Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για την αξιοποίηση του IBC

                               Tι θα γίνει με το Golden Hall;
Το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου ανακοίνωσε την Παρασκευή, την έναρξη της διαγωνιστικής διαδικασίας για την απόκτηση επικαρπίας επί του δικαιώματος αξιοποίησης του κτιρίου του πρώην Διεθνούς Κέντρου Ραδιοτηλεόρασης (IBC).
Στο κτίριο στεγαζόταν το IBC κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Τα τελευταία χρόνια σε αυτό στεγάζεται το εμπορικό κέντρο Golden Hall
Ο διαγωνισμός αφορά στην απόκτηση εκ μέρους του ενδιαφερόμενου επενδυτή της επικαρπίας επί του δικαιώματος αποκλειστικής αξιοποίησης, χρήσης, διαχείρισης και εκμετάλλευσης του IBC για 90 χρόνια.
Επιπλέον υπάρχει αναξιοποίητος χώρος του IBC με υπέργεια επιφάνεια 14.300 τ.μ. και υπόγειο χώρο στάθμευσης 7.300 τ.μ.
Το βασικό πλεονέκτημα του IBC, σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ, είναι ότι οι περισσότεροι χώροι του είναι ήδη μισθωμένοι (δηλαδή αποδίδουν έσοδα από την πρώτη ημέρα) από τον όμιλο εταιρειών ανάπτυξης ακινήτων Lamda Development με σύμβαση διαρκείας 40 ετών, που λήγει το 2047.


Στην πρώτη φάση του διαγωνισμού, οι υποψήφιοι επενδυτές θα κληθούν να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους και να αποδείξουν ότι πληρούν τα οικονομικά και ποιοτικά κριτήρια που αναφέρονται αναλυτικά στην Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος μέχρι την 4η Απριλίου.
Όσοι προεπιλεγούν θα πρέπει στη συνέχεια να καταθέσουν Δεσμευτική Προσφορά.
Ο εκτελεστικός διευθυντής του ΤΑΙΠΕΔ Ανδρέας Ταπραντζής δήλωσε ότι στόχος του Ταμείου «είναι να μεγιστοποιήσει το οικονομικό όφελος για το Ελληνικό Δημόσιο από κάθε ακίνητο που αξιοποιείται».
"Το μέγεθος και η θέση του IBC προσφέρουν αφενός μια μοναδική ευκαιρία για προσοδοφόρο επένδυση με εξασφαλισμένο εισόδημα σε μια κορυφαία και ήδη αναπτυγμένη εμπορική περιοχή", σημείωσε και προσέθεσε πως «το IBC προσφέρει δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης στο υπόλοιπο μέρος του κτιρίου, που δεν είναι μισθωμένο, δημιουργώντας έναν ελκυστικό επενδυτικό προορισμό».
Χρηματοοικονομικός σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ για τον διαγωνισμό είναι η Εθνική Τράπεζα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου