Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

«ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ» & «Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ»!!!

                   Υποκρισία και πολιτικός καιροσκοπισμός ...
Την Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013 το Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου είχε την ιστορική ευκαιρία, στηριζόμενο στην βούληση της πλειοψηφούσης δημοτικής παράταξης του Δημάρχου Γιώργου Πατούλη «Μαρούσι Ανθρώπινη Πόλη», να προχωρήσει στην ομόφωνη εκλογή του νέου του Προεδρείου.
Μας δόθηκε η ευκαιρία να επαναλάβουμε τη συναίνεση που πετύχαμε στις δημαιρεσίες της 21ης Ιανουαρίου του 2007, όταν και τότε με πρωτοβουλία της ίδιας παράταξης που είχε αναλάβει για πρώτη φορά τις ευθύνες Διοίκησης της πόλης, εκλέξαμε ομόφωνα το Προεδρείο του Δημοτικού μας Συμβουλίου.
Όμως η ευκαιρία αυτή χάθηκε.
Δυστυχώς, το πνεύμα συνεργασίας και συναίνεσης που επέδειξε για μια ακόμη φορά η δημοτική παράταξη της σημερινής Διοίκησης, δεν το διέθεταν οι υπόλοιπες παρατάξεις που πλαισιώνουν σήμερα το Δημοτικό μας Συμβούλιο. Η κάθε μια και όλες μαζί, για τους δικούς τους λόγους και τις όποιες πολιτικές ή κομματικές σκοπιμότητες, επέλεξαν να μην στηρίξουν την πρόταση της Διοίκησης για το πρόσωπο του Νέου Προέδρου.
Στο κάλεσμα της Διοίκησης να προχωρήσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, απάντησαν
 Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ. Δικαίωμα τους.
  Στις δημοκρατίες όμως δεν υπάρχουν αδιέξοδα και οι πλειοψηφίες που διαμορφώνονται με την ψήφο των πολιτών, δεν μπορούν να εκβιαστούν από τις μειοψηφίες.
Στο πλαίσιο αυτό και εφαρμόζοντας όσα προβλέπει ο Καλλικράτης για την εκλογή του Προεδρείου, η παράταξη της πλειοψηφίας εξέλεξε με τις ψήφους που διαθέτει στο Δημοτικό Συμβούλιο, τον νέο Πρόεδρο. Κι επέλεξε όπως έχει δικαίωμα, να μην δώσει θετική ψήφο στα πρόσωπα που υποδείχθηκαν από τις υπόλοιπες παρατάξεις για τις άλλες θέσεις του Προεδρείου, αλλά να ψηφίσει λευκό.
Η συνειδητή πολιτική επιλογή των παρατάξεων της Αντιπολίτευσης να διχάσουν το Δημοτικό Συμβούλιο και να μην στηρίξουν την πρόταση της παράταξης της πλειοψηφίας για τη θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, είναι αυτή που οδήγησε στη μη εκλογή αντιπροέδρου και γραμματέα στη συνεδρίαση της 6ης Ιανουαρίου και στην επανάληψη της διαδικασίας την Κυριακή 13 Ιανουαρίου.
Δεν ήταν δική μας επιλογή η μη συναινετική εκλογή ενός Προεδρείου από όλες τις παρατάξεις, αλλά επιλογή δημοτικών παρατάξεων όπως οι ΚΟΝΤΡΑ στον ΚΑΙΡΟ, που έχουν και το θράσος με ανακοίνωση που εξέδωσαν, να εγκαλούν την παράταξη της Διοίκησης γι αυτή την εξέλιξη.
Δεν μας εκπλήσσει η προσπάθεια της συγκεκριμένης παράταξης να εμφανίσει το άσπρο μαύρο. Δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνει και σίγουρα, δεν θα είναι και η τελευταία.
Δεν είναι η πρώτη φορά που κάτω από την κουκούλα της δήθεν «δημοκρατικής τους ευαισθησίας» , επιχειρούν να κρύψουν το πραγματικό τους πρόσωπο και τις πραγματικές τους προθέσεις.
Η παράταξη ΚΟΝΤΡΑ στον ΚΑΙΡΟ, υπηρετεί διαφορετικές από τις δικές μας αξίες. Δεν πιστεύει πραγματικά στη δημοκρατία. Δεν σέβεται τις δημοκρατικά διαμορφωμένες πλειοψηφίες. Εξυπηρετεί προφανείς κομματικές σκοπιμότητες, γι αυτό επιχειρεί με εμπρηστικές ανακοινώσεις που πάνε ΚΟΝΤΡΑ στη ΛΟΓΙΚΗ και την ΑΛΗΘΕΙΑ, να διχάσει την τοπική κοινωνία.
Δεν θα τα καταφέρει. Δεν θα επιτρέψουμε να επικρατήσει η υποκρισία και ο πολιτικός τυχοδιωκτισμός στην πόλη μας.
Το Μαρούσι στα δύσκολα χρόνια που έρχονται θα προχωρήσει μπροστά, έχοντας μια Διοίκηση που στηρίζεται στη δύναμη που της έδωσε με την ψήφο της η συντριπτική πλειοψηφία της τοπικής μας κοινωνίας, επενδύοντας στη συναίνεση και τη συνεργασία όλων των υγιών δυνάμεων του Αμαρουσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου