Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

«Επί ποδός»... τα πρωτοπαλλήκαρα του «Καλλικράτη»!

     Κλειστός θα παραμείνει & αύριο Πέμπτη ο Δήμος
Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των Δημάρχων, Αντιδημάρχων, μελών των Δημοτικών Συμβουλίων και εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση, που πραγματοποίησε η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής μπροστά από το Υπουργείο Εσωτερικών
 για τις επώδυνες περικοπές που οδηγούν τους Δήμους πλέον στα όρια της κατάρρευσης, συμμετείχε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, στηρίζοντας δυναμικά τις κινητοποιήσεις μαζί με ομολόγους του από τους Δήμους της Αττικής.
Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμος Αμαρουσίου παρέμεινε κλειστός, ενώ το ίδιο θα παραμείνει και αύριο Πέμπτη 30 Αυγούστου βάσει της σχετικής απόφασης της Εκτελεστικής Επιτροπής του Δήμου.
Με την ευκαιρία της συμμετοχής του στη συγκέντρωση, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, δήλωσε:
 «Ο πέλεκυς του Καλλικράτη και του μνημονίου χρόνο με το χρόνο πέφτει ολοένα και βαρύτερος πάνω στην τοπική αυτοδιοίκηση και οι Δήμοι καλούνται να διαχειριστούν μία σωρεία από προβλήματα και αρμοδιότητες χωρίς τους απαιτούμενους οικονομικούς πόρους. Σε ένα ασφυκτικό οικονομικό περιβάλλον η βιωσιμότητα των Δήμων τίθεται πλέον ξεκάθαρα και επίμονα εν αμφιβόλω όπως και η ποιότητα των υπηρεσιών που απολαμβάνουν οι δημότες μας. Η Πολιτεία ωφειλει να αποδώσει στην αυτοδιοίκηση αυτά που της αναλογούν. Η αφαίμαξη των ήδη πενιχρών πόρων έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο και αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι πολίτες θα στερηθούν απαραίτητες υπηρεσίες εξυπηρέτησης αλλά και κοινωνικής υποστήριξης που παρέχουν οι Δήμοι».
Οι Δήμοι διεκδικούν:
 
α) τήρηση των κυβερνητικών δεσμεύσεων για διατήρηση των ΚΑΠ τουλάχιστον στα 2,7 δισ. ευρώ για το 2012. Όχι στις αιφνιδιαστικές και εξοντωτικές για την Αυτοδιοίκηση πρόσφατες μειώσεις που διαμορφώνουν τη μηνιαία δόση των ΚΑΠ σε επίπεδα κάτω από τις στοιχειώδεις λειτουργικές δαπάνες της Αυτοδιοίκησης με αποτέλεσμα οι Δήμοι να οδηγούνται στο κλείσιμο.
β) απόδοση των παρακρατηθέντων πόρων της Αυτοδιοίκησης.
γ) χρηματοδότηση των απαραίτητων αναπτυξιακών έργων από το ΕΣΠΑ, μετά και την συρρίκνωση μέχρι σημείου ουσιαστικής κατάργησης της ΣΑΤΑ.
δ) υπεράσπιση των αυτοδιοικητικών θεσμών και λειτουργιών από τον ευτελισμό και την απαξίωση.
Στο έκτακτο συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, αύριο, Πέμπτη 30 Αυγούστου θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για την πορεία των κινητοποιήσεων.
Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας από μέρους του Δήμου Αμαρουσίου παρόντες ήταν, επίσης, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Κόντρα στον καιρό» Λευτέρης Μαγιάκης, ο δημοτικός σύμβουλος Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου