Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Ξεκινούν οι εργασίες κατασκευής του αγωγού ακαθάρτων στην περιοχή Σωρού Λάκκας - Κόττου

Προς ολοκλήρωση βαίνει το δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων στην περιοχή Σωρού Λάκκας – Κόττου του Δήμου Αμαρουσίου έπειτα από πολυετείς προσπάθειες

Λύση στο μακροχρόνιο πρόβλημα των κατοίκων στην περιοχή Σωρού Λάκκας - Κόττου στο ζήτημα της αποχέτευσης ακαθάρτων δίνει η κατασκευή του κεντρικού αγωγού ακαθάρτων με τον οποίο θα συνδεθούν οι οικίες της περιοχής. Έπειτα από σειρά μελετών και τροποποιήσεις αυτών που επεξεργάζονταν με εντολή του Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου για την εξεύρεση της βέλτιστης τεχνικά λύσης, εντός των επόμενων ημερών θα ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής του αγωγού.
Μετά την ολοκλήρωση όλων τα απαραίτητων εγκρίσεων, ο εργολάβος που αναδείχθηκε έπειτα από σχετική δημοπρασία, είναι σε θέση πλέον να ξεκινήσει άμεσα τις εργασίες για την κατασκευή του κεντρικού αγωγού αποχέτευσης ακαθάρτων αλλά και τη σύνδεση των οικιών με τον αγωγό δίνοντας λύση σε ένα σημαντικό πρόβλημα των κατοίκων της περιοχής που θα βελτιώσει σημαντικά την καθημερινότητά τους.

Με την ευκαιρία της έναρξης κατασκευής του έργου, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, σημείωσε: "Έπειτα από πολυετείς προσπάθειες είμαστε πλέον σε θέση να δώσουμε οριστική λύση σε ένα πρόβλημα των κατοίκων της περιοχής που επί σειρά ετών ήταν σε εκκρεμότητα επιβαρύνοντας οικονομικά τα νοικοκυριά. Με την ολοκλήρωση των έργων αποχέτευσης με την κατασκευή και του αγωγού αποχέτευσης ακαθάρτων στην περιοχή Σωρού Λάκκας - Κόττου γίνεται πραγματικότητα το ένα σκέλος του οράματός μας, να αποκτήσει δηλαδή ολόκληρο το Μαρούσι αποχέτευση. Με το δίκτυο όμβριων υδάτων που προωθούμε μέσα από μία σειρά από νέες μελέτες, και το δεύτερο σκέλος του οράματος μας σε επίπεδο έργων υποδομών έχει μπει πλέον σε τροχιά υλοποίησης".
Το έργο αποχέτευσης ακαθάρτων περιοχής Σωρού Λάκκας Κόττου περιλαμβάνει τις οδούς Φακίνου, Βίκου, Λέρου, Χίου, Λευκών, Ιθάκης καθώς και το υπόλοιπο τμήμα της οδού Εθνικής Αντιστάσεως.
Η Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου ζητεί την κατανόηση των κατοίκων για την αναστάτωση που θα προκληθεί για όσο διάστημα διαρκέσουν οι εργασίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου