Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Μια «Βάρκιζα» για τη Νέα Δημοκρατία

Η Δεξιά γεύτηκε με την σειρά της το πικρό συναίσθημα του «να καταθέτεις τα όπλα») Ακούγαμε για καιρό λόγια, που αποδείχτηκαν πολύ πρόωρα πομφόλυγες (λόγια χωρίς ουσία) για την αναμενόμενη «Πατριωτική» και «Εθνική» στάση που αναμενόταν να παίξει η Ν.Δ. του Αντώνη Σαμαρά και του «νέου» ποικιλόμορφου επιτελείου του απέναντι στις υποχωρήσεις του ΠΑΣΟΚ στις δανειακές συμβάσεις και τους επαχθείς όρους που τις επιβαρύνουν ως καταχρηστικές πράξεις εναντίον τόπου και πολιτών, ως νομικές και πολιτικές «δουλείες».
Και ο τελευταίος πολίτης... κατανόησε την σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και ειδικότερα υπό τον πρόεδρο της Κυβέρνησης ως μεγαλοπρεπές άλμα στο κενό ή αν προτιμάτε... σάλτο μορτάλε για την παράταξη της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης που με ένα προφίλ «καταδρομέα» φιλοδοξούσε, κατά τις δηλώσεις των καινοφανών στελεχών της, να ανατρέψει τα πάντα ως νέα «Εθνική Εταιρεία». Τελικώς στο λαικό ορμέμφυτο όλη αυτή η «μεγάλη πορεία» του Αντώνη προς την Εξουσία έγινε αντιληπτή με τον άκρως μειωτικό χαρακτηρισμό της... κωλοτούμπας!
Το "όχι" αν ειπωθεί κατηγορηματικά, είναι καλύτερο από το "ναι" που ειπώθηκε μόνο και μόνο για να χαρεί κάποιος ή -το χειρότερο - για να αποφευχθούν κάποια προβλήματα. (Μαχάτμα Γκάντι)
Αντιγράφω: «...Μια πολύ μεγάλη στροφή πραγματοποίησε τελικά ο πρόεδρος της Ν.Δ. κ. Αντ. Σαμαράς και από τον ανένδοτο που κήρυξε την περασμένη Τετάρτη με την ομιλία του στη «γαλάζια» Κ.Ο. της Ν.Δ. και τη φράση του «πέσανε οι μάσκες» το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, έφθασε την Κυριακή το βράδυ – και αφού είχε προηγηθεί μια διφορούμενη δήλωσή του μεσημέρι του Σαββάτου – σε μια συνυπογραφή κυβέρνησης συνεργασίας των δύο μεγάλων κομμάτων. ..»
»Ο χρονικός ορίζοντας αυτής της κυβέρνησης θα είναι τελικά όχι 6 εβδομάδες που ήθελαν αρχικά στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά 103 ημερών, καθώς πιθανότερη ημερομηνία εκλογών είναι η 19η Φεβρουαρίου 2012.
»Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης άλλαξε άρδην τη στρατηγική του και υποστέλλοντας την αντιμνημονιακή σημαία, έδωσε το πράσινο φως στη χθεσινή σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, σε μια κυβέρνηση που θα εφαρμόσει τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 26ης Οκτωβρίου και θα δρομολογήσει άμεσα την πορεία προς τις εκλογές, όπως ανεγράφη στο ανακοινωθέν της Προεδρίας της Δημοκρατίας.
»Η συμφωνία που επετεύχθη την Κυριακή το βράδυ στο Προεδρικό Μέγαρο ικανοποίησε σε πολύ μεγάλο βαθμό τους δύο μετριοπαθείς αντιπροέδρους της Ν.Δ., κκ. Δ. Αβραμόπουλο (βασικός πρωταγωνιστής της αλλαγής στάσης της ΝΔ, αφού μιλά εδώ και δύο χρόνια για εθνική συνεννόηση) και Στ. Δήμα, αλλά και μια μεγάλη ομάδα βουλευτών του κόμματος και κυρίως τους πρωταγωνιστές της κίνησης των «πέντε», τους κκ. Αρ. Σπηλιωτόπουλο, Κ. Μητσοτάκη, Κ. Χατζηδάκη, Μ. Βαρβιτσιώτη και Ευ. Αντώναρο που πίεζαν προς την πλευρά της συναίνεσης. (σ.σ. μόλις προχθές τουλάχιστον δύο από αυτά τα στελέχη εμφανίζονταν ως... ενδοτικά και υφιστάμενα υπό τον πέλεκυ της διαγραφής)
»Στη συνάντηση που έγινε την Κυριακή το βράδυ στην αντιπροεδρία της κυβέρνησης, μεταξύ του αντιπροέδρου και υπουργού Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλου και του οικονομικού επιτελείου του (τον αναπληρωτή οικονομικών κ. Φ. Σαχινίδη και τους κκ. Ζανιά και Χριστοδούλου), με τους απεσταλμένους της Ν.Δ., κκ. Δ. Σταμάτη και Χρ. Λαζαρίδη και τον αναπληρωτή τομεάρχη Οικονομίας κ. Χρ. Σταϊκούρα, εξετάστηκαν οι τεχνικές λεπτομέρειες της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου σε συνδυασμό με το τι πρέπει να γίνει για να εξευρεθεί και ο χρόνος των εκλογών.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι εκλογές δεν μπορούσαν, όπως λένε από τη Ν.Δ., να γίνουν νωρίτερα διότι έπρεπε να κλείσει οπωσδήποτε το PSI.
Παράλληλα εγράφη στον Τύπο:
Εκτός από την ικανοποίηση του κ.Σαμαρά και των επιτελών του, έχει αρχίσει ήδη η κριτική για την ηγεσία της Ν.Δ. με πιο χαρακτηριστική τη στάση του γραμματέα συνδικαλιστικού του κόμματος κ. Ι. Μανώλη που είπε πως η αξιωματική αντιπολίτευση «έδωσε ''συγχωροχάρτι'' στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης», ενώ και η ΔΑΚΕ ετοιμάζεται για σκληρή επίθεση.
Σε δημοσίευμά της η γερμανική εφημερίδα «Frankfurter Allgemeine Zeitung» αναφέρει ότι ο Αντώνης Σαμαράς μετρίασε την εκ βάθρων αντιπολιτευτική του στάση έναντι των αποφάσεων της συνόδου κορυφής του περασμένου Οκτωβρίου, εξαιτίας – μεταξύ άλλων – των πιέσεων που άσκησαν οι Α. Μέρκελ και Ν. Σαρκοζί, οι οποίοι απείλησαν με αποκλεισμό της Ελλάδας από την ευρωζώνη.
Υπό το τελεσίγραφο της Ευρώπης, που επέδωσε, και μάλιστα δημόσια, ο Επίτροπος Όλι Ρεν, και την πίεση κοινωνίας (σ.σ. πως ακριβώς το είπατε αυτό;) και βουλευτών, Παπανδρέου και Σαμαράς αναγκάστηκαν να βάλουν νερό στο κρασί τους κάνοντας σε μερικές ώρες ό,τι καθυστέρησαν να πράξουν τα προηγούμενα 24ώρα.
Η Ελλάδα θα καταφέρει να επιζήσει μέχρι την υποβάθμιση της Γαλλίας, η οποία θα αποτελέσει τη θρυαλλίδα για την κατάρρευση του κοινού νομίσματος και την επιστροφή των κρατών, είτε σε εθνικά νομίσματα, είτε σε μικρότερες ενώσεις
ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΣΤΗ «ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» ΟΤΙ Η ΗΤΤΑ
ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟ ΤΟΝ «ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟ»...
Κατ΄ αρχήν εάν ήταν ανάγκη να γίνει πράξη κάτι τέτοιο, μπορούσαν να έχουν «ομονοήσει» από καιρό!
ΟΧΙ ΟΜΩΣ:
Υπό την πίεση ξένων παραγόντων και ειδικά της Πλανητικής Υπερδύναμης που δεν ασκεί ... Εθνική Πολιτική για την Ελλάδα αλλά αποσκοπεί στην διάσπαση και τον κατακερματισμό της Ευρωζώνης ώστε να προσκτηθεί Γεωπολιτικά και Οικονομικά ο «Ζωτικός Χώρος» του Ευρωπαικού Νότου, που σχηματίζει (κατά Σπάικμαν) ένα «δακτύλιο αποκλεισμού» απέναντι στα συμφέροντα και τις βλέψεις σε πρώτες ύλες πέραν της «ζεστής θάλασσας», εν προκειμένω της Μεσογείου!
Όχι χωρίς πολιτικούς όρους! Οι συμφωνίες θύμιζαν σύσταση ...οριζόντιας ιδιοκτησίας (!) της Ελλαδικής Εξουσίας από δύο νομείς οι οποίοι μέχρι χθες παρίσταναν ότι είναι έτοιμοι να στήσουν «Νέο Γουδή» και όχι ότι απλά διαφωνούσαν για το ποιος κατέχει και σε ποιο βαθμό το «οικόπεδο»
Δεν ελήφθη καμία πρόβλεψη για το περίφημο στην Εγκληματολογία (όπως και στην Πολιτική) ερώτημα του «ποιος ωφελείται»:
Επωφελείται η Γερμανία, οι δανειστές, δευτερευόντως αλλά καθοριστικά οι ΗΠΑ που θα δρέψουν τους καρπούς όταν πέσει ως ώριμο φρούτο η Ελληνική Οικονομία..
Ωφελούνται οι Τράπεζες, οι επιχειρηματίες που εξήγαγαν μυθώδη ποσά στο εξωτερικό, όλα εκείνα τα «πατριωτικά» στελέχη του Σ.Ε.Β που αφήνουν απλήρωτους, χωρίς αποζημιώσεις, χωρίς συχνά επίδομα ανεργίας, με τσεκουρεμένους μισθούς και αυξημένο ωράριο τους εργαζόμενους τους.
Δεν υπάρχει τίποτε «συλλογικό» και «Εθνικό» σε αυτόν το συμβιβασμό: ωφελούνται μόνον η υπό Κρίση Ευρωζώνη, το Δ.Ν.Τ, ο υπερ-δανειστής και εγγυητής συνάμα ΗΠΑ, και όπως πάντα συμβαίνει σε περιπτώσεις κυριαρχίας ξένου παράγοντα οι «λαδέμποροι» των Μ.Μ.Ε, των Κατασκευαστικών που περιμένουν τα καθυστερούμενα και τις νέες αναθέσεις, οι ραντιέρηδες των τραπεζικών γκισέ όπου σφαγιάζονται οι περιουσίες των πολιτών από όλους εμάς που δεν έχουμε να πληρώσουμε δόσεις, δάνεια, φόρους και ΔΕΚΟ που μόνο «Κοινής Ωφέλειας» οργανισμοί δεν είναι, ακόμη και σε συνθήκες κρίσης.
Κανένας «πολιτικός» όρος δεν ελήφθη υπόψη. Καμία κοινωνική συνθήκη, ανάγκη, απαίτηση, προτεραιότητα.
Καμία αναπτυξιακή πολιτική δεν έπεσε στο τραπέζι: μόνο συμφωνίες και ονόματα που θα τις εφαρμόσουν. Που είναι οι «πολιτικοί» όροι των «πολιτικών» επί των Τραπεζιτών;
Απόντων των πολιτών, των αναγκών και των αιτημάτων τους μοιάζει να συμφώνησαν μόνο δύο φορείς πολιτικών ξένων προς την καθημερινότητα του πολίτη. Και προχώρησαν σε μια «Συμφωνία» ερήμην μας, με μόνο ζήτημα το δάνειο και τους όρους του, υπό πίεση και καταναγκασμό. Αυτό όμως δεν χρειαζόταν «πολιτικές συμφωνίες» αλλά απλή προσφυγή σε συμβολαιογράφο για την αποδοχή ...εγγυήσεων, εμπράκτων και δεσμευτικών.
ΕΠΙΜΥΘΙΟΝ: ...ήθελαν «αντάρτικο» οι νεόκοποι εκφραστές της Ν.Δ. Δεν είχαν διαβάσει ότι τουλάχιστον αν είναι να καταθέσεις τα όπλα, το κάνεις αφού... χάσεις την μάχη και όχι προκαταβολικά, όπως (σαν νέοι Σιάντοι) και να το βαφτίσουν αυτό εκ των υστέρων;
ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟΝ: Δεν είναι που δεν μπορούν να δουν τη λύση, αλλά που δεν μπορούν να δουν το πρόβλημα. (G. K. Chesterton )

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου