Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Νέο χαράτσι...με το πρόσχημα της ελεγχόμενης στάθμευσης!

Ακόμη ένα χαράτσι αποφάσισε να επιβάλει ο κ. Πατούλης με τους ψήφους όλων των συμβούλων του, στους πολίτες του Μαρουσιού με το πρόσχημα της ελεγχόμενης στάθμευσης.
Σε μια περίοδο που η λαϊκή οικογένεια φτωχαίνει , με τα μέτρα που επιβάλλουν μεγάλο κεφάλαιο, κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και λοιποί σωτήρες, Ε.Ε , Δ.Ν.Τ, έρχεται η δημοτική αρχή και ο Δήμαρχος να πλήξουν παραπέρα τα φτωχά λαϊκά στρώματα.
Πατώντας σ' ένα υπαρκτό πρόβλημα, όπως είναι αυτό της ραγδαίας διόγκωσης της πόλης χωρίς ελεύθερους χώρους και χωρίς χώρους στάθμευσης, που συνειδητά υποστήριξαν και συνέπραξαν αυτοί και οι προκάτοχοί τους γιατί έτσι συμφέρει τις πολυεθνικές, τους μεγαλοεργολάβους , τους μεγαλοεπιχειρηματίες, έρχονται τώρα να αφαιμάξουν παραπέρα ό,τι απόμεινε από το πενιχρό εισόδημα της λαϊκής οικογένειας.
Οι πολιτικές και οι στρατηγικές της ανάπτυξης προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου , που στην ουσία υπηρετεί και η δημοτική αρχή στο Μαρούσι («πόλη κομβικού προορισμού για επιχειματική δραστηριότητα» την οραματίζεται ο κ. Πατούλης) επιβεβαιώνουν όσους προειδοποιούσαμε, ότι η φραστική "διαφωνία" της με τον Καλλικράτη ήταν παραπλανητικός ελιγμός.

 Όταν με την πολιτική και τις αποφάσεις σου υπηρετείς την καπιταλιστική ανάπτυξη, όπως κάνει η δημοτική αρχή, τότε συμπλέεις με τον «Καλλικράτη», είσαι συνεργός για τα δεινά, τη φτώχεια και την εξαθλίωση που φέρνει στο Λαό.
Με αυτές τις σκέψεις, οι κομμουνιστές δημοτικοί σύμβουλοι με την Λαϊκή Συσπείρωση , καταψηφίσαμε και καταγγέλλουμε στο λαό του Μαρουσιού την επιβολή χαρατσιού - ενοικίου για την στάθμευση στους δρόμους της πόλης μας, δρόμοι που μας ανήκουν, και μάλιστα από ιδιωτική εταιρεία.
Δεν σταματάμε όμως εδώ, δεν πάει άλλο. Καλούμε όλους σε Λαϊκό Ξεσηκωμό , συσπειρωμένοι στασωματεία, μαζικοποιώντας την Λαϊκή Επιτροπή του Μαρουσιού , τις Επιτροπές Γυναικών , Ανέργων, τις Επιτροπές Αγώνα στις συνοικίες, να καταργήσουμε στη ζωή χαράτσια και αντεργατικούς νόμους. Από θύματα να γίνουμε θύτες αυτών που μας εξαθλιώνουν στο όνομα των κερδών των παρασίτων της κοινωνίας.
Να παλέψουμε ώστε:
Κανένας κάτοικος του Μαρουσιού να μην πληρώνει παρκοχαράτσι ανεξαρτήτως ζωνών. Το ίδιο και οι επαγγελματίες που χαρατσώνονται τώρα με 1.800¤ τον χρόνο.
Η στάθμευση να ελέγχεται αποκλειστικά από τις υπηρεσίες του Δήμου να μην υπερβαίνει τις 3 ώρες.
Να επαναλειτουργήσουν οι παλιοί χώροι στάθμευσης στο ΟΑΚΑ για να αποσυμφορηθεί η περιοχή γύρω από τον ηλεκτρικό σταθμό του Μαρουσιού και της Νερατζιώτισσας.
Να λειτουργήσουν ολοκληρωμένα δίκτυα τοπικής συγκοινωνίας , χωρίς πρόσθετο εισιτήριο, σε διασύνδεση με τα κεντρικά δρομολόγια κορμού των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, με φτηνό εισητήριο (δωρεάν για τους εργαζόμενους τις ώρες προσέλευσης και αποχώρησης προς και από το χώρο της δουλειάς τους) στο πλαίσιο ενιαίου δημόσιου φορέα που θα σχεδιάζει, θα διαχειρίζεται και θα λειτουργεί το σύνολο του συγκοινωνιακού έργου της Αττικής
Κι ακόμη, δωρεάν χρήση της αίθουσας εκδηλώσεων του Δημαρχείου από τους συλλόγους, φορείς, παρατάξεις και πολιτικά κόμματα.

                                            Οι Κομμουνιστές Δημοτικοί Σύμβουλοι
                                        Με την ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΜΑΡΟΥΣΙΟΥ
                                                       Νίκος Μπουντούρογλου                                                              Μαρία Καρλατήρα
                                                         Θανάσης Φωτόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου