Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

Συνελήφθη ο διευθυντής Δημοτικής Αστυνομίας Αμαρουσίου!

                   για βόλτες με... κλεμμένη βενζίνη !!!
Γέμιζε το ρεζερβουάρ της δικής του μοτοσικλέτας και χρέωνε τα ποσά σε ακινητοποιημένη υπηρεσιακή του δήμου. Το έκανε ανενόχλητος από τον Ιούνιο του 2011, καθώς ήταν υπεύθυνος για την έγκριση προμήθειας καυσίμων
«Γιάννης κερνούσε, Γιάννης έπινε» για τον διευθυντή της Δημοτικής Αστυνομίας Αμαρουσίου, ο οποίος, τώρα που ακρίβυνε η βενζίνη, είχε βρει τον τρόπο να κόβει τζάμπα βόλτες με τη δική του μοτοσικλέτα. Γέμιζε το ρεζερβουάρ της από το πρατήριο και χρέωνε το ποσό στην από τριετίας ακινητοποιημένη υπηρεσιακή του δήμου!
Το κόλπο του, όμως, έπεσε στην αντίληψη των συναδέλφων του και αφού ενημερώθηκε η Αστυνομία, ο διευθυντής συνελήφθη. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία με την κατηγορία της υπεξαίρεσης στην υπηρεσία, ψευδή βεβαίωση - νόθευση και παράβαση καθήκοντος.
Οπως έγινε γνωστό, ο διευθυντής γέμιζε... τζάμπα το ρεζερβουάρ της μοτοσικλέτας του από τον Ιούνιο του 2011, αλλά δεν είχε εντοπιστεί νωρίτερα, γιατί ήταν ο αρμόδιος για την ενυπόγραφη έγκριση - έκδοση προμήθειας καυσίμου. Μόνος του έδινε τις εντολές για τη δαπάνη προμήθειας και μόνος του υπέγραφε για την έκδοσή τους.
Ετσι βεβαίωνε με ψεύτικα στοιχεία τα έγγραφα κίνησης της ακινητοποιημένης υπηρεσιακής μοτοσικλέτας του δήμου και εφοδίαζε με καύσιμα τη δική του μοτοσικλέτα.
Τελευταίο... γέμισμα ήταν την Τετάρτη το μεσημέρι, όταν πήγε τη δική του μοτοσικλέτα στο πρατήριο υγρών καυσίμων που βρίσκεται κοντά στο γραφείο κίνησης του δήμου. Μόλις φούλαρε με καύσιμο και ζήτησε από τον υπάλληλο να κόψει απόδειξη με τον αριθμό της υπηρεσιακής μοτοσικλέτας, συνελήφθη από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων.

                                                     Κατάσχεση
Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία εντολή χορήγησης καυσίμου από το Γραφείο Κίνησης του δήμου για την υπηρεσιακή μοτοσικλέτα, μία απόδειξη από το πρατήριο για τα καύσιμα που είχε βάλει και μία εκτύπωση του πρατηρίου στην οποία αναγράφονται τα λίτρα καυσίμου που έβαλε και η αξία που αντιστοιχεί σε αυτά.
Επίσης, κατασχέθηκε η άδεια κυκλοφορίας καθώς και η μοτοσικλέτα του, ως μέσο διάπραξης του αδικήματος.
Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι η υπηρεσιακή μοτοσικλέτα την οποία χρέωνε βρίσκεται ακινητοποιημένη στο αμαξοστάσιο του συγκεκριμένου δήμου τουλάχιστον την τελευταία τριετία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου