Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Ανακοίνωση Λαϊκής Συσπείρωσης Αμαρουσίου

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ , ΣΤΗΝ ΠΛ. ΟΜΟΝΟΙΑΣ ΑΥΡΙΟ  ΣΤΙΣ 10:30 π.μ.
                  & ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Ανεξάρτητα από τη θέση που κρατήσαμε όταν γινόταν ο νέος θεσμός, της νέας Καλλικρατικής τοπικής διοίκησης, σήμερα είμαστε αποφασισμένοι κυρίως στηρίζοντας και τοπικές κινητοποιήσεις και γενικότερες, να διεκδικήσουμε για όσες αρμοδιότητες έχουν περάσει στην περιφέρεια να δοθούν τα χρήματα από όλες τις πηγές χρηματοδότησης που είχαν υποσχεθεί και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και όσοι υποστήριξαν αυτήν την αρχιτεκτονική, ας πούμε, του νέου θεσμού.
Κυρίως να χρηματοδοτηθούν όλες εκείνες οι δραστηριότητες που αντιμετωπίζουν στον έναν ή στον άλλο βαθμό κοινωνικά προβλήματα, ή αντιμετωπίζουν έργα που είναι πραγματικά τοπικά και βελτιώνουν τις συνθήκες ζωής, δουλειάς, διαβίωσης γενικότερα των εργαζομένων.
Διαφωνούμε ριζικά με το γεγονός ότι η κυβέρνηση δε φαίνεται διατεθειμένη να αποδώσει τα χρήματα - ψίχουλα τα οποία έχει ψηφίσει και στον προϋπολογισμό, πάντα στο βωμό του να πληρώσουν οι πολλοί τα βάρη της κρίσης που δημιούργησαν οι λίγοι.
Είναι σαφές για άλλη μια φορά ότι οι Δήμαρχοι, που στηρίζονται από το ΠΑΣΟΚ- ΝΔ- ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ - ΔΗΜΑΡ, δεν έχουν στις προτεραιότητες τους να απαλύνουν από τα χαράτσια το λαό και να στηρίξουν τους εργαζόμενους στους Δήμους που δέχονται ανελέητη επίθεση με απολύσεις, με μειώσεις μισθών, με κατάργηση στα δικαιώματα Υγείας - Παιδείας για αυτούς και τις οικογένειές τους, αλλά να κερδίσουν χρόνο και να ρίξουν στάχτη στα μάτια του κόσμου για την ουσιαστική σύμπλευση και την αποφασιστική στήριξη στην υλοποίηση της αντεργατικής πολιτικής.
Το ίδιο συμβαίνει και με την δημοτική αρχή στο δήμο Μαρουσιού , απολύει, απαξιώνει κάθε τι δημόσιο και κοινωνικό, ιδιωτικοποιεί έναντι 1 εκ. ευρώ την σίτιση και καθαριότητα των παιδικών σταθμών και από την άλλη το "παίζει" και ενοχλημένος από την εφαρμοζόμενη πολιτική , της κυβέρνησης των ομοϊδεατών του Ν.Δ-ΠΑ.ΣΟΚ-ΔΗΜ.ΑΡ.

Οι εκλεγμένοι σύμβουλοι του ΚΚΕ καταθέτουμε και με αυτήν την ευκαιρία την πρότασή μας μπροστά στα εκρηκτικά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει και ο Δήμος Μαρουσιού και καλούμε τους εργαζόμενους, μικρέμπορους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα στην πόλη μας, σε παν-μαρουσιώτικο μέτωπο , αγώνα για κοινή πάλη:
- χρηματοδότηση εδώ και τώρα από τον Κρατικό Προϋπολογισμό που να καλύπτει το σύνολο των αναγκών και λειτουργιών των Δήμων που θα προέρχεται από την αύξηση της φορολόγησης στο 45% του μεγάλου κεφαλαίου, της εκκλησιαστικής περιουσίας, αύξηση του ΦΠΑ στα είδη πολυτελείας κλπ., επιστροφή του συνόλου των παρακρατηθέντων πόρων.
- Την κατάργηση κάθε είδους τοπικής φορολογίας, ανταποδοτικών τελών, των τροφείων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς και οποιασδήποτε μορφής τοπικής φορολογίας που χτυπάνε το λαϊκό εισόδημα. Να καταργηθεί κάθε επιχειρηματική δράση στη λειτουργία, στις υπηρεσίες και τα έργα των Δήμων. Κανένας ιδιώτης στις υπηρεσίες του Δήμου.
- μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων που δουλεύουν με κάθε είδους σύμβαση χωρίς όρους και προϋποθέσεις, προσλήψεις νέου μονίμου προσωπικού, με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα για να καλυφθούν οι ολοένα αυξανόμενες ανάγκες σε υπηρεσίες και υποδομές.
Τα πακέτα χρηματοδότησης του ΕΣΠΑ να στηρίξουν αποκλειστικά και μόνο τις δημόσιες κοινωνικές δομές, να φύγουν από τη μέση οι ιδιώτες που τα λυμαίνονται σήμερα.
Να εξαιρεθούν οι Δήμοι και οι δημόσιες δομές πρόνοιας, υγείας, παιδείας από την απαγόρευση των προσλήψεων. Πάγωμα των δανείων από τις τράπεζες στο δήμο και στις φτωχές λαϊκές οικογένειες στο Μαρούσι.

                                          ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
            Νίκος Μπουντούρογλου, Μαρία Καρλατήρα & Θανάσης Φωτόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου