτικού κώδικα.
Το ζήτημα είναι τι έκανε και τι κάνει η Δημοτική Αρχή που προβάλλει τις ανθρωπιστικές της ευαισθησίες σε κάθε ευκαιρία.
Αντί να προχωρήσει στην κατασκευή υπόγειου δημοτικού χώρου στάθμευσης, στο οικόπεδο «Παναγόπουλου» (διασώζοντας βεβαίως τα πεύκα) το παραχώρησε στον εργολάβο, αίροντας την απαλλοτρίωση που είχε επιβάλλει στο παρελθόν.
Και ας μην ακούσουμε πάλι το χιλιοειπωμένο ότι δεν υπήρχαν λεφτά. Έχουμε από το 2010 διατυπώσει συγκεκριμένη, ρεαλιστική, μετρήσιμη και εφαρμόσιμη πρόταση που αγνοήθηκε.

Μήπως όμως αυτό θα χάλαγε τα σχέδια για κλειστό διαγωνισμό με πρόσκληση και όχι ανοιχτό διαγωνισμό όπως θα έπρεπε, για το parking που θα κατασκευαστεί στην πλατεία «Ευτέρπης (σταθμός Η.Σ.Α.Π.) και θα το εκμεταλλεύεται ο εργολάβος για τα επόμενα 29 χρόνια ;
Ας μην ξεχνάμε επίσης ότι η κατασκευή του parking στην πλατεία «Ευτέρπης» οδηγεί με μαθηματική βεβαιότητα στην καταστροφή της πλατείας Γαρδέλη, όταν θα γίνει ο σταθμός του μετρό, γραμμή 4.
Για την άλλη μεγάλη χαβούζα του κέντρου στο οικόπεδο «Καρούζου», που έγινε με παράνομη οικοδομική άδεια της Πολεοδομίας Αμαρουσίου - στην πρώτη θητεία Πατούλη - μάθαμε ποιος ήταν ο «κουμπάρος» από πίσω.
Για το οικόπεδο του «Παναγόπουλου» τον αναζητούμε.
Τίποτε δεν μένει κρυφό τελικά, όσο κλειστές και αν είναι οι πόρτες της διαπλοκής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου