Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

...για τη δημοσίευση ισολογισμών

                                              ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αμαρουσίου, διαφωνεί κάθετα, καταδικάζει και καταγγέλλει την αλόγιστη απόφαση του Μνημονίου 2 περί κατάργησης του νομοθετικού κανόνα (1920) για τη δημοσίευση ισολογισμών στον κεντρικό αλλά και τοπικό Τύπο, δημοσίευση, η οποία όπως είναι αυτονόητο εξυπηρετεί τη διαφάνεια και το θεσμικό έλεγχο των οικονομικών στοιχείων των ΑΕ και ΕΠΕ.
Ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τον περιφερειακό Τύπο, το πλήγμα για τη Δημοκρατία και την Ελευθεροτυπία είναι ακόμη μεγαλύτερο. Οι εφημερίδες που καλύπτουν θέματα Αυτοδιοίκησης αποτελούν μοναδικό μέσο ανάδειξης των προβλημάτων των τοπικών κοινωνιών και προβολής της δράσης των αυτοδιοικητικών αρχών, αλλά και αποκλειστικό βήμα για τη φιλοξενία των απόψεων-θέσεων-προτάσεων δημοτικών παρατάξεων, συλλόγων - φορέων και μεμονωμένων δημοτών.
Το κλείσιμο των περιφερειακών εφημερίδων βάζει ουσιαστικά «ταφόπλακα» στις τοπικές κοινωνίες, αφού τα κεντρικά ΜΜΕ - λόγω της ευρύτατης διασποράς της θεματολογίας τους - μόνο επιφανειακά μπορούν να προσεγγίσουν τα καθημερινά προβλήματα των επιμέρους περιφερειών.

Την ίδια στιγμή, η απουσία του περιφερειακού Τύπου θα μετατρέψει την ενεργή συμμετοχή του δημότη στα κοινά σε πολύ ακριβό «σπορ», κατάλληλο μόνο για όσους μπορούν να διεξαγάγουν πολυδάπανο προεκλογικό αγώνα μέσω διαφημίσεων στα κεντρικά ΜΜΕ ή άλλων μεθόδων επικοινωνίας.
Επισημαίνεται ότι η εν λόγω απόφαση αποτελεί βρόχο για τον τοπικό Τύπο του Δήμου Αμαρουσίου, δεδομένου μάλιστα ότι διάγουμε περίοδο βαθιάς ύφεσης και κατάρρευσης της ελληνικής οικονομίας και συνεπώς μοιραία ο Τύπος οδηγείται σε αφανισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου